To, že jste rodiče po čtyřicítce, neznamená, že musíte přestat hrát
-
Hral jsem hry se svymi detmi. Ted hraji hry se svymi vnuky. A porad je to zabava.
-
Díky za skvělý článek a hlavně téma. Jsem rád, že toto neřeším jen já, ale po přečtení diskuze vidím, že nás je opravdu hodně :) Strašně rád bych toho zvládal více, ale čas prostě není. Sport ještě můžu dělat (40 mi bude až za pár let) a potom zkouším nějakou knížku, ale to je tak na pár stránek max než začnu usínat. Hry tak hraju cca tu hodinku denně, někdy víc někdy méně, takže něco dohrát mi zabere měsíce (někdy s pauzou i roky), ale teď jsem třeba dokončil Cyberpunk 2077 s Phantom Liberty a jsem moc rád, že jsem si ten čas na to vyčlenil. Rozehrané teď mám Last Train Home, Prince of Persia The Lost Crown a vracím se k Hadesovi, Returnal atd. i když to je ten typ her, kde si začínám řákat, že už nestíhám :) Jsem opravdu rád za vyzdvihnutí tohoto tématu a přeju všem ať si ten čas nahraní najdeme :)
-
U me nejvic funguje SteamDeck deti si hrajou a ja na ne dohlizim a u toho neco hraju, hlavne hry od Sony na story obtiznosti. Tech 6 hodin tydne taky tak nejak plati. Valve fakt nasel diru na trhu ;-)
-
Proto nemám zájem stát se rodičem. Baví mě hraní a spoustu dalších věcí, o které prostě chlap rodičovstvím přijde. Hry jsou pořád zábava, občas se příliš opakuje nejúspěšnější vzorec, ale vždy mě ze stereotypu vyléčila nějaká indie hra typu Pony Island. Ono i při práci je problém hrát giganty typu Baldurs Gate 3, natož s dětmi.
-
-
Nemusi, pokud je doma podpora a nenadava ani druha polovicka, pak klidne muzou matka / otec hrat s ditetem hru a je to spolecensky :)
-
-
Polovička si občas stěžuje na hraní i bez dětí, tím pádem dobře vím, jak bych si ještě pohoršil. 😎
-
-
-
Na hraní na pc mám možná tak hodinu týdně, něco málo navrch na hanheldu. Projít 20 hodinovou hru na pc (v obýváku) mi zabere pomalu půl roku. Holt vývoj.
-
-
Nebo stagnace😅
-
-
Já 40+ mám od začátku května v Horizon Forbidden West odehráno téměř 76 hodin, tolik k mému volnému času. Vlastně stejně jako zamlada, stále bez závazků a v podstatě spokojený :D :D
-
-
gratulujem, cca podobne :D (len HZD a FW nie su hry pre mna, skusil ZD a po par hodinach nechal tak)
-
-
Dobrý článek.
Nemám děti ani mi ještě není 40 nicméně na hraní mám taky tak 4-6 hodin týdně. Což je pro milovníka cRPG docela problém protože to jsou tituly na 100+ hodin.
Zjistil jsem že mi nejvíce pomáhají cheaty a módy. Tahové souboje v BG3 jsou příšerně zdlouhavé ale s namodovanymi levely do BG3 mi to krásné umožní je jen proficet a užívat si příběh.
Podobné třeba s Jedi: Survivorem. Baví mne customizace světelného meče a hlavního hrdiny. Ale absolutně mne nebaví a nemám čas na to procházet každou skulinku abych našel vousy v nějaké truhle. Prestavala mne ta hra bavit. Pak jsem ale zkusil stáhnout 100% dohraný save a s new game + jsem to nemusel řešit. Rázem z toho byla úplně jiná hra která mi dovolila si užít příběh i imerzi na maximum.
-
Už nevím v jaké diskuzi a s kým jsem se bavil o RE2 ... že ať pak napíšu dojmy ...tak včera jsem to začal hrát a to si dělají p*del, že ti zombíci neumřou? Nehledě na to, že se furt motám na policejní stanici jak ocas... ježiš, já byl tak natěšený po té 4ce, že tohle bude taky fajn a zatím mě ta hra jen štve, tohle motání v kruhu a hledání kravin, abych mohl dál mě fakt nebaví a když ještě do toho nepřátele jen srazím na zem a za půl minuty jsou tam zase.... tohle asi nedám, dnes večer ještě jeden pokus a nejspíš uninstall..
-
-
pred tym nez pojdes do podzemia, skus doriesit veci na stanici, som to mal tiez podobne, pred ..2+ rokmi? ale nedal to, zatim to ziva na HDD disku ale asi to nedohram nikdy...
-
-
Je to peklo :-). Dříve jsem měl čas na hry, na koníčky, kamarády....teď z práce, chvilku pohrát s dětma, uložit a přesně...cca 21h...mrtvo....
Snažím se teď dát tu a tam Helldivers 2.
A když je vymleto, tak Killing Floor 2 :-).
Rozehranýho toho mám spoustu....třeba i BG3 nebo TLOU2, Ghost of Tsushima.....Něco z toho je i zralý na restart. Ale ani na ten není čas :-).
Ale zase jsme třeba dali s dětma o víkendu Mario Kart a Mario Party Superstars. To byla paráda :-).