Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hh říká týpek s gejovskou fotkou *1*
  • Je to blbost. Tak to neodhadli a maji mensi vydelek, no... Nevidim duvod jak muze nakopnout firmu vyhazov lidi se zkusenostma kvuli chybe. Reseni to neni... *7*
  • WTF. To si snad management SQEENIXU dělá z lidí srandu. U restartů značek co nevyšly nejméně 4 roky mají prodeje přes 3 mega a u nové značky přes mega. Co by ještě chtěly? Vlastně to je jen řečnická otázka. Určitě by chtěli dojnou krávu jako COD nebo WOW, ale ta nepoštěstí přes noc nebo se nepoštěstí vůbec. Když ještě k tomu podělaly FF14 a FF13 je jen několikrát nastavovaná kaše.
  • Xcomik
    Samotný článek je sám o sobě skeptický oni nejsou ve ztrátě -13 miliard jenu ale vydělali oproti minulému fiskálnímu roku/(nebo jejich předpoklad pro tento fiskální rok byl) o 13 miliard yenu méně/(více). Jde hlavně o fakt že nasadili nejsilnější značky a právě díky tomu očekávali větší obraty což se nestalo. Následně čekali že bude stráta 4 miliardy + 2 miliardy viz pdf: http://www.hd.square-enix.com/130326.pdf

V PDF se ale nepíše kolik celkově firma vynaložila peněz na vývoj her, reklamu a všechny kravaťáky včetně kanceláří poboček atd. Pochybuji že to je částka podobná příjmu (to by byla sama o sobě hloupost) Jinak nevím kdo kde vydedukoval strátu -13 miliard yenu pač 150- 128 není 13 ale 22milard. Buď na IGN vědí více než mi nebo by si tamní redaktor měl zopáknou první stupeň základní školy (co se matematiky týče)

Update: Aha až na Vg247 je to trošičku lépe pochopitelné Původně očekávali 150 miliard po té to stáhly na 145 a od této částky ještě čekali propad o 3.5 miliardy Tedy 141.5 - 128 je 13.5 (a nějaké drobné). Nicméně se ale vracíme k faktu že očekávali původně 150
  • Jason_dinAlt
    Jo jo, to mě taky hlava nebere, že ztráty plynoucí z pirátství přepočítávají přesně na počet odhadů ukradenách kopií. Tedy tak, že by si v případě nemožnosti ukradení, hru všichni potencionální piráti koupili. I tady přeci fungují základní pravidla nabídky a poptávky. Se zvyšující cenou, klesá počet nakupujících.
  • Jason_dinAlt
    Prostě se musíš smířit s tím, že existuje spousta lidí, kteří angličtinou nevládnou a proto česká lokalizace je pro ně klíčovým faktorem při výběru hry. Představ si, že hra je pouze ve španělštině a někdo by se ti vysmíval, že se nechceš naučit španělsky při hraní.

Stejně blbě by vypadalo, když by si miloval třeba vzlykající vozíčkáře z důvodu zhýčkanosti, protože si stěžují na absenci bezbariérových přístupů.

Ale jinak to, že miluješ lidi je chválihodné. Ale proč jen "vzlykající"? Miluj všechny a časem zjistíš, že máš mnohem spokojenější život ;o)
  • Jason_dinAlt
    A je to podle mě v pořádku. Zdravý konkurenční boj. Kdo umí udělat produkt obdobných kvalit za menší náklady přežije na trhu spíše než ostatní.
  • A ja milujem ludi či tvrdia -ja viem anglicky, tak musi vedieť každy, nas učili v škole ruštinu mladej a kvoli niekomu sa teraz nebudem učiť anglicky, lebo je to IN a aby distributory učetrili na preklate takže FUCK IT...
  • D3 se prodávalo kvůli svému jménu. Při jeho vyslovení totiž většina lidí přestávala vidět i slyšet a všichni pak jen klikali v obchodech na tlačítko "checkout". Stejně jako když v Electrowordlu prodávají LCD televize ve slevě až do vyprodání zásob. A až jednou někdy během příštích patnácti let Blizzard konečně loot opraví tak, že budou padat i hodnotné věci, bude z toho dokonála hra.
  • Pirátská kopie není ani ztráta ani zisk, nejlepší je ji z ekonomického hlediska ignorovat a soustředit se na lidi, kteří hry kupují. A ne jim házet klacky pod nohy a motivovat i je ke stáhnutí kvalitnějšího a levnějšího produktu.
  • kubi-wan
    Miluju lidi vzlykající nad tim, že "tu hru hrát nebudou, protože nemá češtinu". Dřív se kdekdo naučil anglicky právě z her, dnes je to všecko zhýčkaný... ach jo.
  • A tys věděl, že v TR něco jako Tress FX bude? Já ne a pochybu že to někde na krabici inzerovali (na Steamu o tom třeba není ani slovo). Myslím, že bychom spíš měli pochválit Nixxes za (snad) výbornou konverzi.
  • pamatujete na clanky o predrazenem vyvoji her a ze ten stav je neudrzitelny ?
  • Já kupoval všechny tři zmíněné tituly jako předobjednávku a ceny u všech se pohybovaly v tebou zmíněném rozmezí, takže problém bude asi jinde. Navíc jak píše ucho, např. Hitman byl ve slevě hodně brzo po vydání, až jsem si to vyčítal, že jsem nepočkal.
  • Ztráta očekávaných příjmů může být buď záležitost pojišťovnictví nebo dlouhodobého plánování strategie firmy. Jenomže ty očekávané příjmy musím odhadnout ne stylem "volové, s takovým marketingem si to musí koupit každý, vyděláme balík", ale stylem opravdu reálného odhadu (což se zejména u fenoménu pirátství nejen na PC opravdu neděje).

Problém spočívá v tom, že na každé volovině dneska maká 100+ lidí. Navíc spoustu dodatečných nákladů spolyká marketing, kdy mě přesvědčují blbečci v kravatě (co v životě neviděli kvalitní hru ani z rychlíku) že miliontou kopii ničím nezajímavé střílečky si prostě musím koupit, jinak nebudu dost "in" a "cool", protože "Podivejte jakej to má příběh a jak to bouchá a vůbec". Pak není divu, že vydavatelé počítají s tím, že se téměř každé hry musí prodat miliony kusů, což je naprosto nereálné.

Celé to má vypadat tak, že si nejprve zjistím, jak velký trh pro daný typ titulu asi je. Podle toho nastřelím cenu výsledného produktu, tím získám rozpočet a vím, kolik lidí na tom asi může makat a za jaké peníze. Že to dnes vydavatelé dělají v obráceném gardu a pak se diví, že to nesype, mě opravdu nepřekvapuje, každý chytrý být nemůže.
  • Vtipný... Před týdnem se tu Xcomik ještě rozepisoval jak bude fajn, až SE koupí Bioware...
  • Ale celé to je o těch 10% (u takto kvalitní hry bych hádal že by šlo spíš o 20%) pirátů co by si tu hru místo upirácení koupili. Z pěti milionů pirátů vnikne o půl milionu méně prodaných kopií, což je rozdíl mezi pěkným ziskem a katastrofální ztrátou.
  • Za to prece muzou PC pirati ... nebo ne?
  • 90% populace je rado, kdyz se ma vecer ceho nazrat a kde si lehnout. Takze v tomhle pohledu resit neci miliardy ... (a to pres to, ze produkujem tolik zradla, ze by se tim nakrmil dvojnasobek lidi)
  • Tak to asi vgchartz asi velmi nesledujes, v pripade PC sa VZDY lisia velmi vyrazne, aj ked niekto presne vycisli digitalne predaje. Ani len ten retail im nejde. Ale mozno mas vysvetlenie preco maju v pripade Diabla 3 1/4 predajov, ze by akurat Diablo predaval 75% digitalne? ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit