Přejít na výpis diskuzí
Tomb Raider a Sleeping Dogs nesplnily plán, Squeenix čeká obrovské ztráty
26.3.2013 | Aleš Smutný
124 příspěvků
-
Nemas pravdu, jenom je potreba tem cislum rozumet a chapat co predstavuji. Vgchartz odhaduje retailove prodeje, nikoli kompletni. Vysledky zpresnuji tydny i mesice po zverejneni. Pokud vydavatel zverejni nejake prodejni vysledky, zpravidla se prilis nelisi.
-
Necucaji si data z prstu, ale vytvari kvalifikovane odhady na zaklade zverejnene metodiky. Presnost neni stoprocentni, ale pomerne vysoka. Verim ze zrovna u portalu byly digitalni prodeje mimoradne, ale obecne delaji zhruba 1/3 prodeju (prijmu). Takze mych priznanych 50 % je s dostatecnou rezervou ve prospech pc.
-
A pak je tu diablo 3, ktere melo fakt blby start, spoustu nepovedenych rozhodnuti, silny hate, ale dokonalou drm ochranu a zavratne prodeje.
-
A o kolik procent by se zvysily prodeje?
-
Já jsem předevčírem dohrál Tomb Raider a je to pro mě zatím hra roku, tak dobře už jsem se dlouho nebavil, možná to je i tím, že předtím jsem nehrál ani jeden díl ze serie...
-
aha já nevím, stř*kat se napsat nedá tak už nevím
-
gaye? proč je to slovo cenzurovane?
-
taky bych chtěl vedět, jaké jsou reálná čísla výdaje a přijmy...
páni akcionáři asi holt pokládají za ztrátu to, že minulý rok byl zisk 100M$ a tento rok je zisk jen 50M$ -
Proboha, kde se bere ta pseudologika, že každá pirátská kopie by byla zisk, tudíž to musíme počítat do ztrát?
Plno lidí co vyvalí peníze za PC nebo flashnutý Xbox jen proto, že nebudou muset ty hry kupovat. Nemluvě o tom, že nějaký teenager kteého živí rodiče by nikdy neměl prachy na to, aby si je jinak koupil a ten "potencionální zisk" existuje leda ve vlhkých snech akcionářů podobných společností. -
To volá po Square Enix Humble Bundle! *15*
-
pointa je, ze z tych 5mil ludi, co to upiratili, by si 90% z nich hru nekupili, aj keby sa nedala upiratit. cize ratat to ako stratu 5m predanych kusov je proste hovadina. nedavno niekto robil podobny prieskum s MP3 a prislo sa na to, ze aj tak by to cez 90% ludi nekupilo, aj keby si to nestiahli.
-
Oni mají ztrátu z jinýho důvodu, ve hrách jenom nedosáhli očekávanýho zisku, takže tu ztrátu mají vyšší, než čekali.
A pirátství je ztráta, berou to tak všichni. Nebo si myslíš, že třeba těch 5M pirátských kopií Zaklínače 2 přinesla CDP nějakej zisk? Nepřinesla. Sice se to nedá počítat podle HV = T - N, ale pokud by těch 5M kopií bylo pořízeno legálně, zisk by byl určitě vyšší (prostě by byly vyšší tržby logicky). -
Keby začali tie ich 16 hodinové hry predávať za rozumnejšie ceny, dajme tomu 25-30€, tak by si ľudia v kríze možno aj dovolili tie hry kúpiť :)
-
Kedysi sa strata rátala ako pomer nákladov a príjmu.
Dnes sme svedkami toho, že stratou je každý zisk, ktorý nedosiahne nereálne očakávania...
Je to normálne???
Podobne je to aj v prípade "pirátskych kópií".
Firma v rámci očakávaní predpokladá, že každá "ilegálne" nadobudnutá kópia je stratou na príjme.
Ja sa len čudujem, ako je možné, že tento typ iracionálnej a absurdnej ekonomiky už dávno neskrachoval... -
Pokud se nepletu, tak Sleeping dogs byly pokračování True Crime, takže nevím proč by to měl být klon. A to druhé je v podstatě hra povedená i když od ní čekal skoro každý něco víc.
-
Kto sa nechce strapnovat cisla vgchartz ignoruje. Oni su mimo asi aj ohladne konzolovych predajov, v pripade pc su mimo uplne. Odhady v pripade Diabla 3 o iba 9mil nizsie ako skutocnost, Witcher 2 boli prezentovane velmi presne cisla digitalu a retailu a vgchartz sa k realite ani nepriblizila. Kazdopadne to ale samozrejme neznamena, ze PC predava tychto titulov viac ako konzoly. SE ale dokazuje to co je zjavne uz davno, ani konzoly nedokazu uzivit vsetky tituly a to je ich zaber daleko mensi ako pc trh. Hitman vychadzal pri konkurencii AC3 a kazdorocneho COD, Lara zase v case GoW, GeoW a nedokazu prerazit ani pri tak ubohej ponuke. Co sa stane ak sa konzolovy trh prichodom novych konzol a mozno aj nastupu novych zanrov (MMORPG) este viacej roztriesti je jasne. Priestor pre klasicke velke tituly sa este zuzi a neuzivia sa.
-
Tak, kvôli týmto hrám? Sa ani nečudujem. Klon True Crime a druhé QTE filmík.
-
Herní studia by se měla spíše soustředit na náklady a vydávat hry které nejsou na vývoj finančně náročné místo toho aby doufali že prodají dostatečný počet kusů na to aby se vývoj zaplatil. Jaktože CD Project RED, který prodal dohromady zhruba 3 miliony obou zaklínačů, dokáže z toho vyžít a ještě expandovat? Manažeři by se měli vzpamatovat a nedoufat že čím víc do hry narvou peněz, tím více na ní vydělají. Příkladem budiž BioWare a SW:TOR, který se snad nikdy nezaplatí.
-
Možný by to chtělo se víc zamyslet nad řízením nákladů.
U snad každé AAA hry vidím a čtu.
Dělalo na tom 500 lidi! Dokonce na tom makali borci z Antarktidy!
Atd....
Chápu,že moloch se složitě řídí a nejde jen tak makat jako když tam bylo 10 lidí ale je tohle nutné?Opravdu nutné? -
vgchartz je nespolehlive. cucaji si data z prstu a ani ve snu nemaji data z digitalni distribuce, a tvoje odmitani je naprosto irelevantni. spis mi prijde, ze odmitas realitu ty.
viz portal 2: http://metro.co.uk/2011/04/26/portal-2-beats-mortal-kombat-to-number-one-spot-in-games-charts-653420/
http://www.gamasutra.com/view/feature/6471/the_valve_way_gabe_newell_and_.php?page=4
v retailu 10% prodeju je PC, v realu si PC vedlo nejlepe ze vsech platforem.