Přejít na výpis diskuzí
Tomb Raider a Sleeping Dogs nesplnily plán, Squeenix čeká obrovské ztráty
26.3.2013 | Aleš Smutný
124 příspěvků
-
Tak viacmenej jediná podarená hra z tých troch bol Hitman. Takže niet sa čo čudovať.
-
A jsme zpět u toho co jsem psal v článku o Jade Raymond. AAA hry jsou nákladné a musí se jich prodat milióny, aby na sebe vydělaly a i tak je to problém, protože firma musí vykazovat zisk aby přežila. Udělali imho skvělé hry, ale bohužel přestřelili v odhadech. Vyhazov prezidenta je logický krok a doufám, že organizační změny nepovedou k poklesu kvalit jejich her.
-
umíš číst ? „Předpověď prodejů společnosti vychází primárně z toho, že jsme nedosáhli plánovaných prodejů v konzolovém segmentu Severní Ameriky a Evropy“...
-
treba ho nakrmit az z toho pukne
-
klid, to je trol, to nevis? nekrmit.
-
Sleeping Dogs je pomerne zabavny az na ten priserny respawn nepratel. Ten to ale dokaze pohnojit hodne.
-
trafená hus zagágala ...
-
problém je, že sa pustaju do mnohych projektov naraz! ....cize kvantita rozhodne prevysuje kvalitu ...co sa tyka Final Fantasy to je kapitola sama o sebe, trvalo ignoruju prosby fanusikov o navrat k pravej Final Fantasy no oni si idú stále za svojím, aby sa to zapáčilo širšiemu publiku, no tak tu to máte, aj tie vaše zisky!!!..sakra
-
Hmm tak já od Deus Ex nic dobrého co vydali nehrál ... Sleeping Dogs mě odobně moc nebavilo a Tomb Ridera s Hitmanem asi nebudu ani zkoušet a jejich asijská produkce de totálně mimo mě. Takže pro mě by to zase nějak extra ztráta nebyla ... i když bude zajímavé sledovat jak dopadnou, jestli se to otočí, nebo si je rozeberou po kouskách.
-
Dufam, ze na to doplatia hlavne veci ako prave Hitman, Tomb Raider ci Sleeping Dogs a nie Final Fantasy ci Kingdom Hearts. Nech konecne spravia poriadne Final Fantasy (od dvanastky kde nic tu nic), velke pokracovanie Kingdom Hearts a hlavne ten HD remake FF7 a FF8 a vsetci budeme stastni. (s HD remakmi FF10 a KH su na dobrej ceste).
-
Přílišný zaměřená na PCčkáře stálo už krk nejednu firmu.
Já vždycky říkám že ta pirátská holota si nic nezaslouží -
Nizke naklady na vyvoj + vysoka predajnost + silny marketing.... CoD. Dnes je in kvantita, nie kvalita.
-
Nedivím se. Pokud mají tak brutální rozpočty, že je potřeba prodat 4 milióny her, aby se vývoj zaplatil, asi bude čas znovu zvážit, co dělá úspěšnou hru úspěšnou hrou.
Nápověda: Tress FX to nebude. -
Lidi jsou strasne naivni, dle vgchartz.com se treba hitman absolution prodal na ps3 v poctu 1,49M, na XBoxu 1,39M a na PC 0,17M. Namitku ohledne digitalni distribuce odmitam, i kdyby delala krasnych 50 %, je to furt celkove nic proti konzolovemu retailu a u konzoli rovnez neni zapoctena digitalni distribuce. Takze PC platforma SE rozhodne nezachrani. Spis SE musi pocitat s ubytkem hracu AAA her a prizpusobit se tomu. Zvlaste jestli se nepodari nastartovat masove prodeje nove konzolove generace, to by si herni prumysl prosel peknym ocistcem. Staci ze uz jsme treba prisli o darksiders, krach thq je jen mala ukazka toho, co by nasledovalo. Bez konzoli moc AAA titulu ekonomicky neprezije.
-
ano
-
Spíš ekonomika založená na šílených sázkách (všechno nebo nic aneb CoD killer nebo krach)
-
je vidět, že se znáš, takže palec nahoru :D
jinak máš recht, a ono je takovejch firem víc... až se divím, že ta ekonomika nekrachuje častějc, když se vždycky jen trochu otřepe a už se zas hamouní. -
Spíš je to tak,že s pc se už ani nepočítá a nestojí ani za zmínku.
-
Předem se omlouvám za případné hrubky či překlepy:-)
-
To mi připomíná situaci ve firmě kde pracuji(řetězec prodejen). Za loňský fiskální rok naše pobočka přeplnila celoroční plán o cca 4 miliony. V lednu a únoru tohoto roku jsme nesplnili plán obratu za oba měsíce o cca 1.3 milionů. Přesto nám vedení zvedlo celoroční plán o 8 milionů. Očekávat takový růst a to ještě v době krize, kdy třžby všech subjektů jdou směrem dolů je přinejmenším naivní.Bohužel ale firmy co nereagují na vývoj trhu a nedokáží se tomu přízpůsobit čeká trvdý pát obličejem přímo na beton.