Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II předvádí námořní střety a tříštící se lodě
19.8.2013 | Aleš Smutný
134 příspěvků
-
vizuál to má važne hezkej
-
ztráty 5%? To je blbost, jen si vem, kolik padlo římanů u Cannae... výjimky potvrzují pravidlo, i když v tohmle případě to byl fakt masakr. Ty ztráty byly větší než 5%, např. když se rozběhla falanga a narazila do protivníka, to byl masakr. Pěkně to popisuje Xenofón ;-)
Co se týče těch dokumentů, řada jich je udělaných kvalitně, pochybuju pánové, že vy se v této problematice vyznáte lépe než ti tvůrci ;-) -
jak to tak čtu, tak jsem asi jedinej člověk, kterému se zatím líbí uplně každičká informace a i podoba hry, velká města, kartičky jednotek, atd.. hrozně se tešim. :)
-
kdy bude recenze na payday 2, space hulk a europa universalis IV? hlavne eu4 nedavejte smejkimu
-
Kapitán Alatriste je španělský film podle stejnojmenné knihy, a co se týče reálií tak i nadprůměrně věrohodný.
-
Najdeš si posledního z vlákna, na kterýho se reagovat dalo, přidáš jméno toho na koho chceš reagovat pro přehled a pohoda- nepraktický, ale funguje.
-
Super "LARP" :-) dlouho jsem takovou povedenou scénu neviděl. Ale taky tam chybí ta pověstná fyzika falangy, tedy že většinou jsme praváci a proto se falanga točí myslím proti směru hodinových ručiček. Takže ta "Taktika" falangy spočívá v rozmístění řad, tedy posílení hlavně levé strany o více řad. Odborník na to se stal Alexander Veliký, taky dopadl, jak dopadl...
-
Osstaně to je dle mě asi jeden z největších problémů. Spousta dokumentů, je dělaná řekl bych lidově. To znamená zajímavě, kde se občas upřednostňujě divadlo a hezký animace, před informacemi. A dle toho pak lidé často soudí další věci. Myslím si, že je v těhle případech potřeba podívat se trochu hloub a zaměčit se na fakta.
Snad to celé dává smysl, pomalu usínám.. -
Jak se potom dá reagovat na příspěvky kde je hodně odpovědí mě to tam to tlačítko reagovat potom neukazuje . . . ?
-
To je blbost tohle dělat výhodnější je odejít z města zvýšit daně a potom to město z masakrovat budeš mít hned klid za zmasakrovaní budeš mít 15-20 tisic k tomu ti město místo -4500 bude najednou vydělávat třeba + 2500
-
jinak teď jsem si ještě vzpomněl na jeden Lets play RTW, ten člověk měl nastavený Huge scale battles a problémy s revoltujícími městy řešil tím, že v daných městech zadal do "výstavby" několik jednotek Peasantů... na nastavení Huge scale má jeden prapor 240 vidláků a ani nákladné to zas tak nebylo, vzhledem k tomu že jde o problémy až pozdější části hry
plné armády pak rozpouštěl na nepřátelském území nebo je poslal do bitvy proti plnohodnotné armádě a všech 20 jednotek vidláků ze srandy naházel pod pár stromů uprostřed louky... jenže zapomněl, že jednotka generála se mu stejně neskryje, tak mu to bylo prd platný :) -
Tak ono nejvíce vojáku umíralo při útěku v bitvě byli ztráty údajně tak 5%. Já si ani moc nemyslím že to byla šťouchanice někde jsem četl že ani na takový styl boje jak nám ukazuje Hollywood nebyli uzpůsobeny.
Když jsem se bavil s historiky tak mě jeden říkal kdyby se bojovalo natěsno sevřených formací tak by bylo výhodnější se proti takové formaci rozběhnout beranidly než kopí a štíty. Taky když jsem bojoval štítem a kopí tak to bylo tragikomicky stačí se dostat více na tělo a kopí je k ničemu tam to musí potom jistit zadní řady.
Ale věřím že se to muselo potom strhnout v šílený masakr to není jak ve hře klik a hotovo oni jdou. Ale posílání vzkazu hluk krev vojácí křičí bolestí do toho velet vojákům kde a jak mají koordinovat útok. Tam potom když člověk je v tom chaosu a nejednou vidí jak se něco děje vzadu a nebo na boku tak bere nohy na ramena :D
Ale upřímně co čekat USA dokumenty a filmy to jsou historické pecky :D člověk občas přemýšlí jestli je to Fantasy nebo Historický dokument či film. -
kvůli tomu jsem nedokončil kampaň za Egypt, pokud člověk nevyvraždí město, nastaví malý tax rate a ještě staví farmy a budovy na podporu růstu obyvatel, má o problémy vystaráno... zvláště, když třeba takové farmy ani nejdou ničit, proto je ani nikdy nestavím stejně tak jakékoliv budovy na podporu růstu obyvatel pokud jejich jiné přínosy tuhle nevýhodu nepřebijí, sice člověk přijde o solidní přísun peněz v začátcích, ale později peníze zas takový problém nejsou, stačí obsadit řecké městské státy a je vyřízené... ale ten squalor, ten squalor... *1*
-
No nikdy mě ty bitky na moři moc nebavili doufám že to zas pujde jednoduše přeskočit
-
Jj, vždycky se dostanu do fáze, kdy už mě ta hra nebaví, protože nemám konkurenta a řeším jen vnitropolitické problémy. Teď jsem rozehrál nově vydanou Europa Universalis IV za Kastilii. Dokončil jsem reconquistu Španělska a jal se kolonizovat Nový svět. Jenže teď už mám zabranou celou střední a značnou část jižní Ameriky a nedělám nic jiného, než že řeším povstání a management desítek provincií. A to je ubíjející. *15* V podobných hrách nebo v Total War mám nejraději ty začátky, kdy mám na starost jenom malé území a musím teprve budovat impérium.
-
Taková opotřebovávací šťouchanice, první kdo povolí formaci prohrál.
-
PR toho vždycky nakecá. To samé u AI. V každém díle říkají, jak bude revoluční a blablabla...
Jinak pěkná ukázka boje "falangy" je tady. Sice se jedná o boje tercií za třicetileté války, ale celkem realisticky ukazuje, jak si mohl takový střet dvou formací kopiníků probíhat.
http://www.youtube.com/watch?v=dMEnBHef96c -
Ani ne :D neustále vyvražďování vlastní měst :D aby člověk měl prachy a byl klid. To mě moc nebavilo. Já měl taky více než půl mapy a to je neustálá nespokojenost i v modech.
Takže město + 3500 - 7000 obyvatel za chvilku - 4500 - 30 000 obyvatel tak se muselo nechat vyvraždit stáhnout armádu zvýšit na max daně a čekat. :) to mě potom nebavilo. -
Mě vždycky zajimalo co má znamenat ten kouř při "vrhání" oštěpu když zasáhne protivníka.
Jinak mě celkem přijde úsměvné když ze začátku psali jak každý voják a jednotka bude mít svoji váhu a jaka tam bude fyzika a potom vidím jak se koně zastaví o falangu a potom tam padají a falanga nic.
Ano já vám jaké bylo jezdectvo ve starověku ale když psali o váze jednotky tak bych si představil že do nich najede pořádně jezdectvo to popadá z koní rozemelou se těžce o falangu tam budou pobíhat koně jezdci na zemi a tohle by rozhodilo a narušilo falangu kůň taky něco váží a s vojáky to pohne.
Né že tam budou stát jako tvrdé Y. ( reakce na to jak opěvovali fyziku jednotek ve hře ohledně prorážení )
Taky mě celkem vyděsilo jak rychle umírali vojáci Falanga vs Falanga.
Já jsem upřímně čekal trochu chaos. Takový ten chaos kdy v Shogun 2 do sebe naletěli jednotky a vznikl chaos formace se rozpadali vojáci bojovali snažící se udržet formaci. Tady ty bitvy co jsem viděl vypadají tak že 1. řada se srazí s nepřítelem a zadní řada sešrotuje přední a všechno se na sebe namačká jako guláš to je nějak taktika novodobá ?
*1* to spíše připomíná nakupování v Kauflantu když jsou slevy *1* -
už jen ta představa, že má člověk říši, se kterou bojuje na územích od britských ostrovů až téměř po palestinu, byl v tom takový zvláštní pocit grandióznosti, který moc jiných her nabídnout neumí, kartágo bude určitě první národ, za který Rome 2 rozjedu