Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II předvádí umělou inteligenci na velmi vysokou obtížnost
9.8.2013 | Aleš Smutný
128 příspěvků
-
Ano,hráč sice udělal řadu chyb,ale co si budeme povídat?ti,co hráli Rome je určitě zezačátk udělali taky (aspoň já tedy ano)ale ne tom vůbec nezáleželo protože AI si jízdy která je obchazí zboku jednoduše nevšimalo,nebo tam poslalo jednu pomalou falalngu,kterou opravdu nebylo těžké přemanévrovat...
-
Hehe. Hezky, ale když jednu zakusíš vítězství stylem, že správnou strategií a použitím jízdy v pravý okamžik rozdrtíš nepřátele, kteří mají 3x více mužů, tak je to paráda.
-
Total war miluju, ale proti vic jak normal ( maximálně stupeň and ní ) stejně nikdy nehraju, tak mě inteligence AI nijak nepálí.
95% všech bitev jedu strategii "nas mnogo". Když obrovská masa jednotek sebevražedně sprintující proti vycepovaným šikům nepřátel selže, tak to tak bohové chtěli a já příště přijdu s více muži !
A vybírat kde a koho mám zabít jako první ? Pche ... zabte je všechny, bohové si je přeberou ! -
-
Ja mel nahrano asi 100 hodin na normal a pak jsem zkusil Hard a uz bych nikdy na nic jinyho nehral... ostatni staty totiz konecne "uvazujou" a jednaj a ne jen cekaj az je vydrancuju pripadne ze jednou za 10 let zautoci na nejlizsi mesto... Na Hard je to fakt vyzva a ma clovek pocit ze si podmanuje svet *3*
-
-
V ROME2 bude i legendární obtížnost, jsem zvědavej :)
-
Jasne :)
Ja myslel battle AI na normal. Takticka - politicka mapa je uplne jiny kafe.
-
-
já doteď na vyšší než normal Total War nehrál,protože když jsem hrál naposledny na těžkou tak jsem svými 4 čerstvými jednotkami obklíčil jejich 1 jednotku unavenou s polovičním stavem...přesto se moje jednotky daly na ústup....
-
-
přestaňte všichni furt mrčet, krucinál *7* . první neskriptovaná bitva z rome 2, kde AI perfektně využilo všechny chyby vývojáře do jedné, a vytřelo s ním pole, a vy ho stejně shodíte kvůli ničemu. nikdo se ještě nevyjádřil kde přesně AI tak fatálně chybovalo. zdatnost AI v celé sérii (kromě empire) byla vždycky ve srovnání s veškerou konkurencí na špičkové úrovni. tak.
-
-
Já AI nekritizuji, protože jak už jsem psal níže, nelze její úroveň posoudit vzhledem k (ne)schopnosti hráče. Drtivá většina hráčů, co hrají sérii TW je na daleko vyšší úrovni a až podle nich budeme porovnávat, jestli AI s někým něco vytře.
-
Myslim, že dost lidí včetně mě se tu vyjádřilo přesně.
U mě je to například římská jízda (general) na levém křídle co tam jen tak stála a nic nědělala. Jestli je to záměrně, tak mi připadá dost pitomý, aby generál stal 20 metrů od svých jednotek a jen tak zvesela na ně koukal ja se zabíjej. -
-
"nikdo se ještě nevyjádřil kde přesně AI tak FATÁLNĚ chybovalo."
a nesouhlasím. není taktické posílat v už vyhrané bitvě generála zbrkle kupředu do rizika (když už jeho bovzbuzování jednotek není třeba), kde ho může skolit náhodná salva, ještě docela početních střelců. -
-
Ty jsi asi nikdy v multiplayeru žádnou strategii nehrál, a už vůbec ne Total War. V každé strategii se využije posledního zlata/jednotky/výhody. Mít jednotku co nic nedělá, znemená, že nepřítel má o jednu jednotku více. Nemluvě o tom, že v Total war se s idle kavalérií vždycky do něčeho charguje. Kdyby na tom videu AI poslalo poslalo charge s generálem do flanku, 1x-2x tak ta jednotka okmažitě routne, a uvolní jednotky pro další boj.
-
-
Krieg, prosim pridej steam account.
-
Nesouhlasim, to co pises funguje u her ala SC2. U TTW her musis resit moralku/unavu, a "delsi dobu boje", takze rezervy potrebujes. Je treba pouzit kazde vyhody, a vyhodou jsou i zalohy... kapis?
Prijit o generala v jasne vyhrane bitve je hloupostm a znas porekadlo "sh*t happen..."? Blba trefa luku, blbej charge a zbitecne prijde o velmi dulezitou jednotku.
Dle toho co pises vypada ze jsi spis sam moc TTW hry v multaku nehral, poslat bez rezerv (a modlit se) je sice obvykla taktika, ale to ze to dela 90% hracu neznaci ze je to spravna taktika ;-) -
ne, ani v multiplayeru žádný, alespoň průměrný, hráč neběhá s generálem od střetu ke střetu, ale vyčkává kdy příležitost útokem generálské jednotky zlomit průběh bitvy převáží riziko jeho ztráty (= fatálního dopadu na morálku celého mančaftu)
-
-
No, ja a i lidi proti kterym jsem Total War multak hral s generalem jezdili a jezdim ke stretum dostatecne blizko abych posilil moralku a jezdim sem tam kde je o potreba...
-
co to sakra meleš? v mulťáku rome a medievalu mám odehrány desítky bitev na agresivní vlně (čili žádné last man standing pasivní čuňárnosti). z čeho vlastně usuzuješ.........ne počkat je mi to fuk.
-
Takže jsi právě přiznal, že jsi žádný TW nehrál v MP a hádáš se tady o strategii a jak by se mělo hrát?
SEEMS LEGIT.
-
-
-
-
-
-
Coldmeat247 by tu bitvu asi odehral lip :P
-
-
Tak nějaké zlepšení v AI tam je, ale taky se opakují stejné chyby pořád dokola. Navíc bitva jako taková stála dost za prd. A po přečtění diskuze jsem celkem rád, že nejsem jediný, který má zmatek v těch nových kartičkách. Ano, vypadají krásně, ale já fakt nepoznám co to je za jednotku.
-
-
To je zvláštní, nedokážu si představit, že by mohly být znázorněné jednodušeji.
-
-
Jsou prehledne, akorat zvyk je zelezna kosile, a nejak jsem si nestihl vsimnou, kdy se u me vypestovala uchylka vsude hledat cisla... nejak se mi to stalo, a tu to schazi ;)
Ale ted vazne, proc ne.. Budme otevreni novym pristupum/pojetim ;-)
-
-
-
AI se hodnotí těžko, protože člověk v tomto videu hraje vážně naprosto tragicky. Místo aby využíval rychlosti a síly jízdy, tak ji roztrká po všech čertech a nechá ji stát a masakrovat...mno nic *7* *7* . Ale jinak doufám, že nastavení velikosti jednotek zde bylo na střední, protože jinak se asi vážně těch slibovaných bitev armáda s velkým "A" nedočkáme. Abych jenom nekritizoval, samotní vojáci jsou zpracováni hezky a dobře se na ně kouká. No,,,, nevím proč, ale s každou další vypuštěnou informací mám čím dál větší obavy *13*
-
-
Nevíte jestli tam bude multiplayer?
-
-
Samozřejmě, multiplayer je v každém Total Waru.
-
Bude, je tam od Empire (pak byl ještě napoleon a shogun 2)... jak kooperativní kampaň, bitvy, tak očekávám něco jako klanové války, nebo tak..
-
-
Díky,kooperativní kampaň zní bombově.Akorát tam asi nehrozí bitvy v real-time co?
-
-
Myslím, že tam jsou bitvy. Bud' jeden bojuje a druhý se dívá a nebo to je tak, že jeden hráč může "půjčit" pár jednotek ze své armády a bojujou oba, ale nejsem si jistý, nikdy jsem to nehrál.
-
Jasne ze ano. Koop kampan znamena, ze kdyz ty mas bitvu, tak muzes dat kamosovi k veleni v bitve nejake tvoje jednotky. To darovani je jen pro bitvu. Proste funguje jako tvuj kapitan. Takze pak ty mas treba jadro armady a jemu sveris jizdu a lucisniky.
-
-
-
-
Suma sumarum: AI umí používat buffy.
-
Ja vam nevim, ale podle me je cela serie TW ukazkou nevyuziteho potencialu (cervene minusy in 3... 2... 1...). Tohle neni bitva, ale jen takova sarvatka. Ano, plna armada bude mit priblizne dvakrat tolik jednotek, nez je na videu. Ale to na tom pocitu zmeni jen velice malo. Hrozne rad bych si uzil poradnych obrovskych bitev. A ne omezenych stretu, kde se vyuzije jeden roh mapy s jednim kopcem a jednim lesikem. A to jeste kdo vi jestli.
Rad bych bitvu, ktera se nevleze na pul obrazovky. Rad bych obetoval leve kridlo a zautocil pravym kridlem dlouhe linie hoplitu. Rad bych jako Riman postavil tri linie pechoty, aby se silny nepritel zastavil az na zkusenych triarii. Rad bych porazil falangu za pomoci terennich nerovnosti. Rad bych si zahral proti AI, ktera umi vic nez masirovat kupredu a mozna pustit rychlou jednotku po kraji mapy... ackoliv tohle je narozdil od tech predchozich mozna az prilis nemozny pozadavek.
Namisto toho dostanu patnactiminutove fackovani dvaceti jednotek. Vzdyt vzpomente na dobyvani pevnosti v musketovych Total Warech, obranne zdi kilometr krat kilometr - a uprostred nich prazdna plan s hrtskou vojaku. Nenechte se zmylit, i to me bavi. Ale jen si rikam, ze by me to mohlo bavit dvakrat tolik. -
-
změn si počet vojáku v jednotce mě to v napoleonu šlo nastavit že jedna jednotka pěchoty měla 1600 mužu. to pak byly bitvy. to tam fakt šlo čily nastav si to pak tak na 8 nasobek a misto 3500 mužu budes mít 30000 mužu a mužeš si hrát na Caesara. v tomhle je právě ta hra dobrá ale připrav si pořadný comp
-
-
btw na to nepotřebujete mod to jde rovnnou v souborech hry a mužete si tam nahodit třeba i 1600 asigaru v jednotce jenže pak se to seká jako pí když mate dvě plný armady.
-
-
No když si vezmu, že v Shogunovi je možnost mít až 40 jednotek pod palcem a některé mody umožňují zvětšit počet mužů v jednotce tušim až na nějakých 600 (co se týče ašigaru), tak když bych postavli armádu jenom z nich je to docela slušný číslo..
jak se to vejde na mapu je druhá otázka.. -
No jako teorie dobrá, ale jde taky o to, jak moc hratelný a hlavně jak moc plynule hratelný by to bylo. Kdyby jsi měl v realnym čase kontrolovat všechny svý jednotky tak bys podle mě nemohl stíhat. Pro AI by to však problém nebyl. Nevim jak ostatní, ale já už teď v Medievalech2 i RTW , kde využívám jízdu k flankování, používám pauzu dost často, a při více jednotkách by to muselo být ještě častější (hraju jen singl) . Potom si vem multiplayer bez pauzování...
-
-
Shodou okolností jsem teď žačal hrát datadisk Medievalu II a pri nastavení největších oddílů jsou tam bitvy docela slušný.. bojovat jsem bitvu kde bylo na každý straně něco přes 2 tisíce a po bitvě na zemi slušný jatka :) Takhle to stačí bohatě.. S 10 tis. armádama by to byl hroznej, nepřehlednej chaos, kterej by se špatně ovládal.. Nehledě na to, že by to málokterej stroj rozdejchal .)
-
-
nebol by to chaos, bolo by to len reálnejšie a viac hardcore, sám som to nejeden krát odskúšal v ETW a v Shogunovi 2, keď som upravil počet jednotiek na dvojnásobný (+-300 jednotiek na kartičku...) to máme +-300 jednotiek v kartičke x 20 vo vojsku x 2 armády= cca 12 000... po každej takejto bitke ostala celá mapa posiata mŕtvolami, a čo na tom bolo najlepšie? Ľahšie sa memorovala, pamätal som na ne aj po x ďalších menších bitkách, o to viac keď som porazil desaťtisícovú hordu menšou armádou :) tak už chápete o čo tu ide? ;-)
-
-
Chápu tě naprosto :) Na pohled by to bylo fakt epic ale jde o to jak by to šlo hrát (osobně jsem to, co píšeš nezkoušel).
Když jsme u tý výhry s menší armádou zrovna se mi něco takovýho povedlo a pocit výbornej :D (obtižnost Very Hard)
http://i.imgur.com/8aXls99.jpg?1 -
Myslím že původní příspěvek byl spíš myšlen o počtu jednotek který můžeš ovládat, ne o počtu vojáků v jednotce. Pokud jde o tohle, tak samozřejmě nejlepší je umožnit volbu, která by každýmu vyhovovala s ohledem na jeho HW. A to tak vždy bylo a myslím (doufám) že i bude. *3*
-
-
-
-
presne o toto mi v rome 2 išlo, naozaj som sa tešil na masívne bitky so skvelou optimalizáciou, ale to čo tu vidím sú vysokodetailné jednotky o malých počtoch, toho som sa práve obával, možno mám veľké požiadavky lebo od toho očakávam film LOTR, ale ak tam nebude v jednom okaminu možnosť pohybu min 6000 vojakov, som sklamaný na plnej čiare...
-
-
jj a mas na to PC ?
-