Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II předvádí umělou inteligenci na velmi vysokou obtížnost
9.8.2013 | Aleš Smutný
128 příspěvků
-
Moc si nepochopil co jsem tím chtěl říci. Podívej se třeba na Koloseum, přežilo zemětřesení, a ne jedno. Možná část z něho spadla, ale stojí dodnes, a jak je staré ? 2000 let.
Tehdy bylo stavebnictví na vrcholu. Souhlasím s tebou že obyčejné domy nevydržely, ale já se bavil o těch stavbách které vydržely, možná stáli na tu dobu hodně peněz ale vydrželi.
Jednoduše jsem tím chtěl říci že ty budovy jsou postavené velice precizním způsobem který mi nejsme schopni napodobit. *3* -
Ale tohle je trochu naivní. Ano velké stavby nějak odolali ale kolik těch staveb je co se dochovalo ze starověku ? Po 2000 letech by tu z měst zůstali trosky polorozbořené domy stejně jako po starověku hromada sutin.
Taky si uvědom že stavby co vydrželi jsou kámen a kámen odolá po tísiciletí s stavby co vydrželi jsou megalomanské nebo v podstatě mramor.
Uvědom si že ve starověkých měst byli pompézní jenom veřejné stavby a chrámy. Jinak města byli celkem pajzl kdy bohatí aristokraté utíkaly na venkov kde si stavěli pompézní vily. Ale z tohohle se nic nedochovalo.
Spíše než kvalitu si zaslouží pochvalu estetika a umělecké cítění. To dnes není už vůbec. Taky si uvědom tady člověk žije v domě tak za 3-6 milionu ale když přepočítali kolik by stál dříve barák v Římě tak to vyšlo na 50-200 milionu ceny všechno bylo jiné proto tam bylo tolik chudiny ale tohle je nadlouho. -
Ano určitě jim to muselo dát spoustu práce ale postavily to. Naši architekti či stavitelé by neměly vůbec tucha jak to postavit tak aby to odolalo času. Ve Starověku stavěly lidé proto aby po nich něco zůstalo, dnes se staví aby se rychle bydlelo jenže to postrádá kvalitu. Kdybys nechal rodinný domek z naší doby stát 100 let ladem tak by ten barák byl napůl rozbořenej kdybys ho po 100 letech viděl. Jsem velký obdivovatel starověkých inženýrů/architektů/stavitelů protože ti věděly jak se mají správně stavět budovy. *3* *4*
-
Nesouhlasim ;-) Diky dovolenklam jsem videl celkem dost "historickych mest", resp. jejich jader, ci pozustatku (zalezi jestli prezili, ci byli zbourany), a velikost bych zde moc nehledal. Ono je vtipne, kdyz nekam dojedete, a zjistite ze 1000x opevovane historicke misto je vlastne jen kupa kamenu na (z dnesniho uhlu pohledu) vtipnem rozsahu.
Ale to vse odpovida dobe.. a musim uznat, ze se casem neco rozrostlo.
Spis skladam obdiv stavitelum, bo prace s tim musela byt silena.... -
Máš pravdu s tou jízdou. Taky se mi to nezdá... ty třmeny se do evropy dostali až 700 let potom
-
Jsou prehledne, akorat zvyk je zelezna kosile, a nejak jsem si nestihl vsimnou, kdy se u me vypestovala uchylka vsude hledat cisla... nejak se mi to stalo, a tu to schazi ;)
Ale ted vazne, proc ne.. Budme otevreni novym pristupum/pojetim ;-) -
Krieg, prosim pridej steam account.
-
Nesouhlasim, to co pises funguje u her ala SC2. U TTW her musis resit moralku/unavu, a "delsi dobu boje", takze rezervy potrebujes. Je treba pouzit kazde vyhody, a vyhodou jsou i zalohy... kapis?
Prijit o generala v jasne vyhrane bitve je hloupostm a znas porekadlo "sh*t happen..."? Blba trefa luku, blbej charge a zbitecne prijde o velmi dulezitou jednotku.
Dle toho co pises vypada ze jsi spis sam moc TTW hry v multaku nehral, poslat bez rezerv (a modlit se) je sice obvykla taktika, ale to ze to dela 90% hracu neznaci ze je to spravna taktika ;-) -
http://www.youtube.com/watch?v=fwWrDtkJdTs
Najdete i objasnění ohledně falangy ;-) -
námořní gameplay:
http://www.youtube.com/watch?v=wZthalx7bnQ&feature=c4-overview&list=UUugJq15BiB-c1NDYPHiznWQ -
http://maps.totalwar.com/
nejsou - právě že nejsou....no já tomu rozumím, ale jsou města, která bych chtěl dobít - tak nějak postaru :D -
řekl bych, že právě Syrakusy budou hlavním městem té provincie. každopádně bitvy o osady, které nejsou hlavním městem té, které provincie se nemusejí vůbec odehrávat uvnitř osady, ale třeba v prostoru vedle (stejně jako v empire). údajně kvůli velkému počtu regionů (3-4 na provincii) - aby vetšina bitev ve hře nebyla jenom o mrcasení s beranidly a dobývacími věžemi.
-
Can minor settlements be upgraded in the campaign to have walls on the battlefield?
No only province capitals have walls and only they will have walled siege maps on the battlefield.
What the ....??!! Když vezmu v potaz že Magna Graecia obsahuje Sicílii a jih Itálie - tak jenom římani budou mít hradby - a co sakra Syrakusy - dávný spojenec Sparty?? Ty měli ve své době jedno z nejlepších opevnění....nebo jsou tam snad i nějaká malá města?? Tohle by vůbec neodpovídalo prologu....vlastně jsem z toho zmatenej.... -
Tom museli vypustit teprve někdy včera večer - jelikož předevčírem jsem to tam nikde nenašel....ale tak díky za link....jdu si počíst....
-
Zrovna jsem si uvědomil že 3. září vychazí ROME a já 10. píšu opravné zkoušky *1* Já se nevyučím *8*
-
jj klidně ve starověku neznali třmeny a proto jízda nebyla nai nemohla být účinná kdežto středověcí rytíři třmeny měly a porto mohli najet do pěchoty nepopadat u toho
-
můžeš mi říct včem melu sr@čky????? vtom že tohle římský equites nedělali?????
-
díky tak to jsem nevědě to by pak bylo něco jiného...
-
jasně to že je falanga název formace beru ale takle prostě falanga nevypadala (to že 1. řada sevře štíty a napne kopí není falanga) k té jízdě u katafraktů je to pravda ale obecně ve se ve starověku považovala za nejdůležitější složku armády pěchota a tohle s jízdou BEZ TŘMENŮ dělat prostě nešlo (nemyslim to vtom videu ale třeba v bitvě o nil)
-
no ja som tu dal to isté, aj v mojom sú obe časti len som chcel podotknúť, že dole je druhá časť ;-))