Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to že jenom rozestavíš jednotky a pak se koukáš není problém tý hry to je TVŮJ PROBLÉM a mimochodem nechápu na jaký video ses proboha koukal *3*
  • wikipedie *3* *3* *3*
  • Římští lučištníci stejně jako kavaléri nestáli moc za nic svět dobyli s pěchotou...makedonci měli na starověká měřítka dobrou kavalérii a samozřejmě nejlepší falangu střelci průměrný...jestli hledáš nejlepší střelce ber parthy ale tam zas nemůžeš mluvi to lučištnících jako spíš o střelcích na koních ti se v doprovodu katafraktů vyrovnali a doká zali odolat legiím (někdy je i pemoct)...egypt měl dobrý střelce ale jinak v té době spíš upadal...u barbarů to bylo podle toho v jakém kmeni a opravdu nevim jak tad bude vypadat sraz barbarů a legie.
  • Tak formace testudo byla i v prvnim dile
  • Technicky vzato - v Shogunovi lučištnické jednotky rozhodně nejsou zbytečné, takže asi není důvod, aby tomu tak bylo v Rome 2. Jako s každou jednotkou to s nimi chce umět. Využívat terénu, stavět je pokud možno do lesa a při srážce pěchoty nepříteli do boku. BTW Římané maj proti lučištníkům želvu, takže bezvýznamná složka vojska to jistě nebude.
  • než se tu objeví nějaká chytrá hlava opět zdůrazňuji, že mluvím o singleplayer kampani............
  • první Rome jsem dohrál dlouhou kampaň víc jak pětkrát za různé národy a lučistníky jsem používal minimálně anebo za Kartágo vůbec... těch situací, kdy je lepší mít alespoň pár lučistníků namísto těžké pěchoty nebo extra kavalerii na vpády do zad je minimum, damage co udělají taky většinou za nic nestála a navíc v otevřených prostranstvích je ještě bylo potřeba hlídat, takže na sebe ještě vázali další pěchotní oddíly

já je využil snad jen při obléhání vlastních měst k ničení beranidel a obléhacích věží, občas při bránění mostu proti přesile a pak v začátcích kampaně za Egypt, protože z počátku chybí pořádné jednotky

uvidím, jestli Rome 2 přinese změny
  • pokud půjde o extrémní AI souhlas, pokud půjde o extrémní cheatování AI, nezájem

už v prvním díle rozdíly v obtížnosti bojů byly jen na základě dodávání neviditelných hvězdiček nepřátelským generálům (5 hvězd na Very Hard), vzhledem k tomu, že se lepší AI s vyšší obtížností nekonalo, jsem tak ani neměl důvod se sám sebe nechat dobrovolně diskriminovat
  • smejki
    jé, já jsem úplně minul informaci, že je tam nově line-of-sight *8*
    Tak to mě teď Rome 2 začíná zajímat zatraceně moc!
  • Já nemyslel stálé tábory, ale Římská pevnost čili tedy tábor - byl vždy uzavřený a měl kolem sebe příkop a většinou i s kůly....myslím, že to se používalo i před reformami....a nebo už v tom mám bordel a melu nesmysly....jdu za kamarádem googlem - on mi osvěží paměť....
  • V ROME2 bude i legendární obtížnost, jsem zvědavej :)
  • A co Egypt?
  • To je zvláštní, nedokážu si představit, že by mohly být znázorněné jednodušeji.
  • Magister_Peditum
    Stálé tábory (které už mohly být vybaveny kvalitnějším opevněním) se začaly budovat až v době po Mariových reformách, spíš ale až za císařství.
  • Římané měli lučištníky vždy jako pomocné sbory. Jinak jo, ti barbaři to s lukem pekelně uměli, stejně tak i východní národy. Já osobně budu asi spíše vsázet na prakovníky, to byli teprve borci. V mnohém převyšovali lučitníky, dokonce i v délce dostřelu...
  • No, tak tohle může být standartní pochodový římský tábor (pro menší počet vojáků). Není trvalý tábor legie, které byly většinou již postaveny z kamene a později z nich vyrůstaly i města.
  • Magister_Peditum
    Tady je druhá verze bitvy:
    http://www.youtube.com/watch?v=iy49TFEycTI

S jiným redaktorem, ale s úplně stejnou taktikou. AI reaguje navlas stejně, takže mám podezření, že šlo o předskriptovanou ukázku.
  • Zrovna ta bitva co je obsažena v článku není ani v jedné verzi natolik dobrá - jako ta co je v tom co jsem nahodil o kousek výše....třeba zjištění, že neuvidím jednotky nepřítele, protože ve výhledu mých jednotek je kopec - vynikající....a to že AI využila toho, že je nevidíme a rozprostřela a posunla jednotky natolik rychle, že jeho stingers nestačili ani utéct....líbí se mi to....i když ta pevnost - no nevím nevím - snad bude možnost ji nějak vylepšovat (třeba v tech. stromu) nebo byla jen přizpůsobena prologu, protože asi všichni víme jak vypadala standartní Římská pevnost legie....
  • NA ty jsem zapomněl....např. Římané mají schopné lučištníky, ale spíše v rámci kvality vybavení....přirozeně nejelpší lučištníci jsou ti "barbarští" mají velké zkušenosti, znají správné metody výroby luků a jsou v tom od přírody dobří....jenže tohle není skutečnost že jo?? :D uvidíme kdo zaujme postavení nejlepších střelců....
  • krétští lučitníci (nebo spíše způsob boje) a určitě skýthové

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit