Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II předvádí umělou inteligenci na velmi vysokou obtížnost
9.8.2013 | Aleš Smutný
128 příspěvků
-
jen bych chtěl doplnit že téhle bitvy koluje po youtube více verzí (myslím že 3) takže jestli hledáte jako já každou zmínku o Rome 2 tak se určitě koukněte po youtube
-
ehm - co třeba Krétští lučištníci?? V Rome I to nebyla smyšlená jednotka....
-
Podívejte se na tohle. Jedno delší video z prologu:
http://www.youtube.com/watch?v=EM4gLC2jGLI
Ke konci videa je ukázka bitvy....jak se (jeho jméno mi vypadlo) CA maník zakecává s redaktorem celkem slušně ztrácí bitvu....a AI mu jde po generálovi jak slepice po flusu, jakmila je zranitelný honí ho po celé herní ploše....a rozhodně je to lepší ukázka bitevní AI, než to skirmish video - kde ten maník je totální - no však víte.... -
Jasne :)
Ja myslel battle AI na normal. Takticka - politicka mapa je uplne jiny kafe. -
Will there be a legendary difficulty?
Yes.
CHALLENGE ACCEPTED! -
No, ja a i lidi proti kterym jsem Total War multak hral s generalem jezdili a jezdim ke stretum dostatecne blizko abych posilil moralku a jezdim sem tam kde je o potreba...
-
Ja mel nahrano asi 100 hodin na normal a pak jsem zkusil Hard a uz bych nikdy na nic jinyho nehral... ostatni staty totiz konecne "uvazujou" a jednaj a ne jen cekaj az je vydrancuju pripadne ze jednou za 10 let zautoci na nejlizsi mesto... Na Hard je to fakt vyzva a ma clovek pocit ze si podmanuje svet *3*
-
Persie --- Parthové, tam bych asi hledal, u východních národů
-
Pokud se ptas jestli jednotky ktere ztratili v bitve cast svych muzu se budou doplnovat tak ano, ale za urcitych podminek.
-
Psali, že budeš mít omezený počet oddílů(legii) a ty se budou doplňovat.
-
Hoši, hoši, kdo z hratelných národů má nejlepší lučištníky? Vím, že ve starověku se to moc nejelo a Římani, Řekové, Makedonci atd na tohle byli docela břídilové...Egypt?
-
Už se ví jak to bude s doplňováním posil? Jestli jako dřív se budou muset přecvičovat a nebo to bude automaticky pokud budou ve městě nebo mít u sebe generála.
-
Ano,hráč sice udělal řadu chyb,ale co si budeme povídat?ti,co hráli Rome je určitě zezačátk udělali taky (aspoň já tedy ano)ale ne tom vůbec nezáleželo protože AI si jízdy která je obchazí zboku jednoduše nevšimalo,nebo tam poslalo jednu pomalou falalngu,kterou opravdu nebylo těžké přemanévrovat...
-
já doteď na vyšší než normal Total War nehrál,protože když jsem hrál naposledny na těžkou tak jsem svými 4 čerstvými jednotkami obklíčil jejich 1 jednotku unavenou s polovičním stavem...přesto se moje jednotky daly na ústup....
-
Hehe. Hezky, ale když jednu zakusíš vítězství stylem, že správnou strategií a použitím jízdy v pravý okamžik rozdrtíš nepřátele, kteří mají 3x více mužů, tak je to paráda.
-
co to sakra meleš? v mulťáku rome a medievalu mám odehrány desítky bitev na agresivní vlně (čili žádné last man standing pasivní čuňárnosti). z čeho vlastně usuzuješ.........ne počkat je mi to fuk.
-
Takže jsi právě přiznal, že jsi žádný TW nehrál v MP a hádáš se tady o strategii a jak by se mělo hrát?
SEEMS LEGIT. -
ne, ani v multiplayeru žádný, alespoň průměrný, hráč neběhá s generálem od střetu ke střetu, ale vyčkává kdy příležitost útokem generálské jednotky zlomit průběh bitvy převáží riziko jeho ztráty (= fatálního dopadu na morálku celého mančaftu)
-
Já AI nekritizuji, protože jak už jsem psal níže, nelze její úroveň posoudit vzhledem k (ne)schopnosti hráče. Drtivá většina hráčů, co hrají sérii TW je na daleko vyšší úrovni a až podle nich budeme porovnávat, jestli AI s někým něco vytře.
-
Ty jsi asi nikdy v multiplayeru žádnou strategii nehrál, a už vůbec ne Total War. V každé strategii se využije posledního zlata/jednotky/výhody. Mít jednotku co nic nedělá, znemená, že nepřítel má o jednu jednotku více. Nemluvě o tom, že v Total war se s idle kavalérií vždycky do něčeho charguje. Kdyby na tom videu AI poslalo poslalo charge s generálem do flanku, 1x-2x tak ta jednotka okmažitě routne, a uvolní jednotky pro další boj.