Přejít na výpis diskuzí
Total War: Rome II předvádí umělou inteligenci na velmi vysokou obtížnost
9.8.2013 | Aleš Smutný
128 příspěvků
-
údajně mají být ve hře dva druhy falang - jedna s obyčejnými kopníky (ve videu), schopná reagovat na útok z boku a druhá statická "ježkovitá" , ale bez možnosti reakce (pro natočení nebo pohyb potřeba rozpustit falangu - podobně jako s pikenýry v empire). zajímavě zní i dva druhy želv pro římany
-
Falanga je název čtvercové formace. To nemá s délkou kopí co dělat. A k té jízdě. Equites se pravda pro tento úkol nepoužívali, ale pramáti středověkých rytířů - starověcí katafrakti - pro nájezdy do linií pěchoty byli přímo stvořeni.
-
http://forums.totalwar.com/showthread.php/72354-Jack-Answers-Updated-with-part-2!?s=132a9a926571dee367d1376a48ba50e8
tady jsou obě části -
už som to našiel http://forums.totalwar.com/showthread.php/72354-Jack-Answers dole je pokračovanie, už o dosť menej info ale predsa len niečo ;-)
-
Keď už sme pri tej nervozite :D nenašiel si ešte náhodou tú druhú várku odpovedí ot toho... no teraz si nespomeniem na jeho meno :D lebo už aj ja som nervózny z čakania :D diky vopred ;-))
-
Dnešní nejrozlehlejší město světa je Tokio, řekl bych že starověký Řím nebyl ani poloviční a přitom to bývalo největší město světa s tehdy dvěma miliony obyvateli. Autoři prostě chtěli ty města zvýraznit což jenom vítám, ale zase se to nesmí přehánět *3* *3*
-
Protože prý jeden tah=jeden rok....s podivem jsem nikde neviděl tohle oficiálně potvrzené, ale ostatní vydané info mě v tom utvrzuje....nevím jestli to bylo prologem (tedy jasně daným co máte udělat), protože v gameplay v prologu trénuje pouze jednu jednotku za tah - doufám, že to tak nebude - jasně vím, že za rok si armádu nevytvořím, ale do pěti let/tahů musím mít ze dvou tří měst celou invazní armádu....tak nějak mi občas přišli trénovací časy hrůzostrašné....na jednu stranu člověk nemůže čekat, že za měsíc bude mít na poli plnou hordu maníků, ale trénovat každý tah pouze po jedné....no však mi rozumíte no ne?? ;-) Uvidíme jak to bude....V Rome I sme museli dokonce stavět pouze po jedné budově a já si říkal - tak mám tu Řím největší a nejelpší město a mám jenom tolik otroků aby postavili za sedm let jenom akvadukt - proč nepošlou pár maníků i na ty hradby?? :D To už se naštěstí změnilo....pokud opravdu udělli z tahu rok - očekávám zrychlení tvorby armád....jinak netrpělivostí zase prokoušu nějakej kabel nervozitou :D
-
Já nevim ale už v původním RTW se období střídala tak proč by to měli měnit...
-
Proč menší? Je třeba si uvědomit že tehdy měla města mnohem více rozlehlých staveb jak dnes, obrovské trhy, náměstí, divadla, chrámy (vzhledem k tomu, že římský pantheon čítal něco kolem padesátky bohů tak jistě nebyl jen jeden ten chrám), široké ulice, lázně atd. atd.. není důvod aby byla malinkatá...
-
Ale hovnoo meleš sračkyy.
-
to se mi líbí, že obležená města s přístavem, který není pod blokádou vydrží dvakrát déle.
-
Já naopak těm městům holduju, už to nejsou ty čtverečky nebo obdélníčky či kroužky(ovály-Shogun II) ale souhlasím že trochu menší být mohli.
-
a mohl by si trochu rozvést ty taktiky, myslím to s tou středověkou a starověkou jízdou.
-
Na mapě kampaně se období střídat nebudou....různá počasí budou samozřejmě v bitvách a roční období budou v bitvách obsažené také....pravděpodobně bude záležet na tom kde se bitva odehrává....přesná odpověď od CA:
Are there different seasons on the campaign map and how are they implemented? Is there attrition on the campaign map?
I'm answering these two together as they are linked. Seasons do not make an appearance on the campaign map but are in battles. What we do have on the campaign map is a wide variety of different terrain from snow, deserts, deep sea to mountain passes. This is a good opportunity to talk about how this has changed for Rome II. Environmental attrition is taken for standing in a terrain type but also when moving through it otherwise you might be able to bypass some of it by using forced march. Siege attackers also take attrition. Siege defenders take attrition when besieged, unless they are in a settlement with a port that isn't blockaded. They will also hold out for twice as long. -
a proto tam mají města velká jak dnešní Tokyo s aglomeracemi *1*
-
Určitě
Hoši z Creative Assembly tady celou dobu básní o reálný hře, takže bych řek že takový základní prvek nevynechají. *3* -
Cus hosi chtel jsem se zeptat budou se tam stridat rocni doby.V zadnem videu jsem nevidel zimu byla by to skoda kdyby rimani utocily na severu a nebyl by tam snih. *9*
-
Co to sakra má bejt za falangu ???????? falanga se vyznačovala dlouhejma kopíma (3-4 metry) ale tohle je směšný to už se i římské triari víc podobají falanze tohle jsou prostě kopiníci s nataženejma kopíma ale né žádná falanga !!!!!!!!!!!!!!!! a jakýho de-ila v CA napdlo to že jízdu půjde používat stejně jako rytíře ve středověku !!!!!!!!! absolutní ignorace starověké taktiky *16* *16* *16* *16* *16* *16*
-
to byl taky důvod proč se řím nikdy neposunul na východ a mesopotámii ovládal asi jenom 2 roky
-
To mas pravdu,parthove byli pro Rim velkym oriskem,jejich jizdni strelecke jednotky jim davali dosti zabrat,legiím