Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • je jedno jestli je tw serie rts nebo ne, jde o to že je tu zase jedna strana diskuze naprosto o ničem jen proto že se tu par ubožaku na čele s veskoslavem zase snaži neco dokazovat. proste na učely diskuze se ta hra označi jako rts, stejne se tak označuje i na strance tiscali a hadat se o tom jestli to presne splnuje definici zanru je o h... a takove diskuze muze podnecovat jen hloupy veskoslav
  • Tak recenze na konkurenci mi přidělala vrásky na čele...zatím to vypadá, že všechno čeho jsem se bál Rome 2 obsahuje :(
  • http://sk.wikipedia.org/wiki/Total_War_(s%C3%A9ria)#Shogun:_Total_War

serie kombinuje prvky rts a tahove strategie
    • Jo je to strategie s tahovou a realrime casti. :D
  • dobře že s tou recenzí nespěcháte. prolítl sem tu na zing.cz a je to bída. mínus hry: chyby :D tak co to je *13*
    • Ani nejsou schopni napsat na jakou obtiznost to hrajou. Na eurogameru vyzdvyhujou reakci ai na pohyb jednotek a na zingu zase to same pri oblehani pomlouvaji
  • Četl jsem recenzi na EG (8/10) a jednom zahraničním webu (7/10). Oboje recenze mi přijdou psané horkou jehlou a srší z nich snaha "být první". Nicméně mě pár věcí dost odradilo, jako například - pokud pěší armádu přesunete na moře, automaticky se změní v transportní člun (i přesto, že se lze účastnit námořních bitev), tím se může stát, že vás napadne národ bez přístupu k moři nebo bez přístavu, další že tyto čluny lze vylodit pouze na písek a nelze tak učinit třeba v přístavu na molo, potom verbování náleží pouze generálům, nikoli kasárnám a k tomu v závislosti v jakém vlastním regionu se konkrétně vyskytují, 1 rok = 1 tah bez změny ročních období, i když bitvy na sněhu budou v severněji umístěných zemích, kde bude stále pokrývka, pak bych zmínil i zjednodušené ovládání lodí, kdy určujete jen kam mají plout bez možnosti měnit rychlost apod., dále že si sice spojence na útok na určité místo lze zavolat, skutečně přijdou, ale pokud to místo dobyjí, patří jim a nikoliv vám, to samé platí obráceně a nelze regiony měnit, a poslední bych uvedl absenci kampaně, krom minikampaně spíše tutoriálního rázu.. Samozřejmě mě zajímá i spousta dalších věcí, které jsem se zatím nedozvěděl, co se týče vnitropolitiky a dalších herních mechanismů atd. No, zatím to vypadá na megalomanské, ale se značným zjednodušením pro širší spektrum hráčů. Asi se zase vrátím ke starším dílům série. *7*
    • ales.smutny
      Jen bleskově, kdyby to někoho trápilo, zbytek v recenzi :)

Transporty se zdají být ze začátku jako podivně silné, protože jsou zadarmo a je přece na nich tolik jednotek! Proč bych platil za lodě, když je to zadarmo?

Jenže to platí na začátku, kdy to, že je transport jen o trochu pomalejší a neobratnější, než ostatní kocábky, nikoho moc netrápí. Brzy na to, když se objeví silnější lodě nebo dokonce taranovací kolosy je vyslání transportů do boje, nedejbože ještě bez doprovodu bitevních lodí, naprostá sebevražda a hloupost. Není nic horšího, než vidět, jak během minuty jdou ke dnu tři jednotky elitních vycvičených veteránů, protože jsem byl líný čekat na dostavění pořádného doprovodu a myslel jsem, že to stihnu přeplout a nebo to nějak ubojuju. I kdybych ubojoval, tak jsem prostě ztratil jádro armády ještě než se vylodilo.

Jsem říkal bleskově, co...?:)
      • Díky za upřesnění. To vypadá podstatně lépe. :-)
    • Kampan tam prej je jako v kazdym TW. Pokud chces nejaky pribehovy jako byl Alexander, tak to te nechapu *3* Ja si radsi udelam tu story sam.
      Ze armady budou centrovany kolem generala se vi davno. A to, ze nikdo v pristavu behem bitvy neceka, aby invazni armadu privazal k molu, nebo, ze flotila dlouho nemanevruje, aby k tomu molu prirazila, to se nedivim *1*

Uvidime zejtra.
      • Supper aspoň někdo má stejnej názor...
    • transportní čluny by logicky měli proti profesionálnímu námořnictvu prohrát a mimochodem např v empiru stačilo na jdný blbý šalupě převíst přez moře 20 jednote já naopak transportní lodě jenom podporuju a vítám je
    • Musis si uvedomit ze drive armady stavely lode pro transport kde potrebovala nobyli to je vojaci ale i remeslnici
      • Magister_Peditum
        Jenže s výjimkou taranování jsou transportní lodě svojí účinností v námořní bitvě hodně podobné bitevním lodím. Takže stačí mít pozemní armádu a zároveň máš zdarma i námořnictvo. Alespoň takhle to z té recenze vyznělo.
        • Tak transpotni lode urcite nebyly necky. Tah trva rok za tu dobu dokaue 5000 lidi zazraky.Prijde me ze to recenzenti moc nehrali. Mozna parkrat proklikali a pak rychle napsat recenzi. Uvidime jak to dopadne az si to zahrajou normalni smrtelnici
        • Přesně tak. Jinak tu nedělám žádný závěry, jen uvádím své postřehy, který mě trochu nemile překvapily. Třeba ve výsledku bude působit úplně jinak celá ta hratelnost.... kéž by. :-)
    • PreidaQ
      Nemůžu než souhlasit, že tyhle změny, ač přes rychle vydané povrchnější recenze, mě dost vyděsili. CA prostě nemůžou vzít to nejlepší ze všech předchozích her a spojit to hezky dohromady, dotáhnout to po stránkách vojenských, ekonomických i diplomatických k dokonalosti. Oni to vždycky musí udělat trochu jinak, sem tam trochu vylepšit a sem tam zase trochu zmrvit. Svým způsobem jsou to geniální marketingové tahy, protože vždycky člověk může s další hrou čekat spoustu vylepšení, ale při tom jsou věci prostě většinou jenom udělány trochu jinak, zatímco kvalita jejich her bohužel víceménně neustále stagnuje.
  • dnes vyslo par gameplay videii jedno zaujimave je toto :
    http://www.youtube.com/watch?v=6Qwc3RfdSsY

tie mesta, dediny su tam naozaj pekne spravene...
    v ai nejake velke zmeny necakam oproti shogunovi.. pozrite si video od "princ of macedon" kde na legendary obtiaznosti ai uplne pohorela..ale to neva ;) nech je hlavne dobre spraveny pathfinding jednotiek..

zajtra je to tu *14*
  • hanocri
    Mně se hlavně líbí, že je to stejně náročný jako Shogun 2, kterýho jsem si nedávno koupil a zatím hrál jen chvíli. Můžu říct, že mě baví a zatím překonal očekávání. Rome 2 vypadá hodně slibně. Určitě je lepší než Rome 1, což je pro mě hlavní :-) Tak všem, co to budou už brzo hrát přeju, ať si to užijou!
    • vážně stejně náročný? se stejným nastavením? to se mi nezdá. aby byl total war první den odladěn jako minulej díl....
  • Možná mám blbý doraz, ale i tak se chci zeptat :)
    Dá se to představovat? Protože jsem to hledal a nikde jsem nemohl najít odpověď. A ikdyž zítra začnu stahovat hru, tak 35 GB nestáhnu za chvilku...
    • TheGGG
      nechápu použití slova představovat. Zkus to napsat jinak a já hodný skřítek ti rád poradím.
      • Prostě preload... :D Stáhnu hru teď, ale ještě to nebudu moct hrát. Až zítra :)
        Už víš, co myslím? :D
        • Von_Ljonborg
          Preload už funguje od soboty...má to 9,9 GB.
          • TheGGG
            Ale to není celá hra? nebo jak to funguje?
            • TheGGG
              Děkuji mnohokrát pane Profesore. *3* Každopádně já tu dnešní uspěchanou generaci nechápu, tak dlouho těch 35 gigáčů stahovat snad nemůžou aby si to museli kouskovat.
            • Veskoslav
              Stáhnou se soubory, které se uloží v tvém Steam accountu a následně při spuštění se doinstaluje zbytek souborů. Mnohdy je to i tak, že stáhnuté data jsou komprimována a při následné instalaci se "pouze" rozbalí do tvého systému a doinstalují se jenom maličkosti.
        • TheGGG
          Hry na steamu se dají předobjednat, ale hrát a stáhnout předem asi nepůjdou. Hru budeš mít v seznamu her, ale tlačítko stáhnout se tam objeví až v době kdy půjde hra hrát. Nedávno jsem si předobjednal castlevaniu a taky nešla stáhnout předem.
          ROME 2 se aktivuje někdy během zítřka a do té doby bohužel nepůjde ani stáhnout.
  • co je to za hudbu co hraje ? 1.30 ?

na rome II mě stve nemožnost vyměny provincii. Ai Stavení a ten limit armád (limit armád a stavení jestě uvídíme ale ta nemožnost vyměny regionu mě stve AI snad doladí
  • Drakens
    Tak pro mě zatím vychází tohle :

Škoda že se nemění roční období a díky tomu podmínky boje v něm. Velká škoda diplomacie a některých nedodělků jako nemoci předat území. Ostatní věci opraví patche nebo mody ...pokud tyhle dvě věci pominu ( a úplně zjednodušenou námořní bitvu která mě přijde až hard core arcadová) je to hra na špičkové úrovní ...pro mě 8/10 ( 1 bod za diplomacii a podnebí druhý za bugy) .

Jinak doporučuji sledovat tuhle stránku :
    http://www.totalwarforum.cz/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit