Přejít na výpis diskuzí
Total War: Shogun 2 - Pád samurajů - recenze
16.3.2012 | Aleš Smutný
122 příspěvků
-
Maj ji na Amazonu Tady to jde najít http://cez-arena-ostrava.blogspot.cz/ Hra to bude slušná.
-
http://www.hrypc.cz#a_aid=4e5deea6e126e
-
V americké občanské válce bys hrál víceméně jen za dvě strany, takže by to bylo hratelnostně nic moc. Evropa nabízí ve stejném období zajímavější kompozice.
PS: Proč ne? Po Napoleonovi jsme se taky vrátili do 16. století v Japonsku. -
Díky. Už vyřešeno - jako obvykle nákupem v UK, takže se nemusím bát nechtěného "počeštění" hry. Bohužel jako u tolika jiných věcí je lepší bezproblémově koupit v cizině, než se dohadovat s neochotnými českými prodejci...
-
Ahoj, já myslím, že by tohle mělo jít dotáhnout někde ve Steamu pokud se proklikáš položkami u hry.
-
Ahoj, kdo máte českou lokalizaci. Rád bych se zeptal - dá se vypnout české otitulkování a mít hru kompletně v angličtině (včetně popisků)? Je čeština nějaký dodatečný balíček, nebo je přímo součástí hry? Prodejce mi to nebyl schopen odpovědět, tak nevím, jestli si jí nemám koupit v cizině...
Díky -
šullík: 1) filosofie je jen jeden z mnoha oborů na FF UK 2) Aha, takže podle tebe je rok 1315 staršího data než rok 1419... *15*
-
Jak jsem někde četl, tak tato mýlka pramení z toho, že poláci na koních zaútočili na německou pěchotu, přečemž se do toho "připletly" tanky, které původně nebyly v terénu vidět (nebo odněkud vyjely). Myslím, že je to logičtější vysvětlení než dobrovolná smrt při nájezdu na pancéřové jednotky s mnohem větší palebnou silou.
-
Bitva u Laupenu, kde švýcaři užili svůj třísledový útok semknutých kombinovaných formací, proběhla v roce 1339. Za těch 80 let se mohl do Čech doplazit klidně i hlemýžď, aby o stylu boje podal zprávu. ;)
-
Podle mě se filosofové hodí na učení ve školách ale vzdělání je podle tebe asi k ničemu *1*
-
fenomén slávy švýcarských žoldnéřů se datuje po období hustitských válek.
husiti se nikde ve švýcarsku neinspirovali, inspirovalo se pár žoldáků s Polsko Neměckých válkách, ale o tom bych Vás tu mistři poučovat neměl, to už byste přeci měli dávno vědět, když jste tak chytří.
Ano a filozof je podle mě jen okrajová věda, většinou k ničemu. Neberu, kdyby to byla vstupní brána pro politiku, ale jinak naprosto neužitečné. Ano stát potřebuje inženýry, doktory, projektanty a zemědělce a ne filozofi, kteří jen budou sedět nad zbídačenou zemí a vézt debaty o hov** -
kdyby to vyslo 15.3 na torrentech tak bych si to snad stahl i přesto ze ji mam objednanou
-
uz jen 2 a pul dne *3*
-
šuliku to jako jsou potřeba jen doktoři zemědělci a řemeslníci jo?
Možná pro středověk ale neměl bys cestovat časem jak tu někdo psal *1* -
Filosof je vhodný právě třeba k tomu, aby jedince upozornil na důvody a způsoby (které si často ani neuvědomuje) jak se chová podle různých filosofických škol a v jejich hranicích reagovat rozumně. Například pak člověk ze sebe neudělá blbce přehnaně agresivní reakcí s předpokladem, že na FF UK se studuje jen filosofie a opomene takové obory jako např. historie a specializaci na vojenství.
Patent na vojenství nemám (a neměl bych ani jako prof. na Oxfordu), ale mám poměrně slušné základy o (nejen) vojenské historii a jsem tedy schopný říci- "Husitská taktika se inspirovala švýcarským typem kombinovaných formací".
Mimochodem mne stále zajímá ta poznámka o cestování časem *3* -
A k čemu je vlastně filozof užitečnej, vysvětli mi to? (nic nevyrobí, nikoho nenakrmí, nikoho neošetří, nic nenaučí....) Máš ted patent i na vojenství?
-
s tímto sem se ještě nikdy v coop kampani nesetkal.... zatím.... *4*
-
*1* jen škoda, že to vyšlo 15. 3. 2011.... to není Fall of the Samurai (datadisk), ale normální Shogun 2 *1* *1* *1*
-
Děkuji za snahu mne někam naverbovat, ale na FF UK jsem spokojený. Jinak si doporučuji přečíst příspěvek Chlupaté zadele a zapřemýšlet nad obsahem a ne jen blbě házet do éteru těch pár informací které dítě pochytí na ZŠ.
Celkem by mne zajímala ta narážka na cestování časem. -
At uz je 23. :-)