Přejít na výpis diskuzí
Total War: Shogun 2 - Pád samurajů - recenze
16.3.2012 | Aleš Smutný
122 příspěvků
-
naopak jeden vědeckej odborník lepší než druhej
nejvíc mě pobavil názor, že Husiti posílali delegace na školení do Švýcarska, spapali trochu čokolády, sežrali pár sýrů a trochu si s nima zacvičili aby pak mohli roznézt křižáky na "kopytech" A když se kouknem na data, tak dokázali i cestovat v čase -
Italská, španělská a francouzská škola šermu, pouze naprostý nevzdělanec, ignorant a weebo, japanofil pohrdající vlastní kulturou může toto nazívat máchání pravěkým kyjem. Samuraj byl především šlechtic, což v Evropě řadový voják nebyl. Šlechtic z evropy trénovaný v jedné z těchto škol šermu by měl proti samurajovi naprosto stejnou šanci, nehledě na to, že samuraj nemusel být mistr šermu, stejně jako evropský šlechtic
-
a kde je další Rome Total War??!
-
problém? *1*
-
To těžko, to už by to bylo na torentech *3*
-
kluci, je vás tu škoda. Měli byste hned napsat všem evropským vojenským vysokým školám, máte tolik znalostí a zkušeností, že po Vás hned sáhnou.
-
jinak doporučuju seriál smrtici valečnici sveta
tam se zpusoby boje a vzajemnému porovnavani valečníku hodne venujou -
V tom případě se omlouvám za dezinformaci, pamatuji si ten střet jako jasnou porážku právě kvůli spoléhání se na vozy a jejich nepřipravenost způsobenou postupem (Ale je to tak 8 let nazpět co jsem se o to lehce zajímal a tedy mi to očividně vyprchalo z paměti)
-
Sorry double post.
-
Titov: U Schonbergu nicméně projevili husitské oddíly velkou zdatnost, kdy se v menšině dokázali dlouho bránit proti početnějšímu nepříteli (tehdejší muškety landsknechtů nedokázali probít husitskou pavézu) a tady je často uváděný nesmysl, že husité na přelomu 15. a 16. století stále lpěli na vozové hradbě - jako skuteční profesionálové byli obeznámení s nejnovějšími způsoby vedení války včetně používání píky (kterou použili stejně jako landsknechti právě v této bitvě). Drželi se tak statečně, že císař Maximilián I. je po bitvě propustil bez požadavku výkupného.
-
Taktika boje husitských jednotek nebyla nová, vycházela z ověřeného úspěšného švýcarského stylu boje doplněného o obranou lini vozů a (to je hlavní) mobilní dělostřelectvo.
Tahle taktika používající dřevcové zbraně, střleckou podporu, dělostřelectvo a obrané postavení byla proti jízdě přímo vyvinuta a byla velmi úspěšná- kvůli tomu se také čeští žoldnéři stali v Evropě pro celé 15. století velmi oblíbenými (v b. u Schonbergu roku 1504 se ukázaly přednosti landsknechtů) -
samozřejmě nemyslim něco jako že rolníci utečou po řece a rozbyjou tam přehradu a zaplaví to mapu
Měl sem na mysli že před bitvou uděláš pár terenových pastiček, který ti generáluv skill a technologie dovolí
Vždyt kolik bitev bylo na terénu vybojováno a v takovym japonsku by mohli bejt bitvy na rýžovejh polich když by se tam zabořovali vojaci zajímavý *1* -
Já bych byl také rád, kdyby ten systém byl zpracován komplexněji, ale musí být také prakticky využitelný. To, že se ti čas od času náhodou podaří bojovat někde, kde by jsi tohle mohl využít, prostě nestačí.
Navíc jakékoliv opevnění hrozně narušuje dynamiku bitev a to je třeba zrovna v případě Samurajů dost tristní věc. *3* -
Ano, ale chtělo by to nějakou seriózní vědeckou studii na tyhle věci, než tyhle různé pochybné show. *4*
-
představ si kdyby byl po cleou dobu hraní k dispozici takýto arzenál teréních možností plus další
to by se samurajům hned lépe bojovalo, snad by ani pomalu neměli jinou možnost než třeba dělat jámy a tak a to v total waru nikdy pořádně nebylo
a ochraný štíty a kůli podle mě nestačí -
No, oni tam už se tam teoreticky takové možnosti objevovali. V Medievalu II mohli některé jednotky před sebe stavět kůly proti koním. Nejlépe na tom byl asi v tomhle ohledu Empire, kde šli vojáci do budov schovávat a představovalo to obrovskou taktickou výhodu (ovšem za předpokladu, že nepřítel neměl děla). Při obraně tam šlo před pěchotu rozdělávat také kůli či jakési náspy (údajně hlavně proti dělovým koulím), a pro děla opevnění. I v Shogunovi 2 šlo před střelce v obraně rozdělávat jakési bambusové kryty. Akorát to pak člověka nutilo zůstávat v jím vytyčených místech a mělo to spíše omezující účinky.
I možnost používání terénu se v TW objevuje, ale je velmi omezená a většinou se omezuje na to, že dáte vlastní jednotky co nejvýše. Člověk (proti PC) stejně přijde na to, že většinou nemá moc příležitostí využít různé schovky pro vojáky v lese či vysoké trávě nebo jiné terénní vychytávky (snad s výjimkou mostů či jiných úzkých koridorů, to už je jiná). -
nééé pouč mě prosím, rozšiř mé obzory
-
Tady celkem frajersky sekne do letící kuličky z kuličkovky :)
http://www.youtube.com/watch?v=Qzhs1Z8Rwnk&feature=related -
no neni
pokud ale mas puvodni hru ze stejnýho menu ji muzes pustit -
Mě by potěšilo kdyby konečně opravili desync v coop kamapani.