Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nevite jestli je v tom i puvodni kampan jako napr u dawn of war 2 chaos..... ( dal uz si jmeno nepamatuju :D )
  • Tikov
    hmm čestný souboj, tančení kolem sebe, když si to spojím ještě s masakry samurajů při invazi mongolů ve XIII. století... v tom případě sázím 80% na evropsky vycvičeného žoldáka/vojáka- kopanec do rozkroku, písek v očích, cihla mrštěná po obličeji a další vysoce 'čestné' způsoby boje udělají své.
  • Já myslím v tom popronu, že už to mají skladem a vyšlo jim to už 15.3. *2*
  • v den vydání to na symply games o 8 liber zdraží *3*
  • Hm, jenom škoda, že ještě nevyšla, bude venku až 23.......
  • a poštovný je 3 eura
  • http://www.simplygames.com/info/19450/Total-War-Shogun-2--Fall-of-the-Samurai-Limited-Edition-PC
    tady to jel lepší plus limitovaná
  • Bylo by skvělé kdyby do dalšího total waru příště přidali více využívaní terénu
    Představte si, že by šlo před bitvou vykopat jámu na koně
    nebo bojovat v bažinách
    schovat vojáky na stromy
    vykopat zákopy *14*
    více bojů v budovách
    atd.... Přidalo by to obrovské množství taktických možností
    nemá někdo kontakt na vývojáře?
  • Takhle hra mě ale hodně zaujala. Jsem si jí musel objednat na popronu :( I když to neni rozhodně zrovna nejlevnější viz: http://www.popron.cz/total-war-shogun-2-pc-dvd-rom/s-515272/ .
  • smejki
    taky neříkám, žes to tvrdil. já jen abys měl čísla, z který se dá dále vycházet.

teď na to zpětně koukám a zním dost arogantně. za to se omlouvám, to jsem neměl v úmyslu.
  • Hezký video ale ten obouručák vypadá už od pohledu tupej a přitom testujou sekání tka je jesný že to bude spiš škubat nárazem než krájet.
  • MidnighT91
    Napsal jsi ale něco co je samozřejmé a co už dávno vím, nikdy jsem netvrdil že je možné přeseknou hlaveň v normálním stavu... Jinak ale vidím že se vyznáš...
  • MidnighT91
    Čepel je tvořena tvrdou (s vyšším obsahem uhlíku) a měkkou ocelí (s nižším obsahem uhlíku). Existují různé kombinace tvrdého a měkkého materiálu. Nejčastěji se vyskytující skladba je kobuse-gitae (tvrdý plášť, měkké jádro). Ostří katany je kaleno na (hamon), tím je zvětšena tvrdost ostří při zachování pevnosti čepele. Zbytek čepele je nekalený a měkčí pro snížení možnosti zlomení čepele. Katany byly jedny z nejpevnějších a nejkvalitnějších mečů v historii... ta první věta co jsi napsal je kec s tím mečem není problém přesekávat cihly... Tohle video porovnává katanu a obouruční meč... http://www.youtube.com/watch?v=EDkoj932YFo
  • MidnighT91
    Hlavním faktorem bylo to že než do ní sekly tak byla střelbou rozpálená do ruda... Btw Přeseknutí hlavně tanku je samozřejmě kravina...
  • smejki
    pravá katana je z tak nekvalitní oceli (ono to je spíš surové železo), že se ti rozsype při jen trochu silném dopadu na tvrdý materiál.

a gratuluji ti, právě jsi nejspíše zjistil, že rozpálená ocel (rozpálená = svítící = 800+°C) má asi desetinové pevností charakteristiky, to bych upic i rybičkou na klacku. olověnou kulku malé ráže by to možná i dalo, to bych ti věřil.

a víš co? já ti to najdu přesně.... čekej edit.
    L'EDIT - zbraňové hlavně se vyrábí z oceli třídy 15, abych byl astronomicky přesný, je to 15230. materiálové listy říkají, že mez pevnosti je cca 800MPa, tvrdost je kolem 230 HB. Dnes se to povrchově kalí a nitriduje, ale to si dovolím z historického hlediska pominout. Pomínám o i proto, že jakékoliv účinky kalení se při zahřátí na cca 700°C dokonale ztrácí. Ocel září rudě zhruba při teplotě 700°C. materiálové listy bohužel sahají jen do 400°C (mez kluzu je 400MPa), ale extrapolací trendu se lze dobrat zhruba hodnot kolem 100 MPa na mezi pevnosti při teplotě 700°C. Dle požárních tabulek je při teplotě 700°C pevnost desetinová (přesně 0,11), tedy 70MPa. To jsou hodnoty pevnosti v tahu. Jestli koukám dobře, pevnost ve smyku je zhruba třetinová. Takhle se dostáváme na nějakých 25MPa. To je namáhání ve smyku. ve skutečnosti je ale sekání namáhánín na ohyb v rázu, což je řádově nepříznivější případ. To už se vůbec nebavíme o tom, že žhavá ocel je extrémně měkká. Kdybys jebnul do normálně používané kalené hlavně, tak se ti katana zlomí nebo rozštípne.

sakum prdum, na přeseknutí hlavně za normálních podmínek a za teploty 700°C je třeba zhruba 35krát menší síla.
  • ale to že odseknou hlaven od ak47 se možná jeste verit dá *1*
  • MidnighT91
    Videl jsem video kde s pravou kvalitní katanou přesekly rozpálenou hlaveň kulometu i evropský obouruční meč a ano dokonce i kulku za letu... i když to s tou kulkou bylo dost pochybné protože spíš než přeseknutá se po nárazu do čepele jen kousek odštípnul... Jo a taky tam byl chlápek co jim přeseknul letící šíp...
  • Shogun mě sice moc nechyt jako díly přednim ale na tohle se fakt těšim :)
  • Paulcz
    zkus si o tom nejdřív načerpat nějaký informace a pak nebudeš psát takovýhle hovadiny :)
  • Paulcz
    dragouni (popř. polští huláni) používali koně pouze k přesunu, bojovali jako pěchota

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit