Přejít na výpis diskuzí
Total War: Shogun 2 - Pád samurajů - recenze
16.3.2012 | Aleš Smutný
122 příspěvků
-
to víš že jo, a tanto používali na rozsekávání kulek za letu. sice to není tanto a vypadá to na mexikánce, ale... http://www.lowbird.com/data/images/2012/03/imgur-6j7rf.gif
pokud chtěli být skutečně efektivní, měli vniknout do továren a rozsekávat dělové vrtáky, tím by znemožnili výrobu střelných zbraní zcela! -
MrSanta: pwned *1*
-
Nějaký zdroj? *7*
-
To je jenom taková pověra, někde jsem viděl, že to zkoušeli, myslím, že v Bořičích mýtů a za normálních podmínek to prostě nejde.....
-
vostoqu a kde to psali?
-
Mr. santa- no pokud vim tak japonci při bojích pro američanům normálně usekávali hlavně u amerických kulometů..
-
Dobrá a co si nejdřív o boji s katanou něco zjistit než začneš žvatlat?
(Tim nechci samozřejmě říct že katana přesekne hlaveň děla či evropskej meč) -
a s tim má vyjít i čeština do fall of the samurai ne?
-
jedine se to hodí když hrajes na legendary a potrebujes mít nárazníkový pásmo před neppřáteli
Protože na legendární má počítač ze stejnýho města 3x krát víc peněz tak tu oblast dokáže celkem bránit zatimco ty si třeba na severu -
pžesně tak
-
Asi si tedy koupim blood pack *1*
-
Hrál jsem betu a blood pack jsem tam měl tak myslím, že bude fungovat
-
asi ne
NEch se překvapit -
vidoerencez bude že jo?
-
PROSÍM, já tu ale nezpochybňuju, že většinou moderní technika, nebo lepší zbraň vítězí! Přečtěte si, ještě jednou, první příspěvek. Ten porovnává SOUBOJ NA MEČE, nikoliv třeba střelce a meč, nebo tank a jízdu, nebo rytíře a sedláka, ale jen meč. Proto jsem prohlásil, že analogií ve druhé sv. válce by bylo, kdyby třeba Poláci bojovali na koních taky proti koním. To je asi tak vše, co jsem tím chtěl říct, opravit nepřesné přirovnání, které použil šullík.
To, jestli opravdu jezdili na koních proti tankům, už je otázka jiná, ale očividně tady její řešení zaujalo dost lidí. :-D -
WOw
ja se nebudu číst ani recenze abych si hru nezkazil *1* -
Je jasné že se žádné hlavně katanou neřezaly. Ty byly prostě přeseknuty jednou svižnou ránou, většinou ještě efektně během salta *3*
-
a to už se nebavíme o kvalitě evropských a japonských mečů z hlediska materiálů. vsadím boty, že jistí lidé jsou schopni přísahat na řezání hlavní tanků katanou.
-
Přečti si nějakou knihu o historii evropského šermu a zjistíš že technika šermu zde byla velice vyspělá, takže pokud nemyslíš toho sedláka s cepem (kterého mohl mít v armádě i ten Shogun), tak nepiš hlouposti jen o zběsilém máchání mečem. Samurai byl určitě velmi obávaný válečnik, ale jistě ne jediný opravdový.
-
Pokud evropský šerm pokládáš za máchání kyjem, tak další diskuse na toto téma postrádá smyslu. *7*