Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Až bude zas pc.. proč ne... musel jsem reklamovat :-D
  • no možno som tú prvú vetu nemal napísať...oki. Máme rozdielne názory na Empire, takže beriem, že tebe sa páčiť mohla. Mne na nej vadili hlavne až príliš statické boje (jednoducho mi nesadlo obdobie) a chyby, ktoré som spomínal.

Navyše som mal výhradi k celkovému interface hry. Ruka v ruke s prepracovanosťou hry by malo ísť hore aj ovládanie a to sa v tomto prípade (Empire) nestalo.

Inak Ti svoj názor neberiem...skús ešte pohrať demo, možno sa Ti Shogun 2 nakoniec zapáči *3*
  • smejki
    po druhý? já tu píšu po druhý (hodině ráno). Styď se, kluku! a stejně ti to zas natřu v Empire na moři *1*
  • Tak si počkej na další díl jako já si počkal při vydání Rome na Medieval II ... Ano RTW mne moc nechytal totálním válčením.... Japonská civilizace má velice pěknou zajímavou kulturu a bylo by škoda toho po druhý nevyužít...
  • nemluví jen za sebe, taky se mi zasazení hry do japonska vůbec nelíbí
  • Tak tady bys musel být hloupý, kdybys nevěděl, že mluvíš jenom za sebe. Hodně lidí, včetně mě, považuje Japonsko za velmi atraktivní :) Samurajové, Anime, Manga, Yakuza, kultura, mytologie - to vše je Japonsko
  • opravdu ty si v tech rovných jednobarevných linkach hned poznal jaka presne to je jednotka tak to klobouk dolu podle me je to shogunovi mnohem lepsi v demu sem kazdou jednotku ihned poznal
  • francouzy ano ale ti válčily, alespon co jsem cetl podle stareho zpusobu vedeni bitev ( duraz byl laden na tezkoodene jezdce cili armada vicemene jen ofenzivni oproti anglicke prevazne defenzivni taktice ) což je pokladano za jeden z duvodu proc je anglicani tak drtily. O Svycarech toho moc nevim jen to ze jejich armada byla zalozena prevazne na bojovnicich s halapartnami.
  • já vím že třeba francouzi na začátku stoleté války rozestavovali střelce po obvodu formace, i když asi to moc účiné nebylo vzhledem k tomu že to později změnily a začali jich většinu dávat na boky
    pak jsem četl že švícaři je taky minimálně po určitou dobu dávali vyloženě před čelo formace
  • Všechny... ne jednou. Ale já myslel spíš bitvy. Na první pohled jsem od počátku poznal, co asi která jednotka je.

V shogunovi trčí třetině ze zad vlajky, třetina má balónky z poutě a všichni se lesknou. Je pro mě přeplácaný, pouťový a nepřehledný. Ale zase. Může být na vině moje totální nepřilnavost k východní kultuře *5*
  • oni na křídlech byly chráněni jízdou a skupinkami těžko oděnců. Ale před hlavní voj se nedávali ( alespoň jsem o tom nikdy neslysel prave z duvodu zmatku při přeskupování jednotek nehledě na to že při střelbě ze stran neměla utocici atmada kam uhnout pac pred nimi stali tezkoodenci anglicanu a za nimi se na ne tlacili dalsi jednotky ktere sly do bitvi
  • empire ze je prehledný hhahahaha hrál jsi vubec kampan
  • prakticky nikdy? u angličanu je to pravda ale před čelo formace se také mnohdy umísťovali,
    přeci-jenom umísťovat lučištníky, kteří nejsou schopni bez podpory jiných jednotek zastavit přímí útok nepřítele, na křídla se mohlo snadno vymstít pokud terén umožňoval nepříteli zaútočit přímo na ně
    a co se luku a kuše týče tak souhlasím a pokud má předchozí správa vyzněla že to myslím jinak tak se omlouvám za chybnou formulaci
    na to složení anglické armády se ještě kouknu ale nezdá se mi moc pravděpodobné že by používali 2/3 střelců
    jinak dík za tip na knihu, jen co bude čas tak se na ni určitě kouknu
  • kostejnesmrtelny
    Aneb kolik se dá o člověku usoudit jenom z toho, že mu není blízký prostředí feudálního Japonska. Beati pauperes spiritu, quoniam ipsorum est regnum caelorum....
  • Miluju odpovědi typu "když se ti to nelíbí, tak jsi hlupák/dítě/nezkušenej/toho moc nenahrál..." *1* ... tolik lidí se nesmíří s tím, že má někdo svůj názor odlišný od jejich.

Není to o lenosti se něco naučit. Strategii, taktiku a technologii napoleonských válek jsem taky nastudoval díky Total War. Ale Japonsko, jeho jazyk, kultura a historie jsou mi natolik cizí, že mě to studovat neláká... Jasně jsem napsal, že mě to neoslovuje.

Empire mi přišlo nejpropracovanější z hlediska přehlednosti a možností jednotek a postupného vývoje vojenské techniky (bajonety do hlavní, palba po řadách/četách, granáty, šrapnely, kartáčové střely). S DarthModem zvyšujícím obtížnost a realističnost je to skoro 100%

Co bych od série TW čekal s novým dílem je především propracovanější AI a větší realističnost. Bohužel se ale neděje. Shogun 2 mi prostě přijde exotičtější, barevnější, ale to je tak vše...
  • Japonsko a jeho kultura mi absolutne nic nerikaji. Skoda ze autori zvolili tak neatraktivni namet. *9*
  • U agincourtu to byla směska bahna a koní který právě postřílely ang. lučistnící při prvním útoku, který musely francouy přelézat čímž se rozrušila jejich bitevní linie. Jinak článek je to moc pěkný, ale podle mě lučištníky dost podceňuje protože už logicky kdyby byli u Kresčaku uplně k ničemu pak by bojovalo 4000 angličanů ( pěchota ) proti nějakým 30 000 francouzům a to by nedal ani vojenský genius. Ja bych to ukončil tak jak to je v tom článku někdo prostě upřednostňuje luk někdo zbroj a pravda nejspis bude nekde uprostred *3*
  • Tak oni se recenzenti "přísně" vyřádili na Napoleonovi že... Ten byl sice co se týče funkčnosti ve všech směrech lepší než Empire, ale co se dá dělat, názory se vyvíjí... *4*
  • My ne ale autoři recenzí jo. Jak s empire tak s shogunem *1*
  • Zajímavý je fakt, že v bitvě u Poitiers se šípy od plátovky fran. rytířů odrážely *3* A v bitvě u Azincourtu měli zase francouzi smůlu, že se brodili bahnem. Doporučuji přečíst si tento článek: http://www.d20.cz/clanky/kultura/mytus-dlouheho-luku.html *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit