-
Pamatuju si na dobu českého Gamestaru a první Total War. Neuvěřitelně mě představa kombinování strategické mapy a taktických bitev lákala (ostatně od dob Ceasar II). Hra dostala 9 možná 10 bodů, ale nikdo ji vlastně nehrál, já sám jsem se dostal až k Romu... Empire je pro mě nehratelný a Napoleon ho jen trochu vylepšuje. Tohle vypadá velmi slibně (už aby tu bylo léto *4* ).
-
Jednoznačně Company of Heroes:)
-
ale je pravda, že 10 tomu dát mohli :) když ne tahle, tak která strategie si to zaslouží?
-
Doufám že se ted vyvojaři vrhnou na Rome 2. Jedničku pavažuji za nejlepší dil serie u ktere jsem stravil spoustu času při budováni sveho římskeho imperia :)
-
Falanga jízdu samozřejmě vykostila, ale vzhledem k její soufalé pomalosti nebyl nejmenší problém ji objet zezadu.
-
Nevím jak u tebe, ale v mojí verzi Rome TW měla falanga nad jakoukoliv jízdou docela navrch (pokud jí teda nezaútočila do zad) a to samé v ostatních dílech. A v Napoleonovi a Empire byly zase ty obrané čtverce. Samozřejmě pokud si na jednu jednotku kopíjníků/čtverce střelců poslal přesilu jezdectva, tak je patrně smetla, ale to by je smetla i v reálu.
Zatím můžu soudit jen dle dema, ale kámen-nůžky-papír je v Shogunu II docela silný. Proti "yari" jednotkám (kopíjníkům) nemá jízda moc šance. -
Lehká jízda je v Rome dostupná snad od začátku nebo velmi brzy a její výroba trvala 1 kolo. I 3 - 4 oddíly jízdy + generál (cca 500 jednotek) si dokázalo poradit s 1500 armádou pěchoty. Ne že bych se u hry nebavil, ale obtížných soubojů jsem za celou kampaň moc nezažil...
-
Strašně se těším až budu mít upgrade PC a zahraju si tuhle skvělou pecku =)
-
To je spíš problém AI, která se nemumí (neuměla?) proti jízdě bránit. Ovšem vždycky byla jízda adekvátně své efektivitě dražší a hůř dostupná, zvláště u některých národů.
-
...stejně postupovat i Shogunu...
-
Ono se to jen tváří jako HC, protož jak známo už od Rome - Total War, stačí se naučit jednu (nejefektivnější) taktiku a tu do zemdlení opakovat. V případě Romu byla naprosto ultimátní jízda, s níž šlo rozcupovat zcela vše, i když to bylo v daleko větším počtu... Lučištníky, pěchotu jste mohli nechat doma. Ale kouká se na to krásně, to jo. Docela by mě zajímalo, jestli se dá stejně postupovat, anebo jsou jednotky víc vyváženější?
-
new vegas je fajn, ale HC RPG to neni ani omylem :)
-
Ona serie Total War ma k HC taky hodne daleko...
-
Mimochodem, je to optimalizováno pro ATI/AMD karty, takže kdo prožil martiria s Empire, může tady mít klid
-
New Vegas
-
Protože tvoje definice HC RPG zjevně implikuje, že současná RPG nejsou HC
-
Me by zajimalo proc HC strategie muze vyjit i dnes zatimco posledni hc rpg vyslo pred deseti lety? *10*
-
Je to moc pěkně napsané a na hru se moc těším, i když na mě to bude asi hardcore, ale Shogun Total War ( původní ) ve mě i po tolika letech stále zůstává.
-
Moc dobrá recka, je vidět, že hra autora opravdu nadchla. Přesto bych opravdu očekával nějaký shrnutí HW náročnosti už v textu, ne až v diskuzi.
No už abych měl padla *5* -
Mam ich kupene (na zaklade dobrych ohlasov a akcie na Steame), ale nevedel som ci su nejake predosle diely nutnostou, ake su navaznosti medzi tymi hrami a potreboval som aby ma niekto trochu zorientoval vo vsetkych tych tituloch...
Ale uz je to jasnejsie, diky za vsetky odpovede.