Přejít na výpis diskuzí
Total War: Warhammer předvádí masivní obléhání Altdorfu nekromantem Kemmlerem
29.3.2016 | Aleš Smutný
101 příspěvků
-
Maxíku, jdi zase hajat.
-
Este se mi taky moc libily knizky UIrikova Kladiva a Jízda mrtvých.
Ale jak rikaj vsichni urcite zacit Gotrekem - pamatuju si jak kdyz se nam poprvy dostala do ruky prvni knizka cetli sme si to s brachou pred spanim cca pred 17ti lety ... kdyz mi pak nekdo ukazoval ve tride velkou novinku - Harryho Pottera tak sem fakt nechapal jak to muze nekdo cist (nic proti samozrejme *3* -
Pravda pane Magister, ze Gauntovi duchove sou pro me ze 40K asi nejlepsi *4*
-
U nás to tak je postavené, včetně klasického obrázku W40k na bočník obalu. Ale Black Libary, tedy vrchni vydavatel to má rozdělené a tam to má být i u nás brzo.
Máš Horovo kacířství, kam patří už teď cca 20 knížek minimálně, nevím, jestli nevyšly nové. Tam máš vesmír, kdy císař není bůh a jsou tam počátky Impéria jak ho známe včetně primarchů atd. Takže to nepatří do světa 40k.
Máš W40k univerzum, kam patří Hvězdný vlk (má oblíbená), Gauntovi duchové, 13. legie atd. Tam už nastupuje inkvizice, Císař=bůh mrtvola na Zlatém trůnu
Klasický Warhammer je taktéž rozdělený na Warhammer Age of Sigmar, kdy popisuje založení atd a vše okolo a pak klasický Warhammer, kde patří Gotrek atd. -
Existuje snad značka Warhammer 30k? Stále je to součástí základu pod názvem Warhammer 40k.
-
čekal bych víc stylizovanou grafiku, tohle ma takovej reálnej feeling, ktery se sice hodil do Atilly ale tady mi to nesedne.
-
Horovo kacířství ale není 40k Warhammer:-P
-
Z fantasy Warhammerem nemůžu sloužit, ale čtyřicítka má velmi dobrou sérii Gauntových duchů nebo Horovo kacířství. A to jsou dle mého knihy na stejné úrovni, nebo lepší, než spousta tradiční fantastiky.
-
ja prave ten roh chcem realne vyuzivat, na pivo, a ten prsten dam svojej milej (ak jej bude sediet):)
a Gotreka a Felixa mi bratm vyfarbil, je v tom dobry -
Já jsem chvíli nad tím taky uvažoval, ale nechce se mi dávat tolik peněz. Navíc kdyby tam byla nějaká luxusní postavička, třeba "Gotrek", Troll či drak. Ale oni tam narvali roh na "pití", což se mi moc nelíbí. Takový Warhammer Online měl skvělou edici, levnou, jednoduchou a přitom pěknou.
-
ja som nedokazal ten prvy pretrpiet :))
btw, som si objednal high king ediciu WH total war *1* -
Jednu dobu to měl Librex, prvních 6 knih v edici. Tenkrát se mi to nechtělo kupovat *1*
-
Jistě nám předložíš seznam té kvalitní literatury, co si můžeme přečíst. Jen do toho, moc rád čtu a třeba mi něco uniklo.
-
Mame spousty kvalitnich filmu, proc sledovat star wars?
-
číst jakoukoliv knihu na bázi herního universa je naprostá ztráta času a to včetně Warhammeru. Máme spousty kvalitní literatury, proč číst braky?
-
No první díl je hrozný, ale druhý je podle mě skvělý. První jsem přetrpěl, abych se dostal k tomu druhému:)
-
celkom dobra je aj ten dvojdiel z prostredia Ulthuanu...a ten Sigmar je ale hrozny
-
No kéžby se to dalo někde koupit jako komplet. Alespoň první část od Kinga.
-
Pokud klasicky warhammer, tak asi Gotrek a Felix. Zabijec trollu, zabijec skavenu atd.
-
No jedno, některé na sebe navazují, jiné vysvětlují atd.
Osobně bych začal sérií o Gotrekovi. První knížkou, co u nás vyšla je Zabíječ trolů. Celkově vyšlo 12 knížek v češtině, další se plánují. Jedna z postav v této sérii je pak v knižní sérii Thanquol a Kostilam. U nás zatím vyšel první díl česky. Tím bych osobně začal. Pokud se ti pak bude líbit styl vyprávění od 7. knihy Zabíječ obrů atd. tak je tady série od stejného autora Černá srdce. Místy hodně krutá i jednoduchá série, která se pomalu rozjíždí, ale 2. díl této sério považuji za ten lepší, co se vyskytuje ve světě Warhammeru. Pokud máš rád své temné já a zajímáš se o druhou stranu mince světa Warhammeru, tak doporučuji Malus Temná čepel. 5 knížek o světě Temných elfů.
Pokud máš v knihách rád ženské jako hlavní hrdinky a je libo upíra, tak Genevieve Dieudonne. Bohužel tato série nepatří mezi něco, co by bylo skvělé, je to průměr. Ale osvětlí to některá místa, která lze najít ve světe Warhammeru.
Poslední dvě série, co bych doporučil, tak je Čas legend. Popisuje, kdo a kde se vzal Sigmar atd. Krvavé, kruté a brutální počátku Císařství, Kislevu atd. Prostě jak ten svět vznikl.
Jako poslední bych pak doporučil sérii o Kondradovi s názvem Sága o Konradovi. Tam je nejlepší knížka první, zbylé dva díly lepší průměr, ale nedosahují kvality 1. dílu. Takže osobně doporučuji začít se sérií o Gotrekovi, ta dostatečně uvede do světa Warhammeru, protože hrdinové navštíví defacto všechny části tohoto zvláštního světa. Další výběr je pak na Tobě, co Tě zajímá:)