Přejít na výpis diskuzí
Trable s mapou ve vývojářském deníku Warhorse Studios
19.6.2012 | Aleš Smutný
178 příspěvků
-
Nechápu co máte pořád s těma záchodama. Napsal to do jednoho článku spíše jako takovou humornou naražku a furt se mu to bude sypat na hlavu.
Za touhle hrou nestojí jen on ale špičky v oboru které v česku máme. Já jim držím palce a snad se jim jejich vize co nejvíce podaří naplnit rozhodně to nebude lehké protože dělají něco jineho než je dnešním trendem.
Plus k tomu nechavají nahlednout pod pokličku vyvoje. Myslím že by se jím zatím mělo tleskat ve stoje a jednou za měsic položit před práh Warhorse studia něaké dary :) -
-
Tleskat? A proboha za co?
-
Kdyz ono je to vtipny. To uz Danovi zustane, stejne jako treba Paroubkovi "A panove, kdo z vas to ma". :)
-
-
Neni tí vtipne, je to trapne, jako kazdy opakovany vtip.
-
-
-
Dostanou členové Církve československé husitské nějakou slevu na výsledný produkt?
-
-
Ne, ale budou se lépe orientovat v příběhu.
-
Třeba tam bude pro protestanty přirážka 100% a pro katolíky sleva.:D
-
-
To spíš naopak ne? *8*
-
-
Co ty víš, třeba je Vávra praktikující katolík.:D
(ačkoli v tomhle případě bych se tomu hodně divil:)) -
Bylo by to v TV a jaká hra je dnes v TV? :) Takže super.
-
-
Zpráva:Věřící si dali přesdržku ve jménu nové hry od Warehorse studio.
Dobrá reklama *1*
-
-
:) To je dobrá otázka.
-
Kolik lidí by pak třeba oprášilo bibli, že? *15*
-
-
Doufám že se ta hra bude jmenovat: Dan Vávra a továrna na záchody a budete tam zabíjet žumpalumpy.
-
Jestli tam nebudou záchody tak se na tu hru vyseru
-
-
Pekne a strucne receno kolego, jednoduse nebudes mit kam vykonat potrebu.
-
-
Strasne rad si tyhle veci okolo Warhorse ctu a sem za to hrozne rad, ze muzu nahlidnout do problemu a tvorby hry, kte ktery zatim nemam sanci se dostat. Doufam ale, ze mi to nijak nenarusi muj pripadny dojem ze hry, az vyjde, protoze preci jen, ze zkusenosti vic cloveka ohromi to, o cem nevi vubec nic :)
-
-
Umeni si mnohem lepe umeji vychutnat lide, kteri mu rozumi, nez nevzdelanci, kteri na neco koukaji a nevi ktera bije. Vazne ti ta druha poloha vyhovuje vic a radsi bys nevedel nic?
-
Tjn, teď abych se kroutil vzteky až si zas zahraji open world hru *15*
Ne ale vážně, Skyrim má u mě už dávno mínus za malej svět... tohle bych chtěl větší a volnější *4*
-
-
Mně připadá,že jediná možnost je inspirovat se u Mount And Blade.Tedy žádné kobky na každém rohu atd.Jestli by smysl hraní byl jako je v Mount And Blade...
Prostě pochybuji,že to bude RPG jako většina.Tedy hrdina,akce, a zábava pro široké publikum.Dost mluvili o realitě a pod.Tedy jsem zvědav co tam hráč bude dělat,jestliže tam bude "volnost" -
-
Jako M&B to asi přesně nebude, ale zajímalo by mě, jestli tam hráč bude běhat jako "osamělý vlk", nebo to bude parta "hrdinů".
-
-
Jako v Brutal Legend treba? :)
-
-
*1*
-
-
-
Me k spokojenosti staci, ze vyjde MaB2...to je proste klasa :)
-
-
Děkuji Danovi a tenhle popis vytváření mapy a za to že by chtěl znát náš názor. Já jsem pro možnost 3 to je podle mě rozumný kompromis. Vůbec by mi nevadilo jet do nějaké jiné lokace 5 minut na koni . Zvlášt pokud budou qusty rozumně rozmístěny. Jak sám v článku píše, zvýší to očekávání a přidá na atmosféře díky větší reálnosti.
-
-
Mně by to tedy asi vadilo. V TES a nových Falloutech to bylo vždy stejné: na začátku mi chodit a objevovat nevadilo, ale po dvaceti odehraných hodinách už je to nebetyčná otrava.
-
Žádná možnost 3 neexistuje, je to jen jinak napsaná jednička
-
-
neřekl bych, sice mi článek přišel z části jako taková omluva, za to že to nebude zase taková realita, ale přece jenom věřím, že to nebude naplácané na sobě a volnost bude větší než jak je dneska ve hrách standardem.
-
-
Jaký je rozdíl mezi komprimovanou mapou a komprimovanou mapou? Jde tam jen o to, že nejdřív k tomu přišli s idealismem- uděláme to správně, všechny ostatní firmy to "flákají". Při vývoji pak přišli na to, že to budou muset udělat úplně stejně.
-
-
-
-
me se líbí že nad tim tak uvažují, ne jak treba bethesda s falloutem 3 kde mapa vypadala jak kdyby ji delal nahodny generator. Pak uz v new vegas bylo videt ze nad tim taky uvažovali.
-
-
Tak mapy u Bethesdy jsou obecně problém. Pamatuji si, jak jsem poprvé spustil Oblivion, chodil jsem jen tak po krajině, prolézal dungeony a najednou po pár hodinách šlus - všechno stejné, kvantita místo kvality. Sice je pěkné, že mají obrovskou mapu, ale k čemu to vlastně je, když v konečném důsledku stejně raději používáš FT. A u toho Fallouta byly daleko větší průsery než ta mapa. Btw. největší sranda jsou epic bitvy ala Bethesda. Pět šermířů se mlátí s pěti monstry a hráč má mít pocit, že se rozhoduje o osudu světa.
-
-
To ale není chyba mapy, ale jde o chybu hry obecně. Mapa může být obrovská a přesto zábavná a lze v ní stále něco dělat.
Co se týká těch šermířů, máš pravdu, je to vtipné a smutné zároveň. Bohužel Oblivion byl natolik špatně optimalizovaný, že by thedy běžný počítač (a už vůbec ne konzole) neutáhly armádu o velikosti třeba 50 NPC a také nehledě k tomu, že by se díky nešikovné komprimaci ty NPC prostě do daného místa moc nevešly. Zrovna Oblivion je klasický příklad špatně komprimované mapy - aspoň dle mého názoru. Přesto tu hru mám rád. *4* -
tak na oblivion mam jen ty nejlepší vzpomínky, možna tam byli nejake chyby ale nejak jsem to neresil, je to jen hra. problem falloutu od bethesdy byl že navazoval na genialniho predchudce tak to lide prorozene porovnavali s tim premyslenym svetem z dvojky (i když jak nekteri)
-
-
-
Husité? RPG? Velký svět který se snaží být podle reálné předlohy? NA PLAZEŇ VÁVRO! NA PLZEŇ!
-
-
pěkně ty mrmle :)
-
-
Tak článek jsem si přečetl. Já bych si jednoznačně zvolil možnost číslo 2 - velkou a realistickou krajinu, která klidně může být prázdná. Ono udělat herní mapu je to nejmenší v porovnáním s děláním questů, modelů atd.
Tady nejde o velikost herní mapy - ta klidně může mít tisíce kilometrů čtverečních. Jde tu čistě a jen o rozvržení questů. Buď můžeme mít smysluplné questy, které na sebe logicky navazují a až na pochopitelné výjimky se odehrávají v jedné lokaci, nebo můžeme mít questy nesmyslné, které budou hráče nutit jezdit přes celý herní svět. Tu druhou variantu bohužel stále nacházíme v RPG i MMORPG (Skyrim, LOTRO aj.).
Co se týká prázdnosti mapy. Jde o to udělat takový herní systém, aby hráč měl co dělat i bez questů - třeba crafting může hráče motivovat se prostě poflakovat po krajině tzv. bezcílně. Nebo např. lov apod. A samozřejmě musí být ve hře nějaké přibližovadlo - např. kůň (zásadním problémem několika RPG je nepřítomnost např. koně a zároveň velká mapa).
Vedle toho ve středověké krajině se stále něco nedělo a všude nebyly budovy, jeskyně a kdo ví co. Byla to vlastně docela prázdná krajina, kde se život koncentroval do center. Prázdný les, kde se tu a tam mihnul osamělý lovec, je tak zcela běžnou součástí středověké krajiny. A když už by chtěl oživit zdánlivě prázdné lokace, není přeci problém do hry přidat náhodně generované eventy. -
-
Jestli se to bude odehrávat za husitských válek, tak by to mohli oživit sem tam táhnoucím loupeživým oddílem a přesunem většího množství vojáků obou stran (několik desítek osob, víc není třeba).
-
-
a sem tam by přes cestu přeběhla veverka a je to vyřešený...
-
-
Teď mně došlo, že takový divoký prase by mělo být hardcore boss. Medvěd je pak v podstatě konečná, toho si dá na férovku jen opravdovej bijec. *1* Jestli bude tohle Dan ve hře zohledňovat, tak se asi vyplatí investovat do lučišnictví, případně sprintu či lezení na stromy...
-
nebo banda loupeživých veverek *14*
-
-
a jako wow moment bortící se mraveniště
-
-
-
-