Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kde v nastavení najdu kolonku pro toto nastavení?
  • Ahoj,mam ASUS 781 ROT,grafika Nvidia GeForceGTX970,3GB pamate,8GB RAM,Intel I7,hra po chvilke zamrzne,potom sa rozbehne,a zasa mrzne uz neviem menim ovladace,a stale to iste....poradte
  • Locomotion (s modifikovanými soubory přes Wrapper tool, aby se nerozbíjela vozdila, jejichž obnova je pak zhola nemožná v rozsáhlé mapě) je stále král pro mně, jen se o trůn dělí s OpenTTD. Nabízí lepší stavění tratí (kdo nestaví tratě jak když střelí, tak vymazlit si dráhu třeba přes Alpy je pořádná výzva, zatímco v TTD spíš pruda vzhledem k UI řešení oblouků), příjemnější 2D grafiku a menu vysouvací po najetí což je něco, co OpenTTD strašně chybí, stejně tak hezčí design menu. Za OpenTTD zas stojí daleko větší komunita, má víc doplňků, multiplayer je propracovaný, jde postavit výborný systém návěstidel, je tam víc továren a větší mapy. Takže jestli někdo dá OpenTTD lepší grafiku (stačí detailnější, ale stále 2D) a hlavně UI, které reaguje na najetí myší a lepší možnosti stavby tratí do oblouků nebo Locomotion možnost rychle postavit myší rovný úsek, pokročilejší multiplayer, odstraní "nedočkavost" vlaků, zlepší správu vozidel a trochu obohatí ekonomický model Tak tu máme krále. Tohle byl opravdu slabý pokus, předurčen k neúspěchu.
  • Přesně jak jsem očekával. Náročná grafická kravina co nesahá opravdovým dopravním hrám ani po nárazník.
  • Ahojte, vie niekto ako a kde stiahnúť posledný patch pre túto hru ?
    Na ofic. stránke síce o tom píšu, ale nenašiel som žiadny link na stiahnutie...
    http://www.train-fever.com/2014/09/stability-patch-released/
  • Je to jen nefunkční paskvil a lituji že jsem ji platil.
    Tyhle šunty pak vedou k tomu že si to lidi raději stáhnou z warezu a nemusí litovat vyhozené peníze.
  • Vůbec nechápu nadšený nadpis i článek - jestli teda autor hru Transport Tycoon a Train Fever vůbec viděl jinak než z reklamních textů a screen shotů.
    Princip hry je naprosto jiný, ovládání prostředků a určování trasy zoufalé, obnova frustrující. Žádní soupeři, žádné lodě, žádná letadla. Nechápu, jak se někdo při pohledu na statické "továrny" může rozplývat nad grafikou - porovnejte se stařičkým TT.
    O stavění tratí nemluvím, jestli někoho baví hrát si hodinu se zatáčkou přes řeku, tak ať se tím baví nebo hraje Locomotion :-)
    Jako free beta něčeho budiž, ale jako plná hra odpad. Ale když to někoh baví, proč ne - jen to nesrovnávejte s Transportem - to mě přivádí leda tak do varu, ne do transu :-)
  • Doporucuji si zahrat znova openTTD, me k tomu donutilo castecne zklamani z teto hry - ktera ma sice dobry potencial, ale rozhodne v soucasne podobe nenabizi nic vic nez hezkou grafiku (takze hru si zahraji az pozdeji, pokud ji vyvojari daji dohromady). V openTTD jiz totiz lide cestuji na urcite misto (traba nastavit v nastaveni hry) a to daleko chytreji, chcou se dostat do urciteho mista (pres urcitou prestupni stanici), ve TF je to nejspis tak, ze lide proste cekaji na urcitou linku (i kdyz do toho mista kam chteji jede i jina a driv). Navic je pekne vyobrazeno kam cestuji - netreba si delat pruzkum klikanim na spoustu panacku kam jedou. A pak treba to ze v openTTD jde pomoci novych semaforu zajistit realny provoz (vlak si napr vybere prazdne nastupiste a nema pevne danou trasu kudma jet). TF ma otresnou spravu vlaku a celkovou prehlednost, navic spoustu chyb (vlastne nevim na co tam byla beta verze). TF stejne fandim a doufam, ze bude dost otevreny pro mody, ale v soucastnosti to proste nedosahuje ani zdaleka kvalit a hratelnosti openTTD.
  • Ano tak dá se na to stavění dá zvyknout, doufám, že brzy bude Build, kde bude možnost postavit i kratší platformu. Na co jsem došel až na druhý pokus je, že železnici propojující dvě města je lepší postavit víc na periférii, kdy k nádraží připojíte současně i nádraží autobusové a svážíte tam lidi z přilehlého města. Lidé totiž jsou v téhle hře asi ten váš největší konkurent, protože jakmile je nejste schopen svést v adekvátní době, jdou raději pěcha. Ale na nějakou městskou dopravu se asi dá soustředit až máte odehráno pár desítek let a dopravní prostředky jsou dostatečně rychlejší než lidská chůze. Geinální mi přijde, že se dá na každýho človíčka kliknout (dají se ale proklikávat i osobní auta), podívat se kam jede, kde bydlí... to je výborná myšlenka a myslim si, že to fanouškům oTTD, nebo aspoň mě, hodně chybělo...
  • Hru jsem si koupil 4.9. hned jak vysla, kdyz jsem na ni narazil na Steamu pri jednom ze svych mnohych pokusu najit konecne nejakou moderni dobrou budovatelskou strategii. Neni draha, zaplatil jsem za ni 25 euro (btw. lonsky SimCity 5 me stalo asi 40 Euro ). TT, TTD a OTTD me po par letech obcasneho hrani uz prestaly uspokojovat. Daji se tam sice stavet obrovske a propracovane dopravni systemy, ale simulativnost realneho sveta silne pokulhava (Uhly zatacek redukovane na 45 (zeleznice) ci 90 (silnice ) stupnu, lidi kumulujici se ve stanicich a chtejici odvezt kamkoli, treba i do te nejvetsi pr..le, z densniho pohledu opravdu zastarala grafika...). V tomto ohledu je novy TrainFever presne to, na co jsem jiz nekolik let cekal. Krasna alpska 3D krajina s mnozstvim hor, udoli a rek, kde stavite sve zeleznice. Musite dbat na to, aby nemely prilis velke stoupani, prilis velke zakriveni zatacek, aby moc nestaly. Chce to trochu cviku, nez se to naucite, ale je to zabava. Je dobre vyuzivat zobrazeni vrstevnic a kazdou trat si pekne dopredu naplanovat. Kdyz se potom podivate na cely svet z ptaci perspektivy, vypada to jako letecky snimek opravdove krajiny s zeleznicemi (mesta s nadrazimi na periferii a z nich se rozbihajici koleje, ktere se line a velmi pozvolne klikati po okoli...). Zeleznic nepostavite takove hafo jako v OTTD, ja jsem mel treba po osmi hodinach hry (60 roku ve hre) vsehovsudy deset vlaku, ale vynahradite si to tim, kolik pile a napaditosti vlozite do jednotlivych z nich. Takze abych to shrnul, s hrou a investici do ni jsem naprosto spokojen.
  • Mart9
    To ti přece nemůžu udělat. *14*
  • Ta hra určitě potřebuje dozrát, ale asi jsme neměli být tak naivní a počítat s tím, že ze startu to nebude žádná hitparáda. Jak už tu bylo psáno níž, i já sem měl skoro chuť se zabít při výstavbě obyčnejné jednokolejné trati, na vícekolejnou sem si zatim ani netroufl. Stalo se zkrátka to, čeho se asi hodně lidí obávalo - hra je zkrátka až moc intuitivní, chybí tam spousta prvků nastavení, na které jsme zvyklí z TTD. S poměrně dobrou výbavou sem i tak raději grafiku postahoval na minimum, protože 3D model opravdu nemá s plynulostí nic společného. Celkově plynulost pokulhává i u autoSavů, který se jak to vypadá, ani nedá vypnout. Abych jen nenadával - individualizace lidí a jejich cílů, to je pohlazení na duši, když víte, že lidem není jedno, kam je dovezete, ale že jsou schopni udělat si i přestup, když se jim to časově vyplatí. Zatím tuto hru dávám ale k ledu.
  • Hratelné, graficky hezké 3D, ale to je asi všechno. Nevýhody: musíte dávat do provozu moderní lokomotivy a staré stahovat, jinak jdete z velkých příjmů do velkých ztrát. Není to jako v OTTD, kdy si můžete dělat nádražíčka, či historické dráhy. Někdy vozidla neprojedou mezi zastávkami (hlavně ve městech, kdy si postavíte zkratku, aby nemuselo vozidlo objíždět blok budov. Nelogicky vozidlo nevyužije tuto skratku. Stavění mostů a přejezdů přes silnice, někdy nepustí stavbu paraelní druhé koleje přes silniční přejezd. Nutno vybourat postavený přejezd a postavit nejdřív koleje a pak znovu postavit přejezd. To samé platí u nádraží/zastavek, když máte jednu kolej, chcete rozšít na více kolejné nádraží/zastávku tak musíte nádraží/zastávku zbourat a postavit nové nádraží. Mnoho nedodělků, jako betu to beru či zadrarmo jako free, ALE URČITĚ TO NENÍ URČENO PRO PRODEJ!!! vracím se k OTTD, snad vytvoří druhou generaci train-fever kde i další chyby budou dodělány. Grafika připomíná Railroad Tycoon 3, nebo starší Trainz. Nic moc na dnešní dobu. Sice graficky lepší než OTTD 1.4, ale hratelně již na úrovni základní TTD.
  • Reálný železniční (dopravní) systém s jízdními řády jde +- realizovat v OpenTTD s nějakými patchi. Jednu dobu jsem si s tím docela hrál a vytvořil celkem velký dopravní systém ve Východních Čechách s návazností na Prahu. Dá se tam nastavit přesný jízdní řád, využívat návěstidla atd.

    Tahle hra podle prvních komentářů hráčů je jen takové Lego, vypadá to hezky, ale na funkční "ošklivý" Merkur to nemá :-)
  • No ja súhlasím s jednoduchou grafikou, dokonca aj na tom videu mi príde super (asi nemám veľké nároky). Na druhej strane ten 3D terén mi asi najviac v openttd chýba. Skrátka chcem rozmýšľať, ako trať previezť cez kopce a také hlboké rokliny v izometrickom 2D... si moc predstaviť neviem. Ak tam budú PBS semafory a vlaky nebudú blúdiť, tak hre veľmi fandím.
  • Dovolim si nesouhlasit, jiz jsem hral a staveni je intuitivni az ve chvili, kdyz jiz mate postavenou jednu kolej a chcete dostavet druhou vedle jiz polozene. Ale natahovat novou trat je opravdu strasne. Pokud si clovek vyhrajen tak to vypada skvele, ale nepostavite toho moc a delat slozitejsi stavby - od toho vas hra bezpecne odradi hneda na zacatku.
  • Tak vcera jsem si hry zahral, ale ze by to bylo pokracovani TT, tak to teda rozhodne ne.

    Graficky je to naprosto skvele, ale to je vlastne vsechno. Kdyz pominu nedostatky jako je prujezd vlaku na cervenou, nebo ze mi kun tahnouci naklad projede na prejezdu skrz projizdejici vlak, tak hra celkove nabizi jen velmi malo moznosti - muzete vozit asi 4 suroviny + lidi (vyber auta, nebo vlak).

    Je sice skvele ze lide ve hre maji cil kam chteji jet, ale problem je ze nejde udelat moc komplexni zeleznicni sit, protoze vlaky funguji na principu intervalu mezi spoji (vlastne je to spis simulace metra, nez vlaku), takze jste vlastne nuceni nasadit na trat tak 1 maximalne 2 linky. Predjizdeni ve stanici asi taky nejde. Staveni trati je nekdy velmi frustrujici, jeste se mi nepodarilo postavit premosteni trati, ale asi to nejak jde (tak po 2-3 hodinach). Signalizace nedava moc moznosti, celkova neprehlednost, kdyz chybi ve hre i mapa.

    Hrat se to da, ale pokud nekdo ocekava neco ve stylu TT a bavi ho, si vytvorit opravdu propacovany dopravni system, tak bude zklaman. Jedina prednost hry je proste grafika, jinak velka slabota a to jsem od hry zase tolik necekal. Dalsi co si chteji vydelat na znacce TT. Vecer jsem dokonce z nastvanosti po dlouhe dobe stahl openTTD, ktery je proste skvely, az na tu grafiku zase :D
  • Však to píšu. Pěkné 2D je pro tenhle typ hry nejlepší.
  • To je druhý extrém. Pravoúhlá placka *10*
  • tak co už to někdo hraje? Na 'papíře' to vypadá moc pěkně, ale rád bych nějaký reálný info a na recenzi se mi nechce čekat :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit