Přejít na výpis diskuzí
Treyarch: „Vývoj her brzdí zuřiví hráči“ a čísla z CoD: Black Ops
1.2.2011 | Aleš Smutný
101 příspěvků
-
Na vyspělejší přístup ke hrám si budeme ještě muset počkat. Hraní se stalo masivním byznysem zasahujícím větší část jedné generace teprve před 10-15 roky, a byť průměrný věk hráče může být kolem 35 let, stále jsou nejhlasitější a nejdominantnější ti mezi 12-25. Navíc i většina těch starších hráčů nebyla do toho elektronického světa natolik ponořena, aby ho teď nějak mohla formovat.
-
je to vsetko vec pristupu... vobec by mi nevadilo ze robia "hry pre stada" a uplne neoriginalne hry, ktore ale vynesu miliony.. keby sa ale popri tom pokusili vyrobit aj ine projekty kde si mozu dovolit "riskovat" s kreativitou pretoze zisk maju zaruceny tak ci tak...
dalsi CoD .. nech uz sa bude odohravat kdekolvek a kedykolvek... bude stat urcity balik penazi (a myslim ze sa zhodneme ze to nebude zase taka enormna palka kedze to recykluju uz XY rokov) vynesie x nasobok svojich nakladov.. vo vysledku sa ale ten zisk proste niako nevyuzije.. nic nove sa nevytvori.. a to je ich chyba a skor ci neskor sa stane aj dovodom ich upadku. -
1.1 trillion shots = 1,1 bilionu kulek. Ne, že by mi to trhalo kulky.
-
-
Mno, v UK anličtině by to byly triliony, ale Activision je americký jak poleno, díky :)
-
-
Vždycky se najde banda lidí, který se produkt nebude líbit a bude na něj nadávat. Ale todle prohlášení (navíc od NICH) smrdí alibismem. Ať udělaj inovativní hru, lidi jim na ní nadávaj a tak tak se jim zaplatí, pak ať se pouštěj do srdceryvnejch úvah o tom, že vlastně zkázou moderní doby jsou hráči. Jasně že jsou, je tu ta generace "codařů", ale kdo jim neustále servíruje ty haldy megačupr her? A souhlasim s kolegama, ještě že tu jsou nezávislý studia.
Tzn.: Dokavaď nenastane změna u korporací (u hráčů může přijít až jako reakce na něco), tak to bude pořád stejný. -
-
Změna u korporací nastane, až hráči nebudou nadávat na novinky, které vykolejí ze standartu, na který sou zvyklí. Na co má BO tolik zbraní, když skoro každý hraje se třema ? Na co by pak měl někdo dělat něco nového, když to ty lidi stejne nepoužijí. Máš stejnou reakci jako ti nadávači, může za to korporace, co tu onu věc vytvořil. Ale už se neptáš, proč ji vytvořila. Jednoduché, na co něco nového, když to nikdo nechce .....
-
-
Kde jsem v mym příspěvku svalil veškerou vinu na korporace? Naprost jasně jsem se zmínil o "generaci codařů", ale proč ta generace je? CoD 1 i UO bylo poměrně inovativní a originální (poměrně), celej ten boom odstartovala dvojka. Dokavaď korporace bude krmit těmadle hrama svý codaře (kteří skutečně NEJSOU kritičtí a nebudou jim řikat, že chtěj něco novýho, protože jim tohle plně vyhovuje), tak to prostě bude takhle. A že se maj ozvat hráči? Určitě, ale který se ozvou? Necodaři. Až bude chtít Activision dostat pod svý křídla i tyhlety hatery a náročnější hráče, tak přijde s inovací... a jsme u toho, co jsem psal minule, musí začít herní studia sama u sebe, protože změna zeshora je rychlejší. Howgh.
-
-
Ale zase chápej to, proč by někdo měl vymýšlet něco nového, dávat si s tím tu práci, vrážet do toho peníze, když jim stačí udělat to stejné v novém kabátě ? Pokud něco změní, tak se na ně sesypou ti codečkaři, že to není stadart to co chtějí a že to hrát nebudou. Pro ně to budou vyhozené peníze za které dostanou sprdnuto nebo v horším případě vyhazov. Nikoho nezajímá, že mají nápady, chtějí vydělávat prachy a ty vidělají tím stejným akorát v novém kabátě. To jak říkáš, že studia musí začít u sebe nemá šanci. ten co je nad nima je sejme, protože chce prachy.
-
-
Tímhle myšlením se ale holt budou zapisovat možná tak do černé kroniky her. Dříve šlo taky o prachy ale většina vydavatelů se nebála dělat pořádné hry proto taky v minulosti najdeme mnoho her co se na vždy zapsaly do herní historie. O kolika hrách to můžeme říct teď za posledních cca 5 let? Celý je to jeden začarovaný kruh a nedopadne to dobře.
-
-
Dead Space, Dragon Age, Bad Company, Magicka ....
Asi stárnu a nebo mi prostě zrovna tyhle jmenované hry připadají jako lepší průměr *7* -
Asi bych našel jen pár. Dead Space, Dragon Age, Bad Company. Sice tyhle rhy vycházejí z dobrého základu, ale myslím, že můžu říct, že byly hodně dobré. Teď vyšla Magicka. Naprosto úžasně hratelná hra se zajímavým systémem kouzlení. Další asi nevymyslím (mě ještě hrozně bere Warhammer 40K, Dawn 2).
-
-
Ale studia logicky hledaj nová odbytiště, aby sme se pochopili. Já jsem nemyslel ze dne na den zavřít Activision, mávat praporem revoluce a věšet codaře na kandelábry. Jde o to, aby se pokusili o nějakej inovativní projekt zacílenej na jinou skupinu. Tedy, ať klidně udělaj CoD 2012, ale pokusej se o nějaký neotřelý fps (samořejmě nemyslím s horentním rozpočtem) a pak až řikaj, že to hráči nechtěj etc... chyba je na obou stranách a historie mi dává za pravdu. Revoluce "zdola" jsou zdlouhavý a maj tendenci se bortit.
-
-
Pokud se nenajde nějaká korporace, co dá volný průchod někomu a nepůjde jim hlavně o penáze, tak se asi nedočkáme :-(
-
-
-
-
-
-
Inovacím a kreativitě se rozhodně nebráním. Jenže mám jisté výhrady k zásadním změnám v již zajetých a fungujících sériích. Dále jen subjektivní příklady, tak mě prosím nekamenujte. CoD např. postupně přišlo o lékárničky, přibyly perky v MP. Svým způsobem inovace, sice kosmetická a možná ne k lepšímu, ale inovace. Nevadila mi. Mass Effect bylo "tradiční" RPG. Ve dvojce se kreativita a inovace urvaly ze řetězu a z kovaného RPG vylezla poloFPSka. Byl to pro mě šok, ale hra naštěstí na kvalitě až tak moc neztratila. Stačilo však málo a série mohla mít na mále.
Proto říkám ano tvůrčímu duchu, ale ve fungujících celcích jen s mírou a rozmyslem. Na vyřádění ať vytvoří něco úplně nového (Mirror's Edge). -
Kde je Kaja?:D:D:D:D.......
BTW zase nekdo obevil svet?