Přejít na výpis diskuzí
Trička s motivem Games.cz jsou konečně v prodeji
19.7.2014 | Redakce Games.cz
313 příspěvků
-
Dobro, zlo, nebe, peklo, bůh, to je zase něco jiného. Nejsem v tomhle věřící, jenom věřím, že něco je.
-
hodne vedcu se znalostmi a IQ vetším než ty (co se da snadno dovodit z tych nesmyslu co tady bleješ) je vericich
-
Pro realitu je irelevantní, co si myslíš a jaké máš pocity. Jediný úspěšný způsob, jak popsat realitu, je věda, která se záměrně vyhýbá osobním názorům a pocitům, protože naše mozky se nevyvinuly k chápání reality, al k přežití v africké savaně. Věda se staví na důkazech a o posmrtném životě žádně nejsou. Nevím, proč nad tím dále licitovat.
-
jsi nabožensky nevzdelany a placaš tu nesmysly, navic agresivne a neslušne. tudíž nema cenu se s tebou normalne bavit. jsi smešny hlupák *4*
-
To aby jsi se s tím smířil.
Jelikož nebylo prokázáno, že tomu to je a vypadá to, že to tomu tak opravu je. Tak to asi bude.
I když kdyby tomu tak nebylo a mělo by smysl obětovat některé věci během života pro dobro. Jo to bylo super! -
Věřit můžeš, v co chceš. Nemáš právo vnucovat svoje domněnky komukoliv jinému. Já na základě svobody slova můžu kritizovat, co chci. Můžu svobodně zesměšnit jakýkoliv názor a náboženství nemá výjimku, protože to je soubor extrémně komických názorů.
-
a to, ze nektera nabozenstvi potlacuji zakladni lidska prava v poradku je? ja se proste nesmirim s nabozenstvim...podle me je napriklad takove krestanstvi nejvetsi chybou sveta...jdeme zabit neverici, protoze buh to chce?...dokud budu ziv tak si z toho budu delat srandu a budu pohrdat kazdym naivkou *11*
-
Je celkem jedno co je napsáno. Mrkni na zprávy a uvidíš jak se vše porušuje bez následků.
Tohle se vždy vytahuje. Je to napsáno na papíře a pak ten kdo to vytáhl na to kašle a vesele to porušuje. S papírem si můžeš vytřít zadek. Stejně o tom rozhoduje výkonná moc a ta na tohle také kašle. Navíc na mnoho věcí je krátká.
Kdyby se například prokázalo, že sám mistr Putin zničil to letadlo tak se stane co? Ho*no. Protože se nikdo nebude montovat hodně do velké země, kde mají obchody. Bohužel je to tak. -
Mě filozofie nezajímá, neumí nic predikovat.
-
srandovní jak nekterí z vas tady zurive obhajují ateizmus, každopadne bych rád upozornil na čl. 15 a 16 Listiny základních práv a svobod, ktera je součastí našeho pravniho radu, podle ktereho ma clovek pravo svobodne vyznavat nabozenstvi jake chce.
Takže byste to mohli laskave respektovat a nezesmešnovat ruzna virovyznaní. -
Samozřejmě nemám a možná nikdo nikdy mít nebude. Zakládám to na svém pocitu. Podle mě zkrátka se smrtí vnímat nepřestaneš, teď seš v nějakém těle, které umře, ale ty o sobě bude vědět dál. Nemám pro to důkazy, ale myslím si to. A to z toho důvodu, který už jsem psal. Dokážu si mnohem líp představit, že tu necháš tělo a budeš dál vnímat třeba i naprosto jiný svět, než to, že tvá mysl vypne, že ty vypneš, přestaneš vnímat, přemýšlet, ani to nedokážu vysvětlit...
-
1. Ano, a je argument proti její legitimitě. Způsobuje to také vnitřní rozpory mezi jednoitlivými autory.
2. Tato smysluplná nařízení má každá úspěšná společnost od pravěku. Pročpak se ti ale nelíbí otroctví, genocidy okolních kmenů, homofobie, misogynie apod. které bible explicitně povoluje či nařizuje?
3. Důkazní břemeno leží na tobě. Dokázat neexistenci čehokoliv není možné. Proto dokazujeme existenci. Máš ty opakovatelné a ověřitelné důkazy, že posmrtný život existuje? Nemáš. takže tento koncept hážeme do koše. -
Máš důkazy pro toto tvzrení?
-
Rabbi, je pravda, že vy Židé úplně zbožňujete nacisty? Protože se přece říká, že "co se škádlívá, to se rádo mívá." *1*
-
Zato "Randovský" objektivismus je opravdová perla mezi myšlenkovými teoriemi...
-
No nejsou, protože ten, kdo je má, je mrtvý.
-
Nemůžeš vědět, co bylo před tvým narozením. A že si to "nepamatuješ?" Příroda umí zařídit leccos, není přece možné, aby si dítě od mala pamatovalo, kým bylo předtím. Opět příklad, tuším z Austrálie. Jeden malý kluk dokázal naprosto přesně a do detailu popsat nějakou farmu, kde prý předtím žil, přitom tam jako tohle dítě nikdy nemohl být. A četl jsem i o dalších podobných případech.
-
Mart9: říká ti něco slovo: "podfuk"? Takových podfuků jsou plné noviny a internet.
-
1.Bibli nenapsal jeden člověk, jsou to díla v případě Starého Zákona vznikající po stovky let skrze ústní tradici, v případě NZ po dobu několika desítek let.
2. Mě ta nařízení dávají absolutní smysl. Nekraď, nevraždi, starej se o své rodiče, neoplácej zlé zlým atd. To co dělala církev bylo a často asi i je ve jménu jiných než "duchovních" ambicích. Ale každá myšlenka se rychle zneužije, bych musel nenávidět demokracii, dle toho jak funguje a jak byla/je zneužívána. Člověk si musí prostě udržet víru
3.Vědecky není ověřitelné že po smrti nic není, to je jen tvá víra. Smiř se s tím, nebo to dokaž. -
Není důležité, co si ty, já, nebo kdokolv jiný dokáže představit. Důležité je, co říkají fakta a důkazy. A pro existenci čehokoliv nefyzického důkazy nejsou.