Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jakou velikost asi nosí Lukáš? Tipuji ho na M.
  • § 355 trestního zákoníku (40/2009 Sb.) - Hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení

"Kdo veřejně hanobí některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nejméně se dvěma osobami, nebo tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem."
  • Skutečně? Děkuji mnohokrát, přidám si to ke svým titulům. Ježíš Nazaretský, Mesiáš, Syn Boží, ubožák... Myslím, že se to bude docela dobře vyjímat.
  • A kde jste se tu vzal vy, pane docente Konvičko?
  • si uboziak *11*
  • Ano, souhlasím s tím, aby byla bolševická symbolika postavena mimo zákon stejně jako ta NS.
    Nesouhlasím však s tvým souhrnným rasistickým označením pro asiata "čong" (jak by se ti asi líbilo, kdyby ti říkali blbý bémák). Ačkoliv nesouhlasím s establishmentem Číny, těžko mohu připisovat jeho zločiny na hlavu všech jejich občanů. Přestože jsou tamní výrobky často vyráběny ve sweatshopech, častokrát je to ta nejméně fyzicky náročná práce, kterou tamní lidé mohou pro přežití dělat a jsou za ní paradoxně ještě rádi (i přes pro nás nepředstavitelné podmínky). A názor na to, že se tamní situaci mohou lidé prostě jen tak vzepřít jako kupříkladu v západním světě, je utopický etnocentrismus.

Financovat nácky není nikdy dobré, ať už budou z Německa, Iráku či Tibetu.
  • Antifašistická akce není nějaká centralizovaná organizace, či občanské sdružení, jak si zřejmě myslíš (jo a web antifa.cz je policejní sledovačka a rozhodně nereprezentuje názorové stanovisko tuzemské afa scény). Mezi antifašisty se najdou lidé hloupí, stejně tak i inteligentní. Ostatně stejně jako mezi NS. Jediné co bych české afa scéně vytknul, je nedostatek oné přímé akce a neustálé žvanění namísto činů.
    A že je jejich stanovisko radikální? No, to už tak mezi anarchisty chodí.
    Mám však pocit, že tvé povědomí je tvořeno maximálně z tendenčních reportáží na nově.
  • TheGGG
    už se nemusíš skrývat?
  • Tilwaen
    Já rozhodně také nečtu vše, co vyjde, takže v tom si můžeme podat ruce. Jenom mě tu zaráží to všudypřítomné kníkání, co že to je za nevkusné motivy, když čtenáři měli možnost si je sami vybrat :-) Byť to byl, pravda, výběr velmi omezený.
  • Tem to puvodni majitele prodali, aby se za ne schovali. Dost se to tehdy mezi fasos resilo, jestli je to jako jeste porad dostatecne nackovsky a vzniklo par novejch *pravejch* znacek pro neonazis. Porad jsou za tim a kolem toho stejny lidi.
  • presne, neco , co by bylo znamo hráčum o co jde a nehráčske verejnosti by to treba nic nemuselo rict
  • Je zajímavé, jak málokomu vadí všudypřítomné vyobrazovaní mučícího a popravčího nástroje co by symbolu náboženství. Jen si představte, že by každá vesnice měla na své nejvyšší budově několikametrovou gilotinu a každý pátý člověk by měl na krku pověšenou miniaturní gilotinku. To by bylo krásné, že?
  • A na jakém základě by pak stálo tvrzení, že jsem kritikou jeho názoru dotyčného poškodil? Pokud ten názor není prokazatelně správný, naopak jsem jej obohatil.
  • To je docela kardinální problém společnosti, pokud si tohle někdo myslí.
  • Já respektuju lidi a jejich právo mít své názory. Nevidím důvod a priori respektovat i názory samotné. Právě naopak, k názorům musí být přistupováno skepticky.
  • Hitler použival křesťanskou rétoriku a podporoval křesťanské symboly u svých vojáků. Nevím, co by bylo na takovém rozhovoru zajímavého.
  • zdeeneek
    Ja nic takovyho nezaregistroval. Nektery dny sem nechodim vubec. Kdyz sem jdu, tak vetsinou jen na chvilku - takze spousta veci jde mimo me.

Osobne mi ta tricka nijak nevadi, jen mi prisla usmevna tvoje poznamka, ktera tak nejak pocita s tim, ze kazdej cte 100% clanku, ktery tu vyjdou. U me je to treba cca 30% - na vic nemam cas.
  • Náboženství nemá a v civilizované společnosti nesmí mít žádné výsadní postavení. Je to jen názor a stejně jako všechny ostatní názory je předmětem diskuse, kritiky, humoru i přímých urážek.
  • Mart9
    Je to možné.... neoficiálně jsem ale někde zaslechl, že už je to snad 8 %. Možná by se něco dalo dohledat.
  • C-BEAM
    štát som schopný mať v úcte pretože predstavuje účinný model organizovania spoločnosti s pozitivnymi účinkami na jej progres a prosperitu. Náboženstvo však ťaha spoločnosť opačným smerom a preto ho nikdy nebudem mať v úcte. Za každým pekným slovom sa v náboženstve skrýva niečo prehnité a podlé tak ako v prípade komunizmu a jeho pekných rečiach o rovnosti a sociálnej spravodlivosti, ktorého výsledok je presne opačný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit