Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Však já ti krabičkovky neberu. A přesně jak říkáš, není to jen o TEH GRAFIKS, ale dobrá PC hra se pozná třeba i podle fyziky a leveldesignu a obojí vyžaduje výkon. Mám obě konzole, mám je rád, ale že zpomalují vývoj to nemůžu popřít. Mě to spíš vyhovuje, aspoň můžu méně upgradovat a více kupovat PC gamesky. *2*
  • AI nepratel je spatna a i na nejvyssi obtiznost je hra jednoducha, na to jsem si zde mnohokrat stezoval. Co je lepsiho na chovani postav? Co je lepsiho na chovani prostredi a jak to ovlivnuje hratelnost hry? Co myslis fyzikalnim ovlivnenim zbrani? Moznost nenasilneho prochazeni byla i v prvnim dile i obecne v tehdejsich hrach, neni to zadny technologicky vyvoj. Komunikace s npc je porad stejna, mas pripravene dialogy s vyberem z nekolika odpovedi. V cem je zbranovy system lepsi? Implantaty jsou v deus ex 3 udelany spatne a moznosti rozvoje postavy v prvnim dile byly lepsi. Ptal jsem se krome audiovizualni stranky. Co je na pribehu lepsiho? Myslim zes vubec nepochopil na co jsem se ptal. Ja se neptal co se v te hre zmenilo, ale co se v te hre zlepsilo, kde je jaky pokrok ve hrach krome audiovizualni stranky. A na to jsi mi odpoved nedal.
  • A já sám proti sobě klidně uvedu ještě jeden. Pokemon. Teorie o vizuální odkonalosti pak selhává úplně ^_^

Navážno, asi jsem špatně pochopil tvůj předchozí post. Nicméně uvádíš, že vizuální zpracování podle tebe s reklamou hry souvisí minimálně. A proto otázka - proč potom celá ta práce s upravováním pre-release materiálů?

Souhlasím, že momentálně opravdu neprobíhá žádný masivní závod o grafické orgie až na takové úrovni, že by se studia v rámci reklamy chlubila polygony, tesselací a ostatními grafickými aspekty (snad Unreal engine, ale to je spíš kvůli propagaci jeho budoucího nástupce). Nicméně vizuál prodává stále, a proto si studia z reklamních důvodů buď dávají práci s retuší, nebo použijí kouzelné prohlášení "pre-alpha/alpha/beta footage".
  • Ok, asi to bude spíš celkovej vizuál - takovej dojem. Každopádně udělat půlminutovej filmeček a pak takovou hru (a zajímavě vypadající gameplay), aby ten vizuál, kterým to budou propagovat a pouštět všude na výstavách, to všechno je pěkně drahý, když to má vypadat vážně špičkově - ostatně to je asi důvod, proč tohle snad u všech indie her chybí, nebo to je prostě nějak kamuflovaný, nemaj na to prostě armádu grafiků, animátorů, stylistů a filmovejch režisérů... pak se to hold prodraží.
  • Veskoslav
    To není beznaděj, to je Jejdásek. Smrtihlav ligy bezvěrců, lovec pirátů, hrdina Legií šílených konzolistů a Obraceč víry v konzole.
  • Veskoslav
    Náhodou. Nejlepší je kombinace krabice (mám rád svoji poličku se hrama:-D) a její digitální kopie, kteá je pak k dispozice kdekoliv a kdykoliv.
  • jejdanánku, to jsou neskutečný hovínka.. Spíš se zamysli, proč když můžeme mít lepší hardware zůstávat na starejch plechovkách.. To, že můžeme mít v budoucnu fotorealistickou grafiku je pro mě už dobrej důvod k tomu kašlat na vývoj brzdící konzole, protože si hry ve fotorealistický grafice zahrát chci brzo, ne až za dalších 15 let. Ale ty si budeš pořád mlet svoje, obdivovat grafiku Uncharted.. Fakt beznaděj :)
  • Veskoslav
    Dám Ti jeden příklad. CoD. Nějak ti pak selhává celá ta honba za grafikou. A honb za grafikou by byla, kdyby nebyly zastaralé konzole. To by jsi viděl, co je to honba za grafikou.
  • To se pak ale netyka tolik grafiky hry samotny, jako to vsechno prodat masam. Tudiz umeni udelat marketing :)
  • Šířít osvětu, uvědomělost... myslím, že to je o tom, že -plácnu- nadpoloviční většina hráčů (spíš kupujících) to tak moc neřeší a ani nemaj zájem to řešit, pro ně jsou hry prostě zábavou na chvíli a vyberou si prostě to co je na první pohled zaujme a to umí nejlíp oslnivá grafika.
  • Tak proto studia vypouští upravené screenshoty a trailery přikrášlené ve videoeditačních programech, protože grafika má pro marketing minimální roli ^_^
  • Veskoslav
    Takže máme AI nepřátel, chování postav, chování prostředí, fyzikální ovlivnění zásahu zbraní či granátem, rozmanitost prostředí, možnost jít nenásilnou cestou a projít tak takřka celou hru (vyjma bosů), způsob komunikace s ostatními NPC, zbraňový systém a systém implantátů, grafika, audio stránka, příběh. No myslím, že ty jsi ani ty hry nehrál, jenom zase blbě kafráš jako obvykle.

P.S: Fakt? A proto Zaklínač 2 má asi 10krt nižší rozpoče než CoD MF3, že? Jejdásku, jejdásku. ZAstaralé konzole brzdí vývoj svou zastaralostí, ničím jiným.
  • Veskoslav
    Grafika pro marketing? Ne to opravdu bylo naposledy tak možná u Crysis a nového enginu, dy se lákalo na grafiku. Ty by jsi měl jít učit na nějakou ekonomku *1*
  • Sice zjednodušuje, ale souhlasím se "spirálou". Cosi podobného popisoval jednou Don Vávra v podcastu - jak se zvedají náklady na reklamu a rostou očekávání, tak najednou nestačí tři sehraní grafici kteří se znají už z předchozích projektů. Nene, je potřeba přibrat další (co na tom že se může jednat o kontraproduktivní krok) a veřejně ohlásit, že na naší hře pracuje celý tým 10+ grafiků a proto je hra jasný hit a předobjednávka je pomalu nutnost.
  • Reaguju presne na to co pises. Na to, ze tvrdis, ze studia se dostavaji do problemu proto, ze se zenou za co nejlepsi grafikou. Takze muzu jen opakovat, co jsem napsal v predeslem prispevku... :)
  • Tak mi ty rozdily uved.

A jak uz jsem zde mnohokrat uvedl, za stagnaci vyvoje her na pc a jeho zavislost na konzolich mohou prilis velke naklady na vyvoj her.
  • Nic takoveho jsem nepsal. Zkus reagovat na to, co pisu.
  • Pri vyvoji her to preci neni nic jineho, nez v jakemkoli jinem podnikani. To prece maji spocitane uz od zacatku, kolik do toho chteji vrazit a co za to chteji vytvorit. To je proste jen a jen na nich! Zvlast takova studia, ktera delaji pokracovani svych her a maji uz v tom zkusenosti, co a za kolik.
  • Veskoslav
    Třeba takový CoD, že? Náklady na vývoj novéo enginu jsou od MF I takřka nulové....Tam nejvíce prachů sežere marketing.
  • Ne, o to prave ve vyvoji zpravidla nejde. Cim je hra nakladnejsi, tim vic jde o to udelat hru nejprodavanejsi a tedy konzumni. To je pristup ke hram, ktery dnes prevazuje. Negativni dopady na hry ti asi nemusim vys etlívat. Ted uz snad chapes, proc by mel nekdo neco "pochopovat".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit