Přejít na výpis diskuzí
Tvůrce Secret Worldu: „Měli jsme být komerční, hra je moc jiná“
9.10.2012 | Aleš Smutný
103 příspěvků
-
Je hrozná škoda, že tuhle hru vydali jako onlineovku. Kdyby místo toho udělali single player hru s možností hrát online (jako to třeba udělali v Torchlight 2), tak by podle mě byl o hru mnohem větší zájem a tím pádem by měli i vyšší tržby. Takhle vyhodit peníze za hru a pak ještě každý měsíc platit poplatky, když proti nim stojí WoW, Star Wars, Pán Prstenů a hromada dalších onlineovek... to si každý hnedka rozmyslí, kam ty prachy za poplatky nasype. Jestli do hezky vypadající nové hry, o které skoro nic neví nebo do časem prověřených stálic. Je to každopádně škoda, protože hra je to dobrá a času který jsem u ní strávil nelituji, ale momentálně jsem ji uložil k ledu a raději si počkám až přejde na f2p *9*
-
Kdyby ta hra měla trpaslíky, elfy, Meč jiskřivého soumraku atd. tak se prodává stejně tak blbě nebo ještě hůř. Přijít s novou značkou na pole MMO a to ve formě měsíčního předplatnýho v době, kdy je kolem spousta F2P a Freemium MMOček byla prostě chyba.
-
No tak hlavně že si to zase zdůvodnili jako u Dreamfallu. Hra mě chytla jako žádné jiné MMO, ale je to prostě singleplayerová adventura s pravidelnými DLC kterou nehrajete sami. Představa že za tohle jim lidi budou platit 300 měsíčně ... to jsou mimo.
Být to f2p tak to dál hraju a DLC si s radostí kupuju, vrátím se tam jednou za pár měsíců a zahraju, třeba dnes bych si fakt zahrál, ale nebudu kvůli tomu kupovat měsíční přístup, s tím ať se dou zahrabat ... no a svádět to na to že tam nejsou levely ... nenašel jsem jediného člověka kterému by to vadilo. A kdyby ta hra neměla adventurní questy tak nevidím jediný důvod proč ji hrát ... ale takhle si radši jednou za čas koupím novou adventuru než tady si adventuru pronajímat na měsíc. -
-
Taky si myslím, že jejich problém je spíš obchodní model. Chtít po lidech platit pravidelný poplatek za hru, u které neví, jestli jí vůbec budou hrát je nesmysl. Lepší je z nich vytáhnout peníze na začátku (jednorázová koupě vs dlouhodobý závazek) a snažit se je pravidelně do hry přitáhnout zpátky novým obsahem. Kdo říká, že se MMO musí hrát každý den/měsíc/rok v roce?
Pokud je hra úspěšná, je paušální platba určitě výnosnější, ale ten blok zákazníků zavázat se k dalšímu placení bych rozhodně nepodceňoval. -
-
presne tak nedali tam žadny pve progres, doted neni zadny raid a dungy se daji udelat i s prumernym gearem, tak nevim co by melo hrace prinutit k pravidelnym poplatkum.
-
-
Tímto si přesně popsal i konkurenční GW2, tam je ale jiný obchodní model. Uvidíme, jak dlouho to vydrží tam.
-
-
-
-
To je špatne když vyvojar dela reflexi ale ty duvody odhadne uplne zle. Duvodem proč neni TSW komerční uspech bych videl v necem uplne jinem. Určite ne v tom že hra je prilis inovativni. Spíš v tom že je celkove nedodelana, zabugovana a taky nejspíš v tom že musí porazet silnou konkurenci. Taky jsem nezaregistroval nejaky masivní hype a čekat že jen tak se nezname hry proda milion kusu je hodne naivni.
Chlapek asi nema moc prehled a to je asi duvod proč ho vyhodili. -
když vyšel první trailer (s bělovlasou holčinou v noci v parku s vránama), byl jsem nadšenej a přesvědčenej, že budu kupovat... pak z toho vylezlo MMO :(
klidně to mohla bejt jednorázová zábava, klidně tam místo skutečnejch lidí mohla bejt skupinka NPC, bejt to krásný, originální a promakaný single RPG.
smůla, hoši. -
Ako to uz niekto napisal, problem je nedostatocny content. SWTOR, GW2 a ine mmo, po 2 -3 mesiacoch uz hraci maju vsetko prejdene, max gear a nemaju co robit. Ked som v 2005 zacinal s wow, v juni som zacal hrat, o pol roka som mal nafarmeny dungeon gear a prvy raid som zacal v decembri, asi 4 mesiace trvalo kym sme ako totalni nooby dali Molten Core. A to som hral dost casto, asi 4 hod denne. A Molten Core bol iba zaciatok cesty.
-
V něčem má asi pravdu, ale nepřijde mi úplně v pořádku shazovat všechno na inovaci. I nový nápady se můžou chytit, když jsou hráči dobře odprezentovaný. Problém SW vidim hlavně v zpracování. Na první pohled vypadá docela odpudivě a samotnej gameplay od začátku taky zrovna nechytne.
Navíc svět, kde se míchaj všechyn možný témata (zombie, vlkodlaci, mumie...) s realitou je dost těžkou uchopitelnej. -
-
Me se TSW graficky docela dost libi, treba GW2 mi prislo takove moc pastelkove pohadkove detinske, a protoze takovych je dneska vetsina, TSW byla spis prijemna vyjimka. Nektere animace by sice mohly byt lepsi, ale graficka stranka mi sedla.
Ten svet ma obrovsky potencial, ale vyuzili z toho jen maly zlomek. A zmenseni tymu tomu moc nepomuze. Bozi by to bylo v rukach komunity, ktera by z toho udelala obrovsky zijici svet, ale takhle je to par lokaci a brzo se to omrzi. -
Mas pravdu . Pri hrani tutorialu jsem mel chut se hrou seknout. A to jsem se povazoval za fandu. Pro me hra zacala az prichodem do prvni lokace(Kingsmouth) a vse predtim jsem dolova protrpel. Docela chapu ze to nektere hrace odradi. Taky nimace ze zacatku pusobi neprirozene,ale casem si na ne clovek zvykne. Grafiku obecne ale povazuji za nadhernou. Ale opet-v tutorialu v metru si ji nemate sanci vychutnat.
-
-
Do Kingsmouth sem se taky dostal a je fakt že tam už to působí o něco líp. Kdyby to začalo tam, bylo udělali by líp. Ale pořád si myslim že SW nemá hák na lidi, resp. asi ho má ale hluboko ukrytej.
Třeba ty investigativní questy mě přijdou cool, ale kdybych nechodil do diskuzí, tak bych o nich nejspíš ani nevěděl. -
Omluva za preklepy
-
-
-
no dobre.. ale to pvp jaksi nema moc smysl.. a je ho proste malo.. pve je v pohode.. ale co podpora socialnich veci.. rozesranej chat a nic moc guilda/cabal... co nejakej poradnej konflikt mezi frakcema ktery se sliboval... to jsou veci co tomu chybej... nicmene TSW hraju dal protoze me proste porad bavi i pres sve nedostatky... pozitiv je pro me vic
-
FUNCOM a dále spousta lidí asi do teď nepochopili že PC hraní není pro širokou veřejnost. PC v raných dobách nebylo komerční a není ani teď. Že existují hry jako CODko apod. co jsou mainstream nic neznamená. Znamená to jen že se PC Gaming rozdělil na dva typy hráčů. Na old school hráče nebo-li Technoidy a na casual hráče nebo-li lame lajky. Problémem je že ta druhá skupina je početnější a táhne trh
-
-
Čoveče pozor na to lingo, málem jsi zněl poučeně.
-
-
Jediná hra, která mě přesvědčila, abych si ji předplatil a opravdu pravidelně hrál. Elfů a podobných věcí už mám plné zuby, svět potřebuje inovace. Ano, má to mouchy, hodně much, na to že to mělo tolik lidí v betě a měli dost času to odladit .. ale snad na tom ještě zamakají