Přejít na výpis diskuzí
Tvůrce Secret Worldu: „Měli jsme být komerční, hra je moc jiná“
9.10.2012 | Aleš Smutný
103 příspěvků
-
Podle meho je problem nedostatecny obsah...a plati to pro SWTOR, GW2 a TSW taky.. co je to za mmo kdyz po trech mesicich mam vyleveleneho alta a hotovy operace (SWTOR), nebo po mesici a pul nemam v ty hre nic moc novyho na praci (GW2)... Pokud nekdo s MMO zacina kdyz vleze do Wow, nebo do lotra ma na rok a pul vystarano, kdyz nepocitame alty.. a to je ten rozdil a problem soucasnych MMORPG...Samozrejme ten obsah tam taky nebyl hned, a proto maji zvolit formu financovani, ktera jim tu hru par let dovoli rozvijet i za cenu neastronomickych zisku...Wow nehraju, ale v Lotru mam porad co delat, coz se o jinak skvelem TSW rict bohuzel neda...
-
-
Co ti nabizi LOTRO na max lvl? Vazne me to zajima,protoze ja jsem ho hral 3 roky a nevidim zadny podstatny rozdil oproti TSW. Farming dungu? Skirmish?
-
-
Ja jsem do vsech tehle novych mmo vlez a docela se ten mesic dva bavil...jo kdyz by se delka tech her vynasobila cca 5x... tak to hraju stejne dlouho jako vyse zminene... proste tam chybi to - krat 5 . (pritom je to za stejnou cenu)
Mozna namitka, ze zalezi na kvalite a ne na kvantite u mmo az tak nepati, kvalitni je prvni predpoklad (aby vubec melo smysl to hrat), ale kvantita je to co jim zajisti predplatitele... -
-
Osobne nemam problem s delkou hrani. Vazne nevim proc hraci touzi byt u jedne hry 5 let. Prestane me hra bavit za 2 mesice? A co jako? Ty dva mesice jsem se bavil a uzil si to. Za pul roku se mrknu co se zmenilo a treba vydrzim zase dva mesice.
Ale uz radeji koncim. Jak se tak divam,solidne jsem tu zaspamoval tuhle diksuzi.
TSW ma k dokonalosti daleko,ale porad ji povazuji za jednu z nejlepsich MMORPG -
-
ok to pak, jo... ja zase mam rad hru na dlouho, par let v ni stravit, nehlede na to, ze nez se poradne naucim hrat postavu, nejaky rok to trva :D. Mam rad poradny rozlehly rpg, a lotro mi delkou vyhovuje:) asi jako jedina hra zatim. Vlastne jeste u BG2 se mi zdala delka tak akorat:).
-
-
-
tak napr. raidy, z toho ten posledni aktualni ma 5 casti, ruzny challenge a obtiznosti (a zkompletovat to trva tak tyden), raidy farmici, ktery jsou taky celkem pekny a vzhledem k jejich ruznorodosti nejsou tak repetetivni, obcas je v nich i nejaky napad. Mraky instanci, z toho minimalne 5 novejsich se vyplati chodit, reputace se ziskem zajimavych predmetu a promakany craft. Samozrejme nic extra, jenze ten rozdil je v mnozstvi obsahu. Hraju to druhym rokem a spustu instanci jsem jeste ani nenavstivil ( Lost Temple, Stonhenge :) apod...a pokud je znas tak mozna budes souhlasit, ze se je vyplati projit i kdyz jsou pro nizke levely). Dal, na podzim minuleho roku vysel datadisk, citajici 3 nove rozlehle oblasti (nestal za moc), zacatkem leta nova(vyborna imho) oblast, kterou splnit a udelat reputaci, nejaky mesic zabere a ted na podzim po roce dalsi obrovsky datadisk... jo tak se ma pridavat content..
-
-
Nene. Ja uz nejmin rok do Stredozemi nezavital.
Reputace v TSW neni.Instanci je tam dost a jsou vsechny velmi povedene(muj nazor je,ze nic peknejsiho jsem v MMORPG hrach nevidel) a vetsina z nich ma take napady. Raid by mel byt tento mesic(LOTRO pri vydani nemelo ani lokace pro stredni lvl jako napr Evendim,natoz raid-nebo raid melo?). Craft v LOTRo je takovy klasicky nudny styl AFK. V TSW mi ovsem taky nesedl,povazuji ho za promarneny potencial. Snad to dodelaji. V TSW mas mesicni update(zatim to dodrzuji a samozrejme zdarma). Pridali nove dovednosti,zbran a celkem asi 15 questu(1 quest ma nekolik tieru,takze je to jako x nasobek questu v jinych hrach). Navic v TSW jsou achievemnty.,za ktere je vetsinou nejake obleceni.
Secteno-nemyslim si ze ma LOTRO neco vyrazne navic. Proste jde jen o to,co kdo preferuje.
Ja se bavil u LOTRA a ted se bavim u TSW -
-
vyrazne navrh ma prave v mnozstvi obsahu...ja psal , pokud nekdo zacina - a o to jde, kdyz dnes nekdo vleze do lotra, muze klidne rok levelit, projit obrovsky mnozstvi krajin (navic si to asociovat s knihou) a za rok bude treba v rohanu ... ma tam obsahu na roky... jasne za par let budou mit i tyhlety novy mmo to samy, ale proc stat ted nekde na namesti (fleetu) a cekat na novy obsah...
-
-
to tve slavne Lotro roniku umiralo stejne jako kazde jine MMO hned par mesicu od vydani a kdyby nepreslo na slavny model F2P tak uz dnes neexistuje.
Fakt je ze krome jineho sveta se od jinych mmo nelisi.
TSW neni fantasy a nemelo z ceho tezit jako vyhypovane lotro Tolkienovym svetem. -
No vztekat se vy dva 'odbornici' muzete jak chcete, ale otazka je , co budete hrat za mesic? TSW ? *1*
-
Takovy nesmysl si kazdy den clovek neprecte.Aby jsi levloval rok postavu v lotro tak by si to musel hrat snad tak pul hodiny denne maximalne.
Mimo to uvadet Lotro ktere ma zasebou snad uz 3 datadisky muze jen pako :) -
Rok levelit???? to jako bude hraát tu hru 10 minut denně??? mluv alespoň trochu vážně fanboy :-p
-
-
-
-
-
-
Kdyz dneska tech MMO je jak sr*cek a dokazat prorazit proti stalicim jako Wow proste lehke neni.
Nevim co cekali.Snad si nemysli,ze kdyby se zamerili na na genericke MMO, elfy,trpasliky atd,proste fantasy MMO,ze na tom budou lepe?
A ja si rikal,ze kdyz v posledni dobe propada jedno MMO za druhym,tak se vydavatele pouci a prestanou chrlit jednu hru za druhou. -
-
Co cekal kdo? Uvedomte si lidi ze je to rozhovor s jednim vyhozenym vyvojarem. Ne vyjadreni FUNCOMU
-
-
On nie je nejaky vyhodzeny vyvojar. On bol Lead designer, cize on mal pod palcom ako ta hra vyzera. To je je vyhodeny je jedno, kedze vsetkych vyhodili.
-
To je mi jasny,ale da se predpokladat,ze kravataci to vidi docela podobne,ne-li jeste hur.
-
-
-
Žádný PVE progress v GW2? Nepleťte si to s tím WoW nebo podobnou sebrankou, kdy PVE progress začíná až po max. levelu. V GW2 začíná progress už od začátku, protože po dosažení max. levelu musí člověk sám sobě položit otázku. Budu pokračovat s jinou postavou a jiným příběhem nebo si vytyčím nějaký svůj osobní cíl? Nic nalajnováno. Tedy kdo si myslí, že bude v GW2 progressovat jako ve WoW, tak ho to jenom zklame a celé to v podstatě prošvihne. Případ TSW, škoda jen, že hráči jsou mnohdy vymatlaní a zpanchantělí, takže podobné nové projekty z herní scény se potkají s počátečním nadšením a hned následným pádem. Nejvyšší čas s MMO seknout, pokud bude v akci ten stále stejný komerenční hnus.
-
-
Osobni cil ? V GW2 tak maximalne dingnu 80, vytycim si za cil veterana a spis skoncim, nez abych rozjizdel novou postavu. Teda ted uz bych to udelal, protoze se vesmes pribeh lisi v zavislosti na volbach pri tvorbe postavy a u vyberu frakce opravdu minimalne. Ta hra je evidentne delana na 3 postavy, ale nalejme si cisteho vina, ta zabava uz je tam vzhledem ke strukture questu, vist a pointu ani ne polovicni.
-
-
No ani ne tak přání jako frustraci nad stavem herního průmyslu.
-
nevidím to moc ruzove, blizzard dela posledni dobou samy ..., gw2 propadák, bethesda hry delat neumií a v dohledne dobe zadne mmo... škoda
-
-
Já bych neřekl, že GW2 byl propadák, tvůrci si jistě své vydělali a když k té hře přistupuješ jak tu popisuje někdo níže tzn. singleplayer jednorázovka (i když takhle to jistě tvůrci nechtěli), tak je to skvělá zábava na desítky možná i stovky hodin. Ale samozřejmě brát to jako plnohodnotný MMO titul, dlouhou životnost tomu nedávám.
-
-
Já si naopak myslím než že typ hry má hlavní důvod "propadáku" ta spousta bugů a nedodělků. Mimo děsnýho a zbytečnýho PvP(hlavně fusang) nemá TSW ani co nabídnout na max levelu. Pořád jen Nightmary dokola. Pouze z NM dostanete tokeny na upgrade na 10.4. V PvP pouze an 10.3. V GW2 můžete jít turnaje(taky problém,zatím jen free) nebo WvW(docela dobrý). Prostě je kam jít.
-
-
Ty jsi taky komik. TSW ma na max lvl 5(nebo 6?) elite dungu+jejich nightmare varianty. Pak tam jsou na kazde mape Lairs. A raid je na ceste tento mesic. (pvp neresim) Plus moznost opakovat questy a farmit tak Glyphy/Singety. Tolik endgame obsahu jeste nemela snad zadna nova MMORPG hra
Kdo chce psa biti... -
-
Elite dungy nemá cenu chodit poté co si odemčeš NM. Lairs sou pěkný,bohužel padaj převážně zelený,tedy nanic věci, maximálně ty signety ale ty se dají koupit protože drop není tak úžasný. Drop modrých je bídný, fialový sou uplně rare. Opakovat questy je fakt zábava když za to není nic použitelnýho.
Takže pokud nepočítáš PvP tak jedinný použitelný věci sou z NM(nebudu farmit zelený když můžu fialový).
Ano raid bude, ale ještě není. -
-
Chlape,ale modre /purple singety se vyrabeji prave z tech zelenych. 10ks zelenych a mas 1 modry. 10 modrych a mas jeden purple.
Zbytek tveho postu neresim. kazdemu s elibi neco jineho. Ale v cem je to jine oproti jinym MMORPG hram?
-
-
-
PvP v GW2 je mozna systemove ok, ale hratelnostne je to hodne velka slabota. Kazda bitva mezi 4 a vice lidma vypada po 3 sekundach jako ohnostroj, posloucha se asi jako stavba novyho metra tamhle na krizovatce, a hraje se stylem dej kolac na zem a vbehni do toho nebo stuj a spamuj.
-
-
hrál jsem tsw, gw2 ale dneska obnovuju account k wowku, bohužel ... pokud nekoho baví mmo, jina alternativa není
-
-
tak pozdravuj...
Jinak alternativa k WOW je RIFT....
Kdo čekal, že mu nabídnou dvě nové hry(navíc dost odlišné než wow) to samé co WOW je Hlupák(omlouvám se ale je to tak) -
-
kde jsem psal že chci to co wow?
-
-
cool story, brouuu
-
-
Tazko ocakavatl, ze firma pride na trh s uplne novym MMO a ziska miliony klientov. Napr. Blizzard si roky budoval lore Warcraftu, 3 RTS vydal a nakoniec vysiel World of Warcraft. Ono ta investicia do MMO nie je mala, najprv hra, potom mesacne 11-13 €, clovek si rozmysli, do coho pojde, Na trhu je wow, prisli SWTOR, GW2, tazko mohli cakat, ze v takej konkurencii uspeju s ich hrou, ak neprinesie nic prelomove. Lead designer hovori, ze tam nie su levely, zbrane su rovnake. To vazne s tymto chceli uspiet? Hraci chcu byt odlisni, ini, mat uber imba gear, robit velky damage a hlavne, aby ich damage bol aj vidiet. Vo Wow-ku theorycrafting uplne zmenil hru a vytvoril obrovsku komunitu, vznikali addony, hraci si vyberali gear aby mali o 0,5% vacsi hit. Absolutne nechapem, ze takto podcenili prieskum trhu, vydali hru, ktoru vlastne malokto chce hrat.
-
-
Zajimave. Mluvis tu o tom ze hraci chteji byt odlisni a mit ruznou vybavu,coz presne na 500% TSW splnuje(kdyz uz ne TSW,pak zadna MMORPG na svete,protoze tolik vonosti pri tvorbe sve postavy jao v TSW nikde jinde neni) a pritom na TSW nadavas. Pocitam ze jsi to vubec nezkousel,jen trolujes.
-
-
Netrolujem, nehral som to, vychadzal som z toho rozhovoru: Bruusgaard admitted. “No classes, no levels, different weapons, and you have the skills. .... I’m sort of
ashamed to say it, but I think that might’ve made things feel more familiar when it comes to players tracking their own progression and telling how strong they are, and knowing where to go
Tie different weapons som to nepochopil spravne, uznavam. -
-
Je to nazor jednoho (vyhozeneho) vyvojare. Delat si z toho obrazek o hre je ponekud hloupe. Urcite to neni hra pro kazdeho,ale jak uz jsem psal vyse-zadny level postav,absolutni volnost ve skillech,moznost naucit se vsechny dovednosti a vybrat si ty ktere doopravdy chces*je jich pres 500),moznost kombinovat v boji zbrane,vylepsovat si je podle sebe+nekonecne moznosti co se tyce vzhledu tve postavy(obleceni je ve hre opravdu hodne a ruznych stylu)-to jsou devizy teto hry,ne neco co by ji polozilo.
-
Takze vlastne troll by accident. Porad je to ale troll, takze strilet :P
-
-
-
to je nejaký žvást klasicke levely tam sice nejsou ale pochopitelne se zlepšuješ a taky zbrani je tam dostatek a maji ruznej ql (quality level?) a daji se dale vylepšovat glyphama a taky se muzes specializovat na crit nebo penetration a podle toho budes delat jiny dmg vuci ruznym bossum
-
-
Talismany nahrazuji brneni,ne lvl postavy. Pletes si pojmy. Lvl postavy tam neni a je to jen ku prospechu veci. Povolani a ztoho plynouci omezeni taky nejsou a opet je to velke plus.
-
-
kde jsem rekl re talismany nahrazuji level *8*
-
-
*7* Mas pravdu nerekl. Ja si precetl vice postu najednou a pak jsem reagoval. Asi se mi to pomichalo.
-
-
-
-
-
Bohužel Wow zustava porad jedinym hratelnym mmo. ješte dnes jdu obnovit account.
-
-
přeji hodně štěstí.
-
-
Takový kecy, slibovali že hra bude f2t od začátku a houby. Celý to pohnojili kolem a kolem a vymlouvat se na to že lidi sou proti novinkám je blbost...
maji pitomý systémy z AoC, kde všecko dodrbali,tak co čekaj???
Chyba se těžko hledá sama u sebe,co????? *10* *12* -
-
jo pritom zrovna tohle je hra kde bych si i neco za realne penize mocrotransakci koupil (protože ve hre nejsou brneni), treba nejaky cool skin obleceni nebo zbrane, bryle a pod. Mohli dat "holiče" za mikrotransakce atd
-
-
Jde videt ze ani jeden z vas hru nehral a nezna ji. Oba dva mluvite o vecech,ktere bud uz ve hre jsou (mikrotransakce-dokonce i za toho holice,i kdyz platit jde i herni menou) a nebo si je rovnou vymyslite(hra nikdy nemela byt hned od zacatku F2P)
-
-
Aha, já sem TSW nehrál, až na to že jsem se zúčastnil všech betatestů a dobře sem si rozmyslel proč do ní neinvestovat.Víc takovejch chytráků co věští z vody jak oty tenhle národ vážně potřebuje *1*
-
-
-