Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak kdyby 50% hráčů gw2 nebyly děti/nižší živočišné formy možná by byla lepší komunita, a potom už by se to možná dalo normálně hrát.

A teď mi honem dejte mínuska!!
    • Máš ho tam ;)
    • Jasně a ty musíš bejt rozumově někde jinde dokonce níž než nižší živočišné formy.
      • Neviem co ho minuskujete, kto nejaky cas hra GW2 a obcas kukne na forum vie, ze komunita okole tejto hry je odpad.
      • Potrefená husa se vždycky ozve.
  • Hraju na serveru Desolation od spuštění a nevím, nevšímám si nějakého velkého úbytku hráčů. Večer jsou stále fronty do WvsW, partu do dungeonu mám přes lfg za 5 minut složenou, v guildě je 20 - 30 lidí online, 50 online při guild misích. PVPčko plné a na world eventech tak 30 lidí. Věřím tomu, že velká část komunity odešla, jak tomu vždy bývá, ale zatím nepociťuju nějakou vylidněnost. :D Věřím, že jsou servery, které jsou vylidněné, a to budou právě ty, kde byla už před půl rokem populace low.
    • Ja parim na Aurora Glade a lidi je tam porad jak namrdano, u vetsich eventu neni problem pres 40 lidi.
  • Nijak zvlášť dění okolo GW2 nesleduji (vlastně už vůbec), někdy po halloweenu jsem hru už nezapnul - přidali do hry nějakou zásadnější věc? Třeba konečně nové kolo do sPvP? Nebo odstranili červené/modré barvy na postavičkách, abych se mohl nabarvit jak chci??
    Jinak vím, že tam dali nějako novou pve lokaci, ale jelikož mi přišlo, že se některé zóny celkem rychle vylidnily, tak mě to až tak nebralo...

Já měl z GW2 takový pocit (nevím, co se doteď změnilo), že trpí jakousi krizí identity - na to, jak se snaží být přístupná a snadná, tak je v ní dost věcí, které jsou prudérní a založený na blbý náhodě (pěkné hadry v pvp) a může trvat dost dlouho, než je člověk náhodou odemkne. Podobný věci jsou i v pve, ale chápu, že hra musí mít něco i pro to "hardcore" jádro, který vidí výzvu ve farmení a dělaní stejných úkonů do zblbnutí. A pak i ta "sociální" stránka hry, je fajn, že v pve mezi sebou hráči nesoutěží a všichni hrají spolu, ale hledání lidí, party, hra ji kolikrát rozdělovala (s kámoši jsme se naháněli i nějakou hodinu po overflow serverech) a vůbec i komunikace s ostatními (tohle je ovšem asi problém s lidmi *2* ). Některé eventy byly téměř nehratelné - skoro nikdo nebyl poblíž, obtížnost některých "bossů" ve stylu dostanu ránu a konec... V málo lidech pruda, v příliš mnoho lidech pruda (je to zase nepřehledná přehlídka crazy efektů)... Přišlo mi to dotažené tak na půl...
    • Pribudla nová lokácia, nový dungeon aj s novými equipmi, lepšie daily/month achievmenty za plnenie ktorých sa dá získať nový equip, prednedávnom prišli guild misie ktoré vypadajú byť celkom hc, nová mapa neviem či tam už je, ale teraz niekedy som o nej čítal že ju majú hodiť... ďalší patch by mal opraviť "neviditeľných" hráčov na wvw
    • S tým musím len súhlasiť... príliš sa zameriavali na B2P design ako na celkovu hratelnost mmo hry...
  • Od te doby, co ze hry vypadli usmrkanci co porad kriceli, ze tam neni co delat, je hra stale lepsi a lepsi. Konecne se ve PvP potkaji lidi, co maji chut hru pochopit a ne jen kricet, ze umreli, protoze jsem mel lepsi eq.
  • prosim prosim, kde jsou ti sektáři kteří hru hypovali a když kdokoliv zvedl vystražně ukazováček byl hned za strašného břídila... děkuji jen jsem si opět ověřil svůj čuch... hmm asi si dneska zahraju GW1 z nostalgie...
    • sankuri
      Hrajou hrajou a hrajou se stale stejnou chuti:-P
      • a nesu trosku unudeny ? battlefield ma lepsi progress ako gw2... ale co cakat od B2P mmocka..
      • Jak je zrovna ve Stockholmu?
    • Pravděpodobně někde hluboko zakopaní.
  • "Zároveň se ale snaží hry být, co nejpřístupnější, protože designovat velkou věc za desítky milionů dolarů pro malou skupinku hardcore hráčů, to by se chtělo jen málokomu."

Tenhle pristup je takova blbost, mluvit porad o male skupince hc hracu. Vsechno to vzniklo jenom z toho, ze tvurci zacali vic a vic ustupovat tlaku ubrecenych jedincu na forech, kteri neunesou porazky a faily nebo ze je nekdo proste lepsi. A nejsou to bohuzel jenom decka, je to i spousta 20+ lidi.
    Neco nejde ? Okamzite je hra bugged nebo moc tezka. Nemuzu te zabit ? Okamzite ses cheater, muj team jsou lamy nebo je to unbalanced. A tihle lidi to stejne neprestanou fetovat, kvuli nim se to akorat zmrvi a oni pak jdou stejne taky jinam. Neni zadna mala skupinka hc hracu, jsou jen gumy bez trpelivosti a pak normalni lidi.
    • Staci se podivat kolem ... totez se deje v naprosty vetsine her, vyvojari se zabejvaj pitchovinama (casto doslova - viz klaksony ve WOT, ale naslo by se toho ...) a odmitaj vzit na vedomi, ze tu sou mozna ne miliony, ale statisice hracu, kteri maji cosi odehrano, a nebavi je blbe hry pro tupe stado. A tem lidem je dneska 30+, penize jim (narozdil od tech decek) problem nedelaj, ale kraviny hrat nemaji cas.
      • Takže tak nějak *1*
    • Overwatch
      Právě že o těch pár lidech na fórech to vůbec není, je to o tom masovém mainstreamovém trhu, který herní weby, natož diskuze, vůbec nečte. Podívej se na brutální prodeje her od Nitnenda za poslední dobu - Wii Fit, Mario Kart, nebo cokoliv Mario. To jsou hry, které se prodávají jako rohlíky a nekupují si je jen hardcore hráči co visí denně na fórech. To je jen malá část. A právě na ten mainstream by chtěli vydavatelé zaútočit a uspět. Je to hrozně jednoduché - když do něčeho nasypeš třeba 50 milionů dolarů, tak to nechceš prodat jen těm pád hc hráčům, chceš to prodat co nejvíc lidem, aby se ti to vrátilo a abys na tom vydělal.
      • Ja tohle samozrejme chapu, ale chtel jsem spis poukazat na to, ze udelat neco tezsi nebo narocnejsi hned nemusi znamenat mensi prodejnost, ale ze je to jenom o nastaveni latky tem hracum. Mluvil jsem spis o MMO. Proste neda se to udelat tak, ze to vsichni budou mit lehky, to rozhodne neni spravna cesta.
      • A přesně to je ta odvrácená strana herního kapitalismu, která degeneruje vývoj her. Prostě jen peníze a peníze, co by dnes taky člověk čekal, že. Budoucnost leží v indie scéně.
        • walltar
          I indie scéna často dělá hry pro peníze ... ono většinou lajků na FB, nebo děkovných dopisů se vývojář nenají. Akorát indie má nízké náklady a díky tomu může mířit na mezery v trhu, které sou ale moc ůzké pro AAA vývojáře.

Ale jinak je úžasné, že lidi dodneška neberou herní studia jak firmy ... takový Sony, Panasonic, Benq, Dell, Acer, Sennheiser, Koss .... to sou všechno velké značky, které dělají produkty pro peníze. Akorát někteří dělají levný produkt s horší kvalitou pro lidi, kteří nechcou utrácet a někteří drahé věci, za které si člověk musí připlatit. Stejně tak herní studio je firma, jejíž jedinou funkcí je vydělávat peníze tím, že vyrábí hry. A pokud nebude vydělávat peníze tak krachne a většinou firma v exekuci moc her nevydá.
          • Samozřejmě, že indie scéna dělá hry pro peníze, ale dělá to způsobem, jak říkáš, že míří na mezery v trhu, do kterých se velké společnosti raději nepouští, a které tu bytostně chybí. U dnešních studií je ale ten problém, že dělají hry jako na běžícím pásu, ty hry dnes pomalu ani nemají duši. Jak je možné, že dřív to šlo? Že se vydávaly hry, které chytly, staly se z nich kulty a tak? Protože do nich vývojáři vložili velké úsilí, srdce... dřív byly hry něco, na co se člověk mohl těšit. Dnes? Spotřební zboží (velmi drahé, jak na vývoj, tak na koupi), samozřejmě čest vyjímkám, které jsou.
            Jo, v tom, že lidi neberou herní studia jako firmy máš pravdu. Ovšem, když si koupím například sluchátka od Sennheise nebo Koss, tak vím, že jsem koupil vysoce kvalitní sluchátka, s perfektním zvukem, a že mi budou velmi dlouho sloužit. Ale když si dnes koupím hru od velkého vydavatele, tak většinou dostanu rychlokvašku, kterou dojedou za pět hodin a můžu ji odinstalovat. Trochu nepoměr. Hry by neměly být spotřební zboží jako toaleťák. Tolik k dnešní situaci... Let the flame begin! *3*
  • GW2 bylo velké zklamání na naprosté většině front. Ale divím se, že nedělají datadisk. Že by je Nexon/NCSoft utnul po tom, co většina hráčů opustila hru?
    • Většina hráčů? Ále, kde jsi tuhle blbinu vycucal z prstu?
      Odešli ti, kteří hlásali, že to není jak wow. Další co prostě udělali 80ku a hra jim nepřišla až pod ruku s dalším obsahem (prostě si neuměli najít zábavu)....
      Stále do hry přichází noví a noví hráči, ale to už asi nevidíš.
      • A jo sorry, máš pravdu, GW2 je super pecka.
    • jim ani nejde o to aby jste to hrali.. ale koupili..
      • No právě. Možná Nexon/NCSoft nevěří, že se ArenaNetu podaří přilákat kupující pro datadisk. Ale tomu se divím, vzhledem k tomu, jak dobře ArenaNet točil kolečka hypu pro původní hru. na druhou stranu je třeba říct, že spoustu hypu udělali pro GW2 is fanoušci. A spousta z nich by asi nebyla pro datadisk nadšená tak moc jako pro původní hru.
  • tahle hra mela fajn komunitu cheateru a lamek ostatne jako každe jine mmo, proste kde se da podvadet tak 99,9% hráču to udela
  • Pamatuji se, že například že v Dungeons and Dragons Online jste za smrt ztráceli XP. Nemohli jste sice přijít o level ale mohli jste přijít o nasbíranou XP na další level. Dnes už to tak není a navíc ještě spousta her pokud jste dlouho offline davá určitý bonus k XP. Pak se tvůrci diví že tím hráč proletí jak blesk.
    • A to si predstav, ze existuji takove HC kousky, kde kdyz te nekdo zabije, tak si muze vzit cokoli (a klidne vsechno) co mas u sebe/na sobe ... dovedes si predstavit ten rev? A samo zraneni nejsou nic na "10s pockam a je to OK" ... zkus si predstavit, ze by ti ve wowku trebas usekli ruku a ty bys trebas 24 hodin (smesne co ...) nemoh pouzivat nic dvourucniho a i na jednorucni veci bys mel (po nalezitym osetreni) trebas 50% penalizaci ...

Ja sem trebas u wowka naprosto nepochopil, k cemu je cela profese na prvni pomoc ... kdyz jakejkoli jinej zpusob leceni je efektivnejsi.
    • tak třeba v path of exile tam je to fakt hc s tou ztratou *3*

štve mě že smrt neznamená nic ve většině dnešních her.....Pamatuju jak jsem v ultime farmil cca 4 hodiny kožbu z jelena a pak me zabil nějakej druid a všechno ukradl*1*
      • Navrhoval bych 9 životů jako kočka nebo například 5% šanci že každa smrt může být trvalá. Po smrti by byla možnost sebrat věci s novou postavou pokud by se dostala na dané místo. A navíc hrou by se mohla šířit sláva zmřelé postavy podle toho jak se chovala a kam až se dostala, ale to bych chtěl asi moc :-)
      • Dej něco takovýho do dnešní hry a budeš mít plný fóra lidí ubučených jak je to nefér. Hráči dneska nechcou překonávat výzvy, ale jen mačkat čudlíky a slyšet jak jsou úžasní. Se podívej jaký hry jsou dnes nejpopulárnější.
      • jo tohle melo sve kouzlo xD na Ultimu mam plno uzasnych vzpominek celkove to bude tim ze to delali hraci pro hrace
  • walltar
    Aby jim spíš nechocházeli peníze ... ty co měli z prodeje her už došli a ty z shopu nestačí na tak časté updejty. Tak "zpomalíme" a budeme dělat "kvalitnější" updejty ... aby jsme se za 14dní ještě nedozvěděli, že Anet propouští.
    • Ty u nich snad pracuješ, že to víš? *8*
      • walltar
        Kde sem prosím napsal, že to vím? *8* .... Prostá spekulace.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit