Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci Guild Wars 2 chtějí vyměnit kvantitu za kvalitu
15.3.2013 | Adam Homola
88 příspěvků
-
Osobně mám GW2 doma nainstalvaný. zezačátku byla hra strašně super (spousta lidí uplně všude). Velmi brzi jsem dosáhl maximální lvl 80 a co potom? Točit stejný instance pořád dokola abych měl nej veci mě zrovna nebere PVP samozřejmě souvisí s tím protože čím lepší věci tím vetší šance na výhru. Tak jsem GW2 přestal hrát aniž bych prošl mapu na 100%. teď po pár mesících jsme lognul asi na 15 minut udělal jeden ukol a zase odlogoval protože mapa byla úplně prázdná a jako singel mě to opravdu vůbec nebere. Systém hry se mi zdál fajn ale proto abych ji hrál i nadále by musela místo zjednodušování spíš obsahovat "něco" co prostě postrádám a nedokážu popsat . Například i crafting sysém mi nesedl, nejlepší co mě kdy bavil byl zatím v L2 do doby než ho taky začali zjednodušovat.
-
-
Jsem na tom hodně podobně. Odehrál jsem s jednou postavou na max level a najednou zjistil, že mě to přestalo bavit. Po několika měsících jsem to znova pustil a s druhou postavou jsem minulý týden udělal level 80. To jsem hrál celkem intenzivně - každý den tak hoďku až tři. Teď najednou zase zjišťuji, že mě s max levelem do hry nic nepřitahuje.
Smutnej příběh. Asi to zase na pár týdnů/měsíců odložím. -
"PVP samozřejmě souvisí s tím protože čím lepší věci tím vetší šance na výhru"
nevím jestli si hrál stejnou hru, protože v GW2 gear nehraje takovou roli a v pvp(structured) žádnou.
Ale jinak jsem na tom podobně. Hra mě omrzela, ale dost často zapnu jenom SPVP a dám pár her. Je super že můžeš hrát SPVP s postavou na lvl 2.Je to takovej můj "Unreal tournament" Tímto stylem jsem už udělal rank 30 :-)
btw crafting se mě líbil v everquest2 nejvíc asi....
-
-
Pro mne obrovské zklamání, většina mých známých ze hry po pár týdnech odešla, zbytek skončil někdy v lednu. Bohužel nějak se ne a ne shodnout s médii na oné šílené komplexnosti Guild Wars 2, když PVP= Random/Team arény+nudná siege a PVE/dungy nejsou nic jiného než klasický mob grind. Fraktály se snažily tuhle situaci zvrátit a přinést progresování, jenže jelikož se to (jako všechno v GW2) nepovedlo kvůli chybně vymyšlenému konceptu, tak ono "progresování" museli raději po dvou měsících odpískat. Jdu si raději pustit Guild Wars, jediné pravé GW, které kdy vyšlo.
-
-
Přesně tak. Řada lidí odešla. Z guildy, kde jsem byl členem, odešla zhruba polovina lidí (několik desítek). Nakonec i já. Jednou se asi vrátím podívat, ale tak nějak chybí motivace.
Za tu cenu je to sakra dobrá hra a dá se dobře zahrát tak měsíc, dva. Poté se dost hráčů vrací na to své MMO včetně mě.
-
-
Pan Carol Pinchefsky má pravdu, že se všechny hry zjednodušují pro všechny možné i nemožné dětičky viz. Crysis 2-3, Battlefield, Diablo III, Sniper Elite 2-3, Assassins Creed 3-4 a mnoho, mnoho dalších. Ale proč se pane trochu neodlišovat od drtivě většiny "stejných" jednoduchých her??? *4*
-
Kdyby z WoWka neudělali takovou kravinu kde za řeč stojí tak maximálně raidy s posledním bossem datadisku, tak by to nikdo za 3 měsíce projetý neměl. Ale to by se nelíbilo nemyslící mase pablbů co to většinou teď hraje (občas se tam někdo normální asi najde, ale nesmí se divit že to přestane hrát), takže nevím co si stěžuje, když si za to můžou sami. Jinak GW2 mě silně nebaví a hrát ho nezačnu, ale tenhle krok popisovaný v článku je rozhodně krok správným směrem.
-
-
Já nevím, wow jsem měl origo do Wotlk, ten mě bavil, jak přišel Cata, tak jsem ho ani nekupoval, byl jsem přejeden... často jsem na to dostal chuť, ale Panda to u mě bohužel zbořila. Trochu tím, že je zasazena do asijského stylu, kterého je v mmo na internetu až až, trochu tím, že se hromada věcí silně zjednodušila (což probíhalo už od TBC, Pandou to dovršili ad absurdum). Nevím, teď jsem raději přešel na free s Wotlk a jsem spokojen. Ale nejlepší je prostě WoW bez datadisků a tečka! *3*
-
-
jj, parkrat sem koukal na nejaky gameplaye ... a uz tomu chybi vpodstate jen integrovanej bot, kterej bude expit za hrace ... ;D
-
-
Dovolil bych si malinko oponovat, jelikoz MMO hry hraji jiz par let, napsal bych to asi takhle, WoW za dobu sve existence proslo spoustou obmeny a neustale se neco meni a vyviji, neco k horsimu neco k lepsimu a kazdy si tam nalezne to sve, od uplnych pablbu a novacku, kteri nemuseji premyslet na LFR, Dungeonech, BG, az po narocnejsi hrace, kteri hraji areny v PvP pro rating a v PvE challenge dungeony a HC raidy, ktere oproti jinym soucastny MMO na trhu, co se zabavnosti tyce, jsou opravdu to nejlepsi co soucastny trh nabizi a nekteri bossove opravdu stoji za to. Treba takovy 10 men raid, ktery je v 5.2 daleko tezsi nez 25.
Druha strana mince je fakt, ze po par mesicich vse nerfnou a vsichni maji defakto epic zadarmo bez namahy a jak k tomu prijdou hraci kteri se pracne nadreli s taktikou? To nikoho nezajima hlavne ze vsichni plati polatky. Take navrat Pandarie na nehorazne delani DQ fazovani noveho ostrova Q dle starych patchu si osobne myslim moc neprida, spise jen nuti hrace, aby u hry sedel co nejdele. Kazdopane na tohle jim z vysoka kaslu zajdu si 3-4 tydne raid a mejte me radi :-) -
-
Tak ja som presiel na WoW Ofik po dlhej dobe hrania na free a mozem povedat ze tam je vzdy co robit, ako nevravim Raidy atd. sa vzdy prejdu a dostane sa clovek do cakania na dalsi pacth, ale prave pre tieto chvile je tu dost obsahu, ci uz len chodit stary obsah a snazit sa urobit tie najsialenejsie achievy, pet battles a kopa inych kratochvil, ... je tam proste vzdy co robit.
Hoci teraz mam pauzu v predplatnom naklko som dostal 2 mesiace zdarmana SWToR tak bol by hriech to neskusit a neporovnat, cize:
Celkovy feeling a UI je skoro to iste ako vo WoW, len je problem s komunitou, nie v zmysle ze su to blbci, to prave povaha hry kde si bez dobrej anglictiny a trpezlivosti ani neprdnete, ale skor nedostatku komunikacie, kym vo wowku ak treba pomoc je vsetko na 5min max doletu gryphom (a pritom rozsiahle) tak v SWToR je problem, najprv do pristavu, loading, na lod, loading, Doletiet atd. a bez chat bubbles si casto nevsimnete ze vam niekto nieco pise.
Inac su obe hry velmi dobre, obsah nehodnotim, proste hra co bezi rok a par mesiacov nema sancu mat tolko obsahu ako hra co bezi 8 rokov, cize to pre mna vobec nic neznamena, kym je obsah co tam je kvalitny (a to je) Sietovy kod SWToR bol este ked som kedysi skusal tutorial dost nestabilny a pomaly, dnes je uz taky rychly a robustny ako pri WoW (nech si kazdy vravi co chce ale WoWko ma asi najlepsi sietovy kod, minimum lagov, vsetko pekne rychlo reaguje)
asi tolko, len cisto moj nazor -
-
swtor je naprosta loadovaci tragedie a kdyby za nic jinyho, tak presne za tohle by mel jit vyvojar kterej to splacal za koule do pruvanu. .... abych pri kazdym preletu z planety na planetu travil 10 minut loadingem, to je trochu moc ... navic jsou tam zcela idiotsky a nesmyslne vlozeny "pristavy", kde absolutne NIC neni, a ktery jen zdrzujou (a zpusobujou dalsi load navrch).
Navic to nema funkcni hledani lidi na skupinovy Q, takze pak vecne nekdo vyrvava co chatu aby se k nemu nekdo pridal ...
A bohuzel v souladu s mym ocekavanim to dopadlo ... nepovedena kopie wowka zasazena do sveta SW => totalne promrhanej potencial (a kde ze sou ty SW, ze ... litani v raketce ... to je vysmech vseho co kdy na to tema bylo stvoreno ...)
Samo, moh bych jeste zminit uzasne f2p system (nic co by vic odrazovalo hrace zaplatit sem uz dlouho nevidel)
-
-
-