Přejít na výpis diskuzí
Tvůrci LotRO: MMO s předplatným neumírají
31.1.2012 | Adam Homola
91 příspěvků
-
Problem je v tom, ze kdyz nabidnes nekomu lepsi gear, nebo cokoliv jinyho co dava hraci vyhodu za penize, tak clovek uz ze sve podstaty to bude chtit. Bude chtit ostatni drtit, mit vyhodu. Vydela to hromadu penez. Mno a kdyz se devs proste neudrzi a nabidnou vyhody za prachy tak je to v haji.
Btw jakej je rozdil mezi tim, ze si napisu cheat a da mi to 10000 zlatych, nebo zaplatim 5 euro v shopu a dostanu 10 tisic zlatych? Krom toho ze to druhy je oficialni a maji z toho zisk *15* (Ted myslim nepovedeny f2p modely, nebo spis povedeny smerem k zisku) -
Já hrjau LOTRO od spuštění F2P a stále mě dost baví. V porovnání s Age of Conan je sice v některých věcech dost primitivní, ale v některých věcech je zase o kus dál (třeba skilly mi u LOTRO přijdou naprosto perfektní). Vedle toho je LOTRO postaveno tak, že lze hru hrát po několikáté a stále nacházet nové věci a dělat questy, které člověk předtím nedělal.
-
lol, kam si dal oči? asijský styl je v té hře prostě vidět! *7*
-
Play for "free" je podle mě naprosto ideální model. Musí být ovšem velmi vyvážený. Líbí se mi to, jak je to udělané u LOTRO. Je tam k dispozici docela dost volného obsahu, dostatek herních class atd., aby si člověk mohl opravdu zahrát a hru si pořádně vyzkoušet. Jakmile je pak člověk přesvědčen o tom, že hru má smysl dále hrát, může si koupit VIP účet a hrát bez omezení a nebo si obsah kupovat postupně. A stále je tu také možnost získat tzv. turbine pointy prostým hraním, takže i mladší hráči si teoreticky mohou celou hru projít zcela zdarma (upozorňuji, že efektivním hraním lze nahrát za cca 10 hodin kolem 400 TP a jeden region stojí podle situace mezi 250-900 TP - nepočítám datadisky).
Zásadou by ovšem mělo být, aby se v herním obchodě nikdy neprodávaly věci, které by hráče nějak výrazněji zvýhodňovaly. V tomto už je současná forma F2P LOTRO na hraně, protože se v obchodech objevují věci, které hráče zvýhodňují. Např. tzv. stats tomes, které přidávají natrvalo hráči nějakou statistiku, lze údajně najít jako podklad v truhle. V současné době to už ale není pravda a stats tomes vůbec nepadají. Zároveň Turbine začíná prodávaj první gear (zatím jen low level), což je špatně. -
Jen škoda, že u Dungeons & Dragons Online před přechodem na F2P nebylo možné zakoupit doživotní VIP jako u LOTRO :-(.
-
ale jméno se taky nedělá samo a musí si ho získat... TES je známá herní řada a já bych MMO z tohoto světa více než přivítal.
Vždyť by to MMO vůbec nemuselo být jako Skyrim či Oblivion. -
takových MMO je, kdy každý může být víceméně čímkoli. Ne všem se líbí zazdění hraní do herních tříd.
-
Naprosto souhlasím. TES je pro MMO jako dělané a je pro mě velké překvapení, že ještě hra z TES světa nevyšla. Je to nejspíše politikou Bethesdy, která "zásadně nedělá multiplayer hry", jak se sama před nějakou dobou nechala slyšet.
-
jestli tu hru budou dělat jak všechno co oni dělají, tak si počkáte 10 let :D
-
Ve chvíli kdy budou všechny MMO Free to play, nemá cenu to dál hrát, protože je to pak vždy končí jako Pay to Win.
P2W = Hi lvl, Top gear, Low brain. -
V runescape můžeš bejt čímkoliv a funguje to. Třeba strávit 100+ hodin vařenim aby se z tebe stal killer kuchař... Lidi se tam od určitý úrovně profilujou sami, protože dělat všechno jde, ale neni to efektivní.
-
Nevis nahodou neco o betatestu GW2? Rad bych se do nej prihlasil
-
Já vím, že to vyvíjí oni, ale evidentně Ty ne :) . Chytat za slova umíš, ale trochu bys měl kouknout na info ... Mě by zajímalo kdo podle Tebe na tom pracuje :)
-
"Vždyť je to vyvíjené ve spojenýchh státech společností ArenaNet tušim" - v mém podání to mělo znamenat jako, že to tak je :)
-
Já myslim že stejně zůstanu u UO...
-
Říká se že to bude sci-fi, no, to mě pravda trošku mrzí, protože první co mě napadlo byla řecká mytologie, tu bych fakt rád. *13*
-
Možná to nebyla hydra, ale může jít prostě o označení projektu *1*
-
Těžko říct, jestli je to název titulu nebo jen název projektu. Starcraftu se snad říkalo Hydra. Když to bude sci-fi, tak to klidně může být i wow-like.
-
O tom se zatím nic moc neví, jsem na to hodně zvědav. To by mohl bejt potenciální wow killer .-)
-
Spíš sem zvědavej na ten Blizzardí projekt Titan (nebo se to má přímo jmenovat Titan?), to by mohla bejt opravdu pecka. Nevím jestli o tom někde padlo nějaký info, moc to nesleduju, ale hry od Blizzardu jsou vždycky TOP a pokud to bude onlinovka postavená na jiným principu než wowlike mmočka (hádám, myslím že někde psali že to má bejt "next-gen"), hmm... sem zvědavej. Tipuju že ho představí na Blizzconu příští rok.