Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No mam dojem, ze zrovna Langobardy nakonec Frankove ovladli (Karel Veliky ?), ale asi jenom nektere (sever Italie).
    K dataci: O samove risi se toho take moc nevi a to je asi 7. stoleti.
    Ke zmenam: Opravdu si nemyslim, ze se onen Dark Age techto kmenu vyrazne tykal z hledsika upadku kultury apd... Preci jen kmeny byly svebytne jednotky a ty zmeny pro ne takove nebyly. U nas nastaly az s prichodem verozvestu. Neco jineho je Italie...
  • frag.ment
    Vypadá to, že útočím na zdejší rekord v mínusech.. Z toho teď nebudu spát.
  • wenceslaus
    Jj. Jmenuje se Historické omítky (J.Hošek,L.Losos). Je to věnovaný širšímu období, ale i gotice.
  • Kniha o středověkých omítkách?? *1* 50 odstínů šedé - počkat to je xxx ne historie. Vážně existuje taková kniha??
  • KaloSaper
    Si to pouštěj pořád dokola, dokud tam nebude další update. *1*
  • wenceslaus
    Všude jsem četl o době temna jako úpadku Říma až do konce raného středověku. V našich zemích pak jako o době po Bílé hoře.
  • Ty vole, za co ty mínusy? Za to, že mám pravdu? Tahle komunita je vážně směšná *1*
  • wenceslaus
    Tak jsem si, pod vlivem hry, koupil knihu o středověkých omítkách :-D Docela pěknej vedlejší efekt - motivace zjistit si víc o historii.
  • wenceslaus
    U nás spíš doba po Bílé hoře, než středověk.
  • Sry to patrilo vys.
  • Temnou hmotu dokaze vyrobit kazdy clovek:-)
  • Temnou hmotu dokaze vyrobit kazdy clovek....
  • Toto je ale taky k popukání: "So, in a conversation I had with the makers of this game, they “clarified” that the game would have “g*psies” (they did not say Romani, they used the uncensored slur). It’s so frustrating that this game has been funded."

Warhorse je banda rasistů!!! *1*
  • Právě. Ted mne zas na 9gagu nas*al jeden příspěvek, kde porovnávali sanci, abys se dostal na vysokou a byla tam volba k zatrhnuti, jestli dotyčný patří k nějaké menšině. A samozřejmě, když si to zatrhnul, tak ti stoupla šance na přijetí, i když byly v obou pripadech stejné studijni výsledky...
    Prostě bílý za sebou nemaj tři p*dele "neziskovych organizaci" na ochranu prav...
  • Tak spousta lidí ten blog šířilo s tím, že tam pak napsali nesouhlas. A taky mně příjde, že borec má několik fake účtů právě jen za účelem šíření a zviditelnění. Vůbec bych se tím nezabýval.
  • No, datace je dle E. Droberjara, což je významný badatel na tomto poli. Fáze C3/D1 je stupeň vinařické skupiny (Plotiště nad Labem, Přešťovice, Plzeň Radobytče, Opočno, Praha-Čakovice, Vinařice u Kladna). Stupeň E máš těch 560/580 a je to jakási před Langobardská fáze. Ten výsledek (rok 900) neurčovali hlavně Frankové, ve střední Evropě jsi měl další významná etnika, hlavně Slovany a jejich Velkou Moravu u nás, což byl dosti významný státní a politický útvar s velikým vlivem.

A ano, u nás ty změny byly veliké, ne že ne. Jestli pokládáš Langobardy nebo Markomany za nevýznamné kmeny, tak jsi na omylu. Samozřejmě, že v bývalých provinciích ŘŘ byly tyto změny pociťovány mnohonásobně více.
  • A on odpovídá, že doufá, že to s DA nebude mít nic společného *4* Tolik k nechápání smyslu textu
  • promitac
    Bohuzial nachadzam neuspokojivy pomer medzi cakanim na novy update a dlzkou noveho updatu. *9*
  • Jak to bylo v Pratchettovi? Tuším Podivný Regiment: "Já jsem tak tlustý, že když do mě nepřítel zaboří celý meč, tak stejně mi to nijak moc neublíží *1*
  • Argument, že v roce 1405 byla v čechách zobrazena Královna Sheby a teda kvůli tomu tady určitě museli být černoši je tak blbej, až mně to skoro fyzicky bolí *11*
    To, že se u nás našla Ďáblova bible taky určitě znamená, že tady ve 13. století pobíhali čerti s vidlama *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit