Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ronox
    To se neboj, že tenhle posun nepřijde, ale to chce čas. Vývojáři se s ní vlastně furt učí a pokud si vzpomenu na launch hry PS3, tak ty hry taky nebyly tak "jiné" oproti minulé generaci, protože vždycky ke konci cyklu ty vývojáři mačkaj víc a víc. Viz u této generace The Last of Us, který si myslím i přes normální slupku stealth/akce/tps posunul podle mě hranici ve vyprávění příběhu právě a o budování emocí k hlavním postavám.
  • jnsCZ
    Next-gen rozhodně nevnímáme čistě jako technologický posun, ale přesně jak píšeš - i posun herních mechanismů. Máme v plánu se této problematice ještě věnovat.
  • jonatan.hanzlik
    Dobrý článek, díky.
    Jenom bych měl jednu poznámku: Podle článku je next-gen čistě technologická záležitost. Souhlasíte s tím?
    Myslím, že next-gen by měl hry posunovat nejen technologicky, ale i v těch odvětvích, která už známe od nepaměti. Vyprávění příběhu, herní mechaniky,...je super že vyšla nová silná konzole, ale zahraju si na tom něco, co jsem ještě nehrál? Nebo to bude recyklace starého v novém (nutno podotknout slušivém) kabátě? Killzone ani Knack totiž takové nejsou. Nová generace her je zatím úplně stejná jako ta stará.
    A ještě: asi jsem staromódní, ale ke hraní jsem Facebook nikdy nepotřeboval a doufám že potřebovat nebudu....
  • dalsi komercni sdeleni? *6*
  • Tentokrat je to bude jeste mnohem vice znatelne, protoze na rozdil od predchozi generace, ktera byla vykonove v dobe vydani celkem naslapla, je ta soucasna uz v dobe vydani prinejmensim vykonove prumerna. Neco sice nazenou casem diky lepsi optimalizaci her, ale tak vyrazny pokrok jako u PS3 her to uz tentokrat nebude.
    Ostatne staci si uvedomit, ze PS3 byla postavena na vykonem (na svou dobu) CELL, zatimco nove konzole jsou postavene na Jaguar (obdoba Intel Atom) architekture, ktera byla urcena pro vykonejsi tablety, telefony a netbooky.
    Konzole sice nepotrebuji tak vykony HW, jako PC, ale uz jen ta zmena v koncepci jasne naznacuje, ze novym konzolim bude dochazet dech mnohem driv, nez-li tomu bylo u te predchozi.
    At tak nebo tak, PS4 si stejne casem koupim kvuli exkluzivnim hram. *3*
  • Keyz
    Bude i nějaký pořádný test HW? Aby to šlo srovnat s xboxem apod? I na konzole by měly být testy co prověří jednotlivé části HW.

Pak kdyby to bylo v nějakém dobrém grafu, tak bylo by lehce vidět které konzole je v čem lepší. Spotřeba, teplota, výkon zde a zase jinde. To lze všechno snad měřit, když se ten stroj rozdělá.
  • Keyz
    Jestli bude popis různých části tak není třeba. Tohle je dobrý a podrobný.
  • to si říká o podcast speciál *4*
  • Keyz
    Super, že to umí více možností je zase blíže k PC. Lidi se naučí některé věci a budou snad zase více technicky vzdělanější :)

Jen škoda, že to je zase na mnoho let. Opět zásek evoluce / revoluce HW na mnoho let u konzolí.
    - Zajímavý, že například u bílého zboží které si lidi kupují taky na roky tohle není. Tam jsou každý rok nové modely a pořád se to vylepšuje a lze to koupit. Zde bohužel, je jedna věc na dlouho :(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit