Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • moje nejoblibenejsi firma
  • myslim že po kecech jak jsou všichni pc hráči piráti to pude těžko
  • štve mně, jak kvůli špatné smlouvě potopili black hole, který jim udělal Heroes VI. sice jsem hry od tohoto studia nikdy nedohrál, ale je mi jich líto...
  • Ja mam ubisoft rad, na ps3.

Kdyby hraci byli chytri a nebyli stado ovci, tak odmitnou vsechno, co zavani zavislosti, tedy vsechno co potrebuje nejakeho nainstalovaneho klienta. Nic proti digitalni distribuci typu GOG nebotreba GamersGate, ale jak to chce nejakeho dozorujiciho trvale spusteneho klienta, je to cesta do pekel.
    • prudislav
      jak PSN tak Xbox Live jsou podobný klienti :-D
      • Nejsou, ps3 v zivote nemusis pripojit k internetu a singleplayerove hry si zahrajes. Ale zkus si koupit nove pc a zahrat si bez internetu hru, ktera vyzaduje steam.
        • Steam ma offline mod, mozes hrat aj bez pripojenia, len nebudes mat k dispozicii komunitne funkcie, cloud a ine vyhody steamu. Btw. v dnesnej dobe snad nemas problem byt online, takze aj tak nechapem, preco ti to vadi.
        • Jedna z variant jak na piráty, já je chápu, ale zase si nenechám vnucovat okopírované nesmysly typu origin uplay atd. Nejsem HC hráč ani pokud jde tak všeobecně o pc. Jediné co mám je Steam který jsem ale chtěl, možná to byla zvědavost a jsem s ním spokojený, nevidím ale důvod otravovat se s nesmyslnými "malware" kteří si chtějí evidentně jen polepšit po tom jaký úspěch měl Steam. A pokud mám opravdový zájem o nějakou hru, ale jaksi ji bez toho vnuceného programu nerozjedu, jejich smůla pro mě není problém si ji stáhnout.
    • Jenže problém je v tom, že ne každej má možnost volby jiného systému popř. ho hraní na konzoli neláká...
      • Kazdej ma moznost si tu hru nezahrat. Jedinec samozrejme nezmuze nic, ale kdyz to udela vetsina, je razem po problemu. Jenze treba steamu vsichni tleskaj, coz je neuveritelny.
  • Assasins Creed 26 : Requires Steam, Origin, Uplay and Games For Windows. We love you PC players!
  • Janun
    Steam, Origin, Uplay, Desura to vše mám zatím naistalované a i tak už se to zdá být moc.
    Za pár let nebudu mít na ploše odkazy na hry, ale tyhle služby (přeháním, vím že jde třeba na stemu jde udelat přímý odkaz)
    Steam je mi nejmilejší ten sem instaloval protože sem chtel, ale ostatní mě "donutili", ikdyž po Skyrimu už to vlastně taky není pravda :-)
    Origin - Dragon Age
    Uplay - Heroes 6
    Desura - Xenonauts
    Obecne sem pro , ale čeho je moc toho je příliš.
  • Já bych byl pro dělat něco jako předplacenou krabicovku BEZ registrací a podobných číčovin (aby firmy nemusely vyrábět to, co se neprodá - případně by se vyrobilo něco navíc). Ale hlavně ne žádný otravný Steamy, Originy, Uplaye apod. Klidně bych si za krabicovku připlatil a patche stáhl někde ze stránek výrobců a nainstaloval sám.
    Všichni chtějí mít svoje obchody, protože informace o hráčích se dnes cení dvakrát + taky online registrace u her, aby nad tím měli celkovou kontrolu.
    Mimo jiné dost nechápu, proč si kupovat krabicovku tam, kde bez registrace této krabicovky na výše uvedených shopech si ani neškrtneš (čehož je mimo jiné opěvovaný Steam příkladem - často se dokonce celá hra stahuje z netu, instalace z cd nulová nebo minimální, i když ho fyzicky mám). Tak buď ať dělají jedno nebo druhý (krabicovku nebo hru pouze k stáhnutí), ale ne oboje, když je to zbytečný výdaj za výrobu plastových obalů a lisování dvd, kde informace je naprosto nevyužitá a kde bez netu by hráč s takovým dvd nudělal vůbec nic.
    Aneb proč mít kočku nebo psa, když můžeš mít kočkopsa...
    • Steam je skvela volba. Problem je,kdyz nektere hry nejdou koupit jinak nez pres Steam. Kdyz neni moznost volby. A kdyz kazdy vetsi vydavatel chce mit svuj vlastni ''Steam''
      • Problém je, že pro menší vydavatele (Bohemka, Egosoft) je Steam jediná rozumná volba... náklady na testování patchů jednotlivých verzí docela efektivně zabíjejí krabicovky, resp čistě krabicovky. Pro menšího vývojáře je digitální distribuce prostě zázrak, který mu umožní peníze místo do repetitivního testování přesunou do vývoje a udělat tu hru ještě o trošku lepší, což jako malý vývojář potřebuje jako prase drbání.
        Nevím, proč takové společnosti nevyužívají třeba Origin... asi je odrbou na smlouvě, nebo si s nimi vytřou zadek?
        • Vážně je to pro ně zázrak? Kolik si myslíš že dostanou když jsou na steamu ty jejich extra slevy?
          • Asi nevis, jak fungujou slevy na Steamu...tak treba neco z posledni doby http://www.gamasutra.com/db_area/images/feature/186940/defq_sales_2012-2013_small_no_title.gif (a to je podelanej daily deal)
            • Spades
              Však proto si vývojáři berou steam. Zákaznici vidí slevu a hned si to koupí radši, než za plnou cenu, i kdyby byla levnější.

Příklad: Dneska sem si koupil kompletní edici Fallout (1 + 2 + Tactics) za asi 7 €, i když mám doma CD a dokonce mám F1 na GoG zadara. Je to kvůli tomu, že steam je pohodlný a blbých 7 € mě nezabije.
          • Ty to nechápeš.
            Bez digitální distribuce musejí spravovat hromadu updatů, řešit kompatibility, hromadu času stráví testováním jen toho, co udělají a jestli to bude fungovat. Zatímco digitální distribuce distribuuje automaticky i updaty, takže všichni mají v podstatě jen jednu verzi hry. Přesně o tomhle jako důvodu mluví Bohemka i Egosoft, když dávají hry na Steam. Je jedno kolik to dělá, protože pro ně to je dostatečný důvod na Steam přejít, takže to bude asi dost.

A kolik dostanou? Opět příklad. Egosoft teď udělal patch na 14 let starou hru (X:BTF), aby šlapala i pod 64bit windowsy. Proč? Protože to dali na Steam a lidi, div se či ne, tu hru kupují! Ve slevách i za plnou cenu, i tyhle staré hry, které by si jinak nikdo nekoupil, se prodávají. A to jim umožňuje nejenom lépe financovat nový vývoj her (a novější hry díky tomu budou víc odbugované), ale můžou se takhle starat i o staré hry, na které by se jinak zapomnělo. Dělá to dost, opravdu jo. Vezmi si, že i kdyby z blbé hry za 5 eur dostal vydavatel 3 eura, a tu hru si o výprodejích na Steamu koupí 300k lidí, pořád je to asi mega eur. Ale teď pozor, nejde o peníze, které by ten vydavatel tak či tak dostal - jde o peníze, které by jinak neměl, protože by si tu hru jako krabici nikdo nekoupil! O tom výprodeje jsou. Seznámíš se s novýma značkama. I když z toho vydavatel nemusí mít moc (jakože má, ale předstírejme, že nemá) - pořád je to propagace jako hrom, a ještě ti za ni platí zákazník.

Steam je dořbe vymyšlený, a funguje tak jak funguje právě kvůli tomu, že to sice je obchod, ale plní i dost jiných úloh.
            • Spades
              To že Steam skenuje HW je obecně známé. To že Origin prodává tvé údaje třetím stranám taky. Problém je v tom, co ti to udělá... Myslíš že ti někdo ukradne identitu? Nebo ti vykrade účet?

Ne... všecky informace se sbírají kvůli průzkumů a cílené reklamy. Tak ať si to sbírají, mě to může byt úplně šumák.
            • Samozřejmě, že jsou tyhle obchody dobře vymyšlený a že v některých ohledech fungují dobře i pro zákazníka. Je to pro ně výnosný obchod. Ale pořád se najde i spousta těch, kteří by se bez podobných společností rádi obešli a ty updaty si raději nainstalovali sami s krabicovkou v ruce (u malých studií, jak zmiňuješ, je to problém).
              Dál se jistým problémem jeví i fakt, že v některých případech je podezření, že software těchto společností, který si do kompu nainstaluješ, využívá jistých dat neoprávněně. Například skenuje hardware a s těmito informacemi dál nakládá pro vlastní účely. Čili to je jeden z velkých problémů, který přirozeně vzbuzuje v některých hráčích a potencionálních uživatelech velkou nedůvěru.
  • Já jsem přesně ten typ hráče, kterého asi chtějí přesvědčit. Heroes 6 byla poslední hra, kterou jsem si od nich koupil. Chtěl jsem si koupit Anno 2070 hned jak vyšlo, ale poté co jsem zjistil, co všechno do toho UBI zase nacpali za srágory, jsem radši ušetřil dvanáct set a měl jsem lepšího Vánoce. AC3 to samé. Zkrátka jsem přesně jejich typický ztracený PC příznivec, který jim kdysi tleskal za Heroes 5 (nebijte mě, opravdu se mi líbily), ale teď jim nepřijdu na jméno.
    A mě, jako ovečku zatoulanou od stáda, chtějí přitáhnout zpět tím, že prý jejich poslední PC porty nejsou taková srajda jako kdysi, a cpaním UPlay, což je podle mě nejhorší malware, který se mi kdy dostal do počítače?
    Ubi, dej mi možnost hrát bez Uplay. Ne, nakonec si to možná opravdu zapnu, ale po fašistickém přístupu ze tvé strany prostě potřebuji vidět, že mi dáváš na výběr, aspoň jednou. Další věc, na PC se nedělají porty. Je to o dost jiná platforma než konzole a jestli má být OC hra úspěšná i u hráčů, potřebuje nějakou trošku navíc. Buď trochu lepší UI pro klávesnici a myš, o něco lepší grafiku, cokoliv. Nic velkého, jen třeba drobnost, kterou ale dokážete, že to opravdu není jen přepsaný kód, ale někdo si s tím opravdu dal práci a říkal si "co asi můj PC zákazník bude chtít lépe, než bylo v konzolové verzi".
    Až tohle bude, zase budu od Ubi kupovat. Zatím to ale není a po pravdě, nedávám jim šance. Což je škoda. Hlavně jejich.
    • Naprosto souhlasím, naposled jsem se totálně rozsekal u settlers, kdy mě to jejich posrané juplej dohnalo na pokraj šílenství. Kdysi sympatická firma, která naslouchala, dnes něco na způsob EA. Jak vidím nějakou novinku, kde je nějak namočená EA nebo Ubi, automaticky jdu od toho - a přitom někdy to může být i dobré - ale už jsem na to starej, abych pořád zkoušel, jestli to tentokrát stojí za to.
    • Nazor ti neberu,ale vazne by me zajimalo s cim jsi mel problemy u Anno 2070? Tedy krome DRM
      • Přesně, s ANNO 2070 nebyl nikdy jedinej problém. K tomu tam každou chvíli je nějakej novej event, mise nebo challenge zdarma.
  • No já s ubisoftem nadobro skončil, co jsem se vytočil po koupí settlersů (a nepoučil) a pak po koupí heroesů.... pak jsem se zapřísahl že ubisoft nikdy víc - na ty jejich podělané online ochrany, launchery, bugy nemám ani čas ani nervy... u mně to ubisoft dopracoval tak, že se u jinak zajímavé hry kterou chci koupit schválně dívám jestli to nevydali oni...
    • kolik z těch her jsi zkusil než jsi je objednal?
  • že zlepšiť vzťahy s PCčkármi haha u mňa si skončil UBI !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit