Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja se divim, ze to nekdo vubec stahuje, kdyz to neni ani k hrani :D
    • Ale hej, stiahne zo zvedavosti, skusi, a zmaže , no mali by tych piratov postrielať *1* *1* *2*
  • To by mě fakt zajímalo, kde zas vycucal ty čísla. A mele nesmysly, vývoj normálních her není o nic dražší, co se týká distribuce. Stejně tenhle model moc dlouho nejspíš nevydrží a za chvíli to bude to pravé P2W.
    • Vegen
      Doporučuji vyzkoušet tyto hry a zjistit jak to je. Pokud vydají kvalitní F2P, tak se nemusí uchýlit k P2W.
      • To jistě ne, ale dřív nebo později jim prostě dojdou zajímavé oblečení, peti a bůhvíco ještě. Pak dojde na placení za urychlení postupu (např. xp). A pak na placení za vybavení/možnosti.
        • Vegen
          Zrychlení XP už v dnešní době nepovažuji za takový luxus. To má i GW 2 (aspoň v betě jsem tam tu položku našel)
          • No, a to je taky hrůza snad, ne? :D
  • Cypri
    No přiznám se já ted hraju to jejich Ghost Recon Online a je to pecka. Mě to neskutečně baví a zatim jem do toho neměl potřebu vrážet peníze, navic jsem zatim nenarazil na nikoho, kdo by mě neustale zabijel diky tomu, ze by byl namaxovanej za prachy.

jedinej mínus pro mě je, když se sejde moc Sniperů v týmu mém, nebo nedejbože protihráčském, to je pak jen camp na místě. Zatím jsem si tam uzil super obkličování když narazíte na fajné lidi. Ten cover system tam funguje na mulťák překvapivě dobře.

Můj názor. Zkuste, uvidíte.
    Free to play se mi taky líbilo LOTRO, prostě si zaplatím za to co opravdu chci (questpacky) Kdyz se dovím že tenhle questpack nestojí za to, tak koupim jinej. A tak je to tam u všeho. To bylo free to play MMO co mě bavilo. Asi jediný.
    • dilinja
      Zatim je to OpenBeta ale jakmile to bude hrat dost lidi tak pomalu a nenapadne budou zpoplatnovat casti hry bez kterejch hrat proste nepujde a samozrejme lidem co u toho stravili dost casu bude lito to opoustet tak zacnou pekne calovat.
      Hra je dobra a bavi ale jak rikas jakmile je team plnejch idiotu tak nekde cekaji na svuj frag misto toho aby utocili na dalsi bod bohuzel neexistuje zpusob jak je prinutit se hejbat snad matchmaking bude mixovat team lip nez 8x Recons *1*
    • Zajímavé s tím LOTRO.Co další omezení co se týče postav, batohů, aukce nebo goldů ? Tohle do 20 levlu +- nejde poznat ale později ano a docela dost.
      Zjednoduším to.LOtro se bez placení hrát normálně nedá.
      • Cypri
        Já ale neřekl, že se LOTRO nedá hrát bez placení, napsal jsem, že se mi líbí jejich free to paly model, protože so v danou chvíli koupím to co zrovna chci/potřebuji. (Nutnost kupovaní jsem videl jen ve quest packách, nic víc jsem vážně nepotřeboval kupovat a nevím co jsem teda už měl za level, ale přes 20 stoprocentně)
        Tam se mi tenhle model líbil proto, že nemusím platit měsíční poplatky, ale zakoupím si za nějakých XY kaček ten kus světa co se mi zpřístupní a můžu dál hrát než ho nevyquestím.
        WoW a další tam kde jsou měsíční poplatky, to je škoda peněz o to víc, když nemůžete pak třeba týden hrát.
  • Jak je to vůbec se statistikama lidí, kteří si počkají na hru ve slevě? Nebo prostě těch kteří to koupí po půl roce nebo po roce? Proč je furt hlavní počet prodaných kusů za 24hod, když třeba ten F2P model vynese podobné zisky za rok nebo tak nějak (tip). A to budou fakt tak šťastní, když jejich F2P hru bude hrát 1/10 lidí než jejich AAA včetně pirátů? Zisky, tady to jde vidět fakt krásně podle mě. Taky to že jim nejde o to, jak kvalitní jejich hra je, ale kolik na ní vydělají... kéž by je F2P hry odnesly ze scény pryč.
    Tak schválně, co budou vydávat a jak se o to budou starat, ale nevím jestli pro firmu, která dělá AAA hry na "kvantitu" bude dobrým krokem F2P model o který se musí (budou) starat jak sami básní. To zas bude stupidních "vychytávek" k nákupu, třeba se dočkáme naopak nových věcí a lepších transakčních systémů hej? Jak je to vlastně s jejich tech./zákazn. podporou?
  • Veskoslav
    Jasně ztráty. Ubisoft je zrovna firma, co má nulový přístup k zákazníkům, vypíná servry bez jakéhokoliv upozornění, "údržby" dělá tak, že prostě najednou spadne server, nulová podpora, když náhodou něco nejde, takřka pořád nefungující MRD ochrana, patche raději ani nevydává a pokud ano, jenom to zhorší. Asi pozapoměli, kdo jim v počátku vydělával těžké prachy a konzole to rozhodně nebyly.
    • vlastik.plaminek
      Mě příjde, že asi jediný dobrý tech support má Steam. Na odpověď se sice někdy čeká trošku delší dobu, ale většinou to vyřeší. U ostatních se nenamáhám a rovnou projíždím support sekce na warfórech, protože tam dokážou poradit daleko líp, než oficiální podpora.
      • EA mělo dobrou podporu před Originem (ten live chat), pak to nějak změnili.
        • vlastik.plaminek
          Na hry od EA jsem nikdy podporu nepotřeboval, ale třeba podpora CDP mi nedovedla poradit, proč nemůžu nainstalovat EE patch na Zaklínače, takže i když mám doma krabici se základní hrou, stejně se mi na exteru válí "záložní kopie" platinové edice, která má EE už v instalátoru.
    • Ja kupuju hry od ubisoftu na PS3 a netrpim ani jednim zminenym problemem. A docela chapu ze si nemohou dovolit delal support 90 % piratu. To male procento platicich hracu proste kvalitni sluzby neufinancuje. Paraziti se na PC premnozili a sveho hostitele rdousi az prilis. Se svymi stiznostmi se tak obrat na sve kolekgy piraty. A bud rad, ze mas na pc od ubisoftu aspon neco. A k te posledni vete. Jsem jeden z tech kdo jim platil za hry tezke hry na pc, dnes je ale na PC tak spatny stav, ze radsi preferuji konzole. Ubisoft proste je se svymi platicimi zakazniky.
      • Veskoslav
        Jejdásku dej si facku až třískneš hlavou o stůl ano? Já psal něco o konzolích nebo o přístupu Ubisoftu k platícím zákazníkům? Možná pak se ti v té makovici rozsvítí a nezapomeň ještě dát odkaz na svůj legrační blog, jak jsou konzole skvělé.
        • chapes ze diskuze s timhle deckem nema vubec zadnej vyznam? Vis proc mluvi o konzoli ? Protoze ji dostal od maminky a ted potrebuje nekomu rict ze ji konecne ma, klasickej problem tehle chudaku je ze nemaji zadne kamarady kterym by to sdelili, takze bohuzel obstastnuje svymi slinty nas.

Tudiz , parada ses borec, mas konzoli , frajer a machr! My socky a pirati na pckach muzem jen smutne koukat :P
          • LOL Za prve argumentace ad hominem, jestli vis co to znamena, jestlinemas lepsi argumenty, jen to potvrzuje, ze jsem trefil hrebik na hlavicku. Za druhe jsi naprosto mimo, tak to dopada, kdyz nekoho soudis podle sebe. Ekonomicky cinny jsem mozna dele nez ty jsi vubec na svete, takze mi neprisuzuj sve detinske motivy :-).
        • Ano bambulo, psal jsi o pristupu Ubisoftu k zakaznikum. Tak te upozornuji na to, ze vetsinu platicich zakazniku ma ubisoft na konzolich a tito tebou zminene problemy nemaji, coz jaksi pri svem omezenem rozhledu nevnimas. A to ze ubisoft vyrostl na pc hrach je bezpredmetne, protoze spousta pc hracu presla na konzole. Pirati pc platformu potopily a pristup firem k teto platforme tomu odpovida.
  • Hry od UBI uz nejaky cas kupuji jen ve vyprodeji (od zavedeni UBI DRM), nedavno jsem na posledni chvili couvnul od porizeni srackozni PC verze Ghost Recon: Future Soldier a Far Cry 3 zapoti "Jezisek" ale k tematu. F2P si mohou stcit tam kde slunce nesviti.
    Nemam dostatek casu ani na hrani "AAA" titulu natoz abych se poustel do experimentovani s F2P.
  • walltar
    Se poučili z toho jak se chovají státy .... když někdo nechce, nebo nemůže platit najdeme někoho kdo to za něho zaplatí. Takže teď už platící zákazníci nebudou mít problém s DRM, ale přímo to za piráty a neplatící zákazníky zaplatí. A spokojení sou všichni ... kromě těch co to platí, ale ti nikoho nezajímají protože pokud chcou hrát musí platit.
  • Logiku v tom velmi nebadat, piratia sa vacsinou singleplayer hry, ktore f2p model vobec nevyriesi.
  • Hry v poslednych rokoch su tak mizerne, ze ani nema cenu ich stahovat. Clovek si vystaci s W3 Frozen throne, Call of duty 4 Modern Warfare atd.
  • nezabudajte ze f2p zaviedol microsoft so svojimi srdciami :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit