Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejvíce se mi líbí, když takové společnosti, jako třeba teď Ubisoft zavádějí takové dementní ochrany. Před vydáním může existovat určité množství hráčů, kteří by si tu hru rádi koupili, ale pak zjistěj, že tam zase má bejt taková "úžasná" ochrana, tak se ten počet původních zájemců zmenší. A třeba i tak moc, že se místo např. 2 mil kusů prodá jenom 200 tisíc kusů takové hry. Vydavatel sice dosáhne toho, že hru si třeba i dlouho po vydání nikdo neupirátí (třeba i nikdy, pokud to opravdu bude ochrana všech ochran), ale je možné, že tím odradí všechny, kteří by si jí jinak koupili. takhle si ji prostě nekoupěj, protože jim to za to nebude stát.
    Ovšem abych se dostal k tomu, co jsem původně měl na mysli. Vydavatel si na základě svých dokonalých a neomylných statistik vyvodí odpovědi: "Výborně, na tornty se naše hra nedostala. Počet nelegálních stažení je 0, takže si můžeme zatleskat, naše ochrana byla úspěšná." Pak se ale podívá na čísla prodejnosti: "No co to? Naše předpověď zahrnovala, vzhledem k implementaci naší dokonalé protipirátské ochrany 2 mil prodaných kusů této hry do jednoho roku po vydání. Avšak prodalo se jenom pouhých 200 tisíc kusů. Jak je to možné, když si tu hru nikdo nestáhl?" No a víte jaká bude jejich odpověď? "O hru prostě nebyl zájem, protože prostě nebyla tak dobrá. Naši vývojáři ve své práci selhali, proto tuto herní sérii zrušíme, 80% tohoto vývojářského týmu propustíme a zbylých 20% necháme dělat hry na telefony." CO? ŽE TO NENÍ MOŽNÉ? PCHE, PIŠTE SI, ŽE JE. Místo toho, aby vyhodili 80% kravaťáků, kteří místo toho, aby vymysleli nějakou lepší strategii, vinu prostě svrhnou na nevynné a vyloží si to po svém. Výsledkem toho jaou pak ty debilní keci na herních webech po celým světě, kde tyhle velkohubý kravaťáci melou jen samý s*ačky a myslej si, že jim to snad někdo bude věřit.
    • Není co dodat. 100% Souhlas. Nehledě k takovému CDprojektu,který měl only PC titul a stejně se radši soudí že nedal DRM a prodeje jdou do milionů... Prostě logika naruby.
  • prudislav
    vyznělo mi to nějak takhle:
    "Nezajímá nás zákazník - hlavně že si to nezahraje pirát!" nebo "DRM je úspěch i kdyby se hra vůbec neprodávala - hlavní je že ji nemaj piráti"
    • Jenže on si to ten pirát zahraje a navíc bez DRM narozdíl od platícího zákazníka :D
      • Přesně SkiDrow jí proloměj do tejdne lusknutím prstu,tak nechápu co ty mrageni z Ubisoftu melou že je uspěšná.Spíš je to přesně naopak šikanuje to jen hráče,kteří si hru legálne koupí.
        • Letos to tipuji na Reloaded *1*
        • Zákazník je nikdy nezajímal. Zajímají je jeho peníze. A dokud je mají...
        • Až na to, že DRM ako takú neprelomil SKIDROW, oni len ukradli povodnú schému a vydali za svoju.
          • Cosi
            A trvalo to 3 týdny.
  • Opet je omezovan legalni vlastnik hry. bravo jen tak dale, jste na dobre ceste zabit i zbytek tech kteri podporuji pc tim ,ze kupuji originalni hry.
    touto sikanou se zbavite i tech poslednich vernych.
  • Hráč stáhne hru = v klidu si ji může zahrát. Hráč koupí hru = je omezován a musí dodržovat tvrdá pravidla. Kterou cestu si asi hráč vybere?
  • No já to vyřešil tak, že od Ubisoftu už nic nekupuju. Jako abych i na singleplayer musel být online, tak ať s tím jdou někam. Vypadne na hoďku net a člověk musí buď čekat, nebo vypnout hru s tím, že bude muset pokračovat od posledního autosavu. Nebo si hru hodim na našlapaný notes a pojedu do míst, kde není net. Smůla. Normální omezování zákazníka, který za ten produkt dal prachy. From Dust ani nepotřebuje ochranu. PC verze je posunutá, takže Xboxáři jim teď generují zisk. Za dva týdny a něco jim bude celkem fuk, když si 1/3 stáhne cracklou verzi. Stejně to není AAA hra. Jenže co se dá dělat, Ubisoftu to vyhovuje a ty nespokojené hlasy klidně překousnou.
  • MrSanta
    Tak pirátství nám to zredukovalo. Teď bych se ještě rád dozvěděl jak se to odrazilo na prodejích...
  • Ta DRM se piratum vydrzela branit pouze mesic od vydani...

    Uvadi, ze diky ochrane v prvnich mesicich prodali o 32% vice kopii nez prvni AC. Hmm, ze by ochrana fungovala? Co takhle porovnat celkove prodeje? AC1: 6.8M, AC2: 9M+. Tady neco smrdi... To je prece take narust 32%! Co z toho vyplyva je snad vsem jasne.

    Ja v zadnem pripade hry s takovou DRM kupovat nehodlam. Je to az prilis podobne malware.
    • Jenže to máš prodeje celkově, oni se bavěj o prodejích na PC kde se 1. prodávala tragicky a s touhle ochranou u 2 se toho prodalo prostě víc.. Já toto podporuju, pokud to přinese tvůrcům peníze a tím se přestanou tak okatě vykašlávat na pc nevadí mi permanentní připojení na net, stejně si na to z 90% stěžujou jen piráti ;)
      • kostejnesmrtelny
        Proč by měli? Těch se nějaký DRM přece vůbec netýká *5*
  • Pokuď jde Ubisoftu uchránit "pouhý" začátek prodejů, nedivil bych se kdyby po nějaké době vydali update ve kterém by odstranili DRM.
  • Chapu argumenty tech,kteri tvrdi,ze dneska ma internet snad uplne kazdy.
    Ale podle me tady jde o princip,kdy neplatici hrac si mozna 2-3 tejdny pocka,ale pak ho nic neotravuje na rozdil od platiciho zakaznika.A pokud jim jde opravdu o ty prvni tydny ci mesice,tak fajn,proc ne,ale proc to potom neodstrani ,kdyz uz to svuj ucel stejne davno neplni?
    Osobne nechapu,proc bych u SP hry mel byt zavisly na netu.Pak se stane,ze mi internet z nejakeho duvodu nepujde a ja si nemuzu zahrat.
    Jak tady nekdo psal,kdyby se radsi snazili presvedcid lidi ke koupi nejakou pridanou hodnotou,at uz pridavky zdarma(napr TF2 od valve) ,bonusove veci apod.
    Me se tenhle pristup k hracum nelibi a nehodlam to podporovat,protoze ted je to DRM a priste os*rou zakazniky zase nekde jinde.
  • Nejhorsi na tom je ze to "vic otravuje" kupce hry s DRM nez pirata
    • a vo vo vo tom to je :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit