Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ealouse měl pravdu, tohle vypadá na pěknej průšvih.
    • Protože vzhledem k rozpočtu potřebujou ukrutně moc předplatitelů a tohle jako hra, která by je mohla přilákat, nevypadá. Uvidíme, jestli budou rok po uvedení v černých číslech. Já bych řek, že ne.
      • Zayl
        Ale přiláká, jednak tam máš nálepku Bioware, druhak nálepku Star Wars. Problém nebude v přilákání, problém bude v udržení.
        • Vcelku mezi námi není sporu.
        • Cahir
          Kluci já bych chtěl taky znát budoucnost, můžete mě to naučit??
          • Ne. Nejsi toho hoden. *4*
            • Cahir
              *10*
      • Souhlas taky mě to moc nezaujalo ... čekal bych na star wars rychlejší akci a nechápu proč bossové jsou opět velké postavy ...
      • Cahir
        Stále jsem se od tebe nedozvěděl proč. To, co říkáš, jsou zjevná fakta, kterých si je každý vědom. Já bych se od tebe radši dozvěděl, jak jsi došel k tak sebevědomému tvrzení, že hra nevypadá na to, aby někoho přilákala.
        • podívej se například na guild wars 2 ti očividně ví jak udělat kvalitní mmo a hadej co? nepotrebujou ani mesíční poplatky na to aby vytvořily skvěle vypadající hru swtor by měl úspěch ale před pár lety mmo hráče nezajíma ani tak ze je to mmo ze světa star wars a systém rozhovoru z mass effectu ale spíše hratelnost a ta celá připomína wow at' se na to dívám z jakékoliv stránky a je tady více lidí kteří souhlasí všichni čekali něco nového místo toho přišlo wowko s propracovaným příběhem a ani tím si nejsem zrovna jistý
        • To si mě ale pleteš s nějakou informační linkou, Cahire. *4* Odhadnul jsem, že hra bude mít problém se splácením vlastního rozpočtu. To není ekonomická analýza. To je odhad. Až budou na světě čísla, tak se uvidí, jestli jsem se trefil.
          • Cahir
            Už je mi teda skoro trapný se ptát, drahý Dworkine, ale mě by právě zajímalo, na základě čeho jsi ten odhad provedl. Předpokládal jsem, že má otázka je jasná už z toho úplně prvního proč...
            • Cahir
              Dworkin: Tak to pak jó...
            • Tak ještě jednou: Nejsem informační linka. Nebudu psát dlouhý elaborát, čím tohle MMORPG může nebo naopak nemůže přilákat hráče třeba WoW, nebo prvohráče, nebo whoever. Jediným výsledkem toho všeho by bylo, že bys to začal relativizovat. Čili spousta práce zadarmo s nulovým ziskem. Natolik ekonomii rozumím, abych věděl, že se to nevyplatí. Můžeš po tomhle závěru dupat, jak chceš, ale faktem je, že svůj čas a námahu ti prostě dát nechci. Jasné?
    • Cahir
      Proč?
      • Zayl
        "BioWare and LucasArts bring you the next evolution in MMO Gameplay"

Jo, reskin WoW je úžasná evoluce.
        • a jiank se omlouvám za moje drobek vulgární vyjadřování, měl jsem takovou nehezkou událost a ještě jsem měl v sobě drobek hněvu, takže tobě a komukoliv jinému se omlouvám za urážky ! :). Nicméně early-beta není a nebude, beta byla jenom interní a budou beta seassons...těch se samozřejmě zúčastním, pokud budu mít to štěstí ;)
        • Cahir
          Guess what! It's not like WoW!!!
          • Zayl
            Užasná reakce. Až na to, že je. Co ty rozhovory mění? Tohle není coop single kampaně, ale MMO. Pokud ten content vydrží měsíc... tak pak co? Hlavně když na každý přídavek musí znova dabovat.
            • Cahir
              Zayl: A co bys navrhoval? Jak jinak bys jako MMO udělal? GW2 atd. všechno to má ten samej koncept. SW prostě přidává něco navíc.
            • Zayl
              Ok, já si přestanu cucat z prstu čísla a ty přestaneš používat sliby vývojářů

"Tvoji npc společníci s tebou také budou vést rozhovory a budeš plnit jejich questy. Celkově má být prostě důraz na příběh podobný, jako v ostatních hrách od Bioware."

jako fakta, která mě mají přesvědčit o tom, jak skvělé to bude. Sám nevíš jak to dopadne.

Každé MMO které jsem hrál vytáhnulo svoji trvanlivost z grindu. Pokud v SWToR dokončíš příběh, hrát ho znova bude mít smysl možná jednou, dvakrát. Co potom? Grind. A to je přesně ten bod kdy budeš skutečně hrát reskin WoW.
            • Cahir
              Co ty rozhovory mění? Mně přijde, že všechno. Jsou součástí směru, kterým se ta hra vydává. Staví prostě na intenzivnějším prříběhovém prožitku, než máš ve WoW. Je to něco, s čím má Bioware zkušenosti a je to zároveň něco, co Blizzard nikdy nedělal. Je-li to na tomhle konceptu postaveno, pak to bude prorostlé do celé hry. To, jak dlouho ti to vydrží, nemůžeš vědět, takže si laskavě přestaň cucat minuty, týdny a měsíce z prstu...
      • nejak mi to moc pripomina wowko jen ve SW kabate
        • Tohle a vypadat jako wow? Great joke buddy. Mně to spíš připomíná mass effect jenom s reálnýma lidma a ze světa star wars.
        • Cahir
          Viděl jsi ten systém rozhovorů? V podstatě to samé jako v KOTORu a autoři slibují, že tvé činy budou mít vliv na pozdější události. Tvoji npc společníci s tebou také budou vést rozhovory a budeš plnit jejich questy. Celkově má být prostě důraz na příběh podobný, jako v ostatních hrách od Bioware. Máš snad ve WoW něco takového?? Nemáš.

Jestli ti to připomíná WoW proto, že tam běhá parta hrdinů, co se tlučou s potvorama, tak pa no comment *7* Mně taky Forza připomíná Gran Turismo. Víš proč? Kvůli těm autůůům *8*
          • Presne souhlasim s tim co napsal ,,campush,,. A co se tyka pribehu, pokud nebudou zavedeny prisne RPG servery, tak nadseni vetsiny hracu z pribehu (vcetne me) velice rychle opadne az potkam hrace Joda45, Sup3rJedI, Killer21 a vsude budou pobihat a postavat hraci co si budou vykladat jak bylo vcera ve skole/praci, hledat nekoho kdo jim da kredity, protahne ,,dungem,, a podobne. Takze ano, muze to mit super pribeh, ktery ve vysledku nijak nezaruci, ze hra bude uspesna. (mimochodem wow taky nema ,,lore,, k zahozeni a kolik lidi to ve vysledku kvuli tomu hraje...)
  • Když vás to všechny tak neskutečně se*re, tak se na ty videa nedívejte, hru nekupujte a ne*serte se prostě do toho když vás to absolutně nezajímá m,kay?
  • OT: Čím vlastně v roce 2004 WoW tak zaujalo lidi, že během pár měsíců dosáhlo několika miliomů předplatitelů ?
    • Pretoze to bolo tuzobne dlhoocakavane pokracovanie Warcraftu 3 :) Vysoka majorita ludi, ktori hrali WoW v roku 2004 ho ale znechutene prestali hrat niekedy na zaciatku WotLK. Lenze behom tej doby ziskla Blizzard obrovske mnozstvo hracov, ktori zacali na private serveroch (tzv. freeckach) a po case odisli hrat na oficialny server, ci uz z dovodu noveho datadisku, ktoreho funkcnost na freeckach bola v nedohladne, alebo jednoducho aby si "uzili" plne funkcnu hru bez bugov ktorymi su freecka povestne.
      • Čili bylo to jen o tom, že lidi ohromě zaujala hra WarCraft 3 a chtěli víc ?
        • No to, v kombinacii s tym ze to bolo MMORPG s (na tu dobu) skvelou grafikou a vlastne v tej dobe na trhu moc inych MMORPG nebolo - pokial sa dobre pametam, tak akurat spraseny Asheron's Call 2, dosluhujuca Ultima Online a Everquest 2, ktoreho kopirkou vlastne WoWko je. Takisto si nemyslim, ze WoW malo "miliony hracov" niekolko mesiaci po release. Naberat na popularite zacalo az neskor, najviac asi s prichodom TBC...?
  • Zatím mi to připadá jak když tu hru stavěj na rozhovorech což nevím jestly mi to u mmo bude stačit.Příběh je dobrá věc ale stejně nakonec budu všechny rozhovory přeskakovat protože takhle bych za hoďku hraní deně nestihnul ani prd.Navíc oproti wowku je ten dung dost nudnej.To si rači koupím mass effect kde budu mít to stejné ale nebude to tak drahé.
    • To mas blby kamo protoze jak budes s nekym v grp ty rozhovory se nedaj preskocit ikdyz to chce preskocit cela grp az na jednu osobu tak to nepujde mueej to odsouhlasit vsichni :)
    • Tak nevím ale ja od mmo čekam víc než kecaní a dobrej příběh.Chci pořádnej raid a PVP a né strávit 5 minut posloucháním ještěrky proč mám zabít deset robotů.
      • "Chod a zabi/prines/bohvieco" questy maju uplne vypadnut (zevraj - tomu az tak uplne neverim) ale ak tam budu rozhodne nebudes musiet 5 minut stat a kecat. Kecacie sekvencie su vyhradene pre pribehove misie, kde maju tvoje akcie realny dopad na dalsi vyvin pribehu tvojej postavy, takze sa to citat oplati, dokonca to mozno bude aj zaujimave, to ukaze cas. Ak ta ale nudi citat, tak mozno potom pre teba styl ROLE-PLAYING game nebude to prave. A ak si len troll, tak sorry *1*
        • "Chod a zabi/prines/bohvieco" questy maju uplne vypadnut

Tak jestli je to pravda proč neukážou opravdu ty inovativní questy? Zatím jsem viděl jen questy na úrovni vanilla/BC WoW, a že to byly většinou řádně sterotypní hovadiny.
          • Povedal som ze im to tak velmi neverim, ale velmi by ma zaujimalo, kde si taketo questy videl prosimta *4* Myslel som si ze som videl vsetku in-game footage, ale zjavne som sa mylil tak daj link prosim.
    • Jojo, přeskakuj rozhovory, tak si určitě příběhový RPG užiješ...
    • Cahir
      "nakonec budu všechny rozhovory přeskakovat" *1* Na internetu člověk stejně potká nejvtipnější lidi...
      • SA-reg
        Nevim kolego, ale většina MMORPG hráčů jsou takoví... prostě chcou jen raidy a drsnou výbavu na machrování.

Distingovaných gentlemanů jako jsi ty už moc nezbývá...
  • Doufám, že se pletu ale nevidím to na sukces.
  • SA-reg
    Spousta lidí to vyzkouší a spousta se na to pak vykašle.
    Zůstanou Star Wars nebo Bioware fanboyové, kteří jsou hotoví ze všeho Star Wars nebo Bioware. Jo a taky lidi, co by si připadali jak voli, potom, co to všude bránili...

Dál tu není nic k vidění.
    • Tak je to snad lepší než, aby to hrál někdo kdo nechce ne? xD
      Aspoň tu bude trošku něco novýho, než 100 let ohranný mmočka.
      Sám jsem zvědavej na vesmírný bitvy.
    • S tym ze to vela ludi vyskusa, suhlasim. Ale mne herne mechanizmi pridu velmi dobre a pribeh je nieco uplne nove v zanry MMO. Navyse vydavat taketo harsh commenty koli trojminutovej ukazke z alfa verzie hry je trochu odvazne, nemyslis? *4* Ak sa to niekomu nebude pacit, ich chyba, ja sa velmi tesim *14*
      • Zayl
        Můžeš nás trošku podrobnějc zasvětit do těch herních mechanismů? Já vidím systém target, abilita, číslíčka. Nic moc nového. Minihry a NPC companioni, jak zmiňuješ výše, ti tvrzené MMO ještě nedělají.

A není to náhodou už beta?
        • Konkretne info si radsej precitaj na stranke, uviedol som veci ktore mali demonstrovat otvoreny pristup Bioware ku hre, nielen vytvaranie bezducheho wowklonu. Samozrejme ze combat bude rieseny rovnako, jednoducho lebo ten system je velmi dobry a funguje, ale taktiez nebude bojovanie jedinou hernou naplnou ako to je u drvivej vacsiny dnesnych MMO.

A beta to byt moze, ale kvalita za moc nestoji. Asi pred dvomi rokmi bolo vidane cca 2.5 minutove video zo zaciatocnej casti presne tejto pribehovej misie, a vyzera rovnako (len encounter sa trochu zmenil). Zabery z closed bety ktore sa obcas ukazu v game traileroch (tiez najdes na strankach swtor.com v mediach) vyzeraju, aspon podla mna, ovela lepsie, krajsie, hlbsie, proste ... lepsie *1*

A aj ked minihry a wowcombat nerobi z hry velke lakadlo, ta implentacia pribehu urcite ano. Aspon pre tych ktory davaju roleplaying zazitku prednost pred kusanim cisel na bossovi a zistovaniu predso moj rogue robi o 300 menej dps ako normalne.

Mozno som az moc entusiasticky, ale zase byt predcasne skepticky a hadzat spinu na nieco bez poriadneho infa je len obycajne pokrytectvo. A beta kde budu aj hraci zacne v septembri.
          • Zayl
            Vidíš, já myslel že jsi insider a máš nějaké konkrétní info. PR z jejich stránek mě moc nezajímá, jelikož už mu prostě nevěřím, ale to není exkluzivní pro Bioware.

Mě furt nejde na mysl jak chcete z MMO, u kterého opěvujete příběh, vytáhnout půl rok+ hraní. Dohraju příběh a co potom? Budu mít v ruce titul který právě přišel o hlavní lákadlo. A MMO které si neudrží hráčskou základnu dopadne jako Conan.

Být skeptik je rozhodně lepší než mít nasazené růžové brýle, neznamená to že všechno vidím negativně, ale že mám své pochybnosti.
            • Sarin: Dobře pokud vývojáři slíbili end-game content, tak jim tedy budu věřit, ale holt zatím ticho po pěšině.

A jestli tě baví altování tak dobře, nic proti tobě, ale mně to nikdy prostě nepřišlo přínosné.
            • Shango: Neviem, ked vyvojari povedia ze spravia endgame-pve content, tak mam celkom tendenciu im verit. Ty nie? Ked robia instancie na mid-game level (mozes si pozret videa na strankach), preco by nerobili endgame instancie?

A co sa tyka tych hratelnych classov: Ked som hral wowko tak 5 rokov som mal jedneho maina, to vsak neznamena ze som nemal alta od kazdej classy, a dvaja z toho boli na najvyssom lvli. Su taky ktory maju vsetky classy navyssi lvl a stale lvluju dalsich lebo ich to bavi. Nevidim na tom nic zle.
            • Sarin: A můžeš nás (mně) ty méně informované seznámit s end game contentem? Zatím jsem o něm neslyšel ani prd do větru. A jestli hodláš hrát všech těch 16 verzí, tak ti gratuluji, já bych se pravděpodobně stotožnil s jednou postavou a zbytek by pro mě neměl smysl.
            • Samozrejme som nemyslel tie povrchne veci co su napisane v infach, ale uz to bude 5-6 mesiacov co pravidelne navstevujem herne fora a ked vies co hladat, vela sa dozvies. Par krat sa dokonca stalo ze komunita hracov zmenila rozhodnutie biowere o niektorych veciach v hre (co je u mna rozhodne plus, ze pocuvaju co ludia hovoria).

Wowko ma levelovanie asi na tyzden herneho casu a pritom je levelovanie uplne rovnake za vsetky classy. Tu ma kazda z 8ich klas svoj vlastny pribeh a k tomu dve verzie (za temnu a svetlu stranu). Ak jedno levelovanie vydrzi aspon ten tyzden herneho casu kedy sa odohra predomnou jedna z tych 16 moznosti (ked nepocitam minoritne odklony podla rozhodnuti ktore spravis), tak budem navysost spokojny. A kto vravi ze potom je koniec? Na najvyssom lvli vo WoW ajtak maximalne sedis v OG/IF a chodis na raidy&PvP. To vsetko bude aj tu.

A ked uz to teda po tyzdni strati lesk pre niektorych, co ja s tym, nedokazem ovplivnit to co si iny ludia myslia *4* Ja sa na to tesim, lebo v tom vidim vsetko co mi chybalo ked som hral WoW. A ze je na svete viac ako milion Star Wars geekov ktory si hru kupia uz len perto ze je Star Wars, hra sa uzivi, budu vychadzat patche a expansiony a za sedem rokov mozno pride nieco uplne nove. Nenutim ta byt optimista, len poukazujem na to ze ta hra nebude nevyhnutne tak zla, ako tvrdis na zaklade dojmov z 13tich minut videa.
    • Cahir
      Ještě několik let budu dřít na vejšce - prostě opruz. Pak půjdu do nějaký podělaný práce, ze který přijdu domů utahanej a doma mě ještě bude peskovat stará. V důchodu zasednu k bedně a budu čumět na seriály, dokud nezesenilním v otravnýho dědka. Má to vůbec smysl? Nemám si to rovnou hodit?
      • SA-reg
        Jestli chceš... v tomto ti nechám svobodu volby.

Ale teď jsi slyšel má slova. Počky 9 měsíců (6 než TOR vyjde a 3 ať má šanci) a pak uvidíme. Buď se pletu nebo ne. Ale říct to můžu tak nebo tak.
      • Zayl
        Dole se ptáš jak dokážeme vidět do budoucnosti a sám tady provádíš věštění... trocha konzistence Cahire. Třeba tě zítra přejede auto :p.
        • Cahir
          Jenže moje věštba je ironie a zároveň výsměch všem, co dokážou vidět pouze výsledek a účel a neumí se těšit z průběhu...

O tomhle se nevtipkuje (auto) *16*
  • Já jsem konečně rád, že došlo na má slova. Kritizuji look téhle hry už několik měsíců pro každého jsem byl blbec a horší věci. Milionkrát jsem říkal, že s tou hrou je něco v nepořádku. Od divných animací po ranged tanka!! což je podle mě největší kravina. Model MMO který zavedl EQ a zdatně zkopíroval WoW prostě na svět SW nemůže fungovat prostě NE. Měli si dát práci a vymyslet něco jiného. Tenhle paskvil se nějakou dobu udrží jenom proto, že to je Star Wars stejně jako Fallout3 kterej prodávalo jenom jméno.

Njn škoda mohlo to dopadnout krásně. Dopadne to špatně.
    • Cahir
      Tvůj názor není světonázor, RockShite. Podívej se na videa z gameplaye s AA, dobrým snímkováním a vysokými detaily - hra je krásně plynulá, animace povedené. Spoustě lidem se líbí, takže si nech ty kydy typu "prostě nemůže fungovat/ prostě NE". Na co si hraješ? Na nějakýho proroka? Prezentuješ se tady kategorickými prohlášeními jak nějakej mistr světa omeleta. Mě už tyhlety komentáře, z nichž přímo čiší arogance, vážně ser.ou. Špatně dopadneš leda ty, pokud se nepřestaneš vyjadřovat jako duchovní vůdce nějaký primitivní sekty. By mě zajímalo, kolik infa sis o tý hře zjistil, kolik videí jsi viděl. To se asi Bioware mělo zeptat tebe než se do toho pustilo viď? Ty bys jim to vysvětlil. Takovýhle potraty mám fakt nejradši *16*
      • Tim chces rict ze nastavenim grafiky na vyssi stupen se z hnusnych nenavazujicich prkennych animaci na urovni tak pred 10 lety stane krasne plynuly motion capture kde budou jediove metat salta a sermovat lightsabery jako ve filmech? :)
        • Cahir
          YES MAN! Ne, tak samozřejmě nebudem to přehánět. Ale vážně vypadaj podstatně líp.
        • Tym chce povedat ze nemozes sudit hru podla grafiky v alfa stage *10* Dajte si tu pracu a skuste si najst nejake video z early bety, tam ta hra vyzera uplne inak, aj ked je vytvarny styl rovnaky. Alebo pockajte mesiac a uvidite plnu pr*el frapsovanych videii z closed bety, potom sa ozyvajte.
          • ja si rad pockam ale vsak vis jak, je to oficialni video primo od tvurcu hry, ne nejaky amatersky fanouskovsky paskvil , jak si tu prezentaci udelaji takovou ji maji, ale pokud ukazuji na oficialnich videich mesic pred vydanim (kdy by meli nejvic naboostovat zajem o hru marketigem) ukazky z nejake prastare alfa verze (navic kdyz uz maji hru hotovou), jsou to s odpustenim blbci
            • Tiez nechapem preco vypustaju taketo stare videa s nizkym fps, rozlisenim, zlymi shadermi etc. Ale videa z bety vyzeraju omnoho lepsie. Viac ako tu na diskusii by si sa mal stazovat u EA.
  • No super, takže minimálně 3 minuty bude trvat než přijmeme quest... jak dlouho když tam budou idioti a nebudou na ta klikat dost rychle?
    • 10 sekund lockdown na party rozhodnutia *3*
      • Alespoň to, když na to neodpovi včas odpovida dalši? Bude to hrát spousta lidí co ani neumí anglciky a tak tipuju že se to bude stavat často. A ten další když neodpoví... furt to může zabít tak 5-10 minut. A kolik tam těch questů bude.
        • Ked zacnes hrat, tak sa ti otvori pribehova linia tvojej vlastnej classy, kazdy ju ma unikatnu, napriklad Sith Inquisitor hlada hlbsie poznanie Sily a miesa sa do politiky univerza, Sith Warrior zase hlada sposob ako znasobit svoju destruktivnu moc, atd. Ten pribeh sa bude vyvijat podla toho ci sa rozhodnes hrat za kladasa, sviniara alebo strednu cestu (nebude dovoleny cross-fraction, ale zase mozes byt "svetly" sith inquisitor). Aky dlhy ten pribeh bude zatial asi nikto nevie povedat.

Ked ste vo full parte (4 hraci) tak mas moznost zvolit si odpoved ktorou sa chces prezentovat, rovnako ako ostatny traja. Po desiatich sekundach bude lock a nasleduje automaticky roll o to koho odpoved bude pouzita v animacke. Netusim ako to bude v pripade ked niekto nezvoli postup svojej postavy v pribehovych rozhodnutiach (svetle/temne body), mozno to bude random a mozno nedostane ziadne aligement pointy. Ale zase mozes si hrat presne podla seba, aj ked nevyhras roll a tvoja postava sa nedostane k akcii (ako napriklad u toho otvorenia airlocku by si volil svetlu moznost a vyhral roll niekto kto volil temnu moznost), tak tvoj pribeh bude pokracovat podla toho co si zvolil ty, a nie to co za teba zvolil niekto iny.
          • ten vyber odpovedi je opravdu ciste roll ? neni tam neco na cem zavisi, aby se vybrala tvoje verze ?
            • hm...tak nejak to vymyslet museli, ale kdyz tak tlaci na pribeh, ktery ma hrac prozit a presto se tak nejhodnejsi z hodnych Jedi muze dostat k tomu, ze vyprdne par typku do vesmiru...to by me jako hrace v tu chvili dost nastvalo, ikdyz ve finale pribeh bude pokracovat jinak
            • Len cisty roll, ale zase tvoju postavu to niak neovplivni (ako som pisal uz hore). Vacsinou ide len o obkecavacky, a ked uz tam je nejake rozhodnutie (ktore ked za teba urobi niekto iny) tak bude platit len pre tu instancovanu verziu pribehu v ktorej sa prave s ostatnymi hracmi nachazas. Ked sa dostanes na jej koniec, tak pokracujes podla toho aku cestu si zvolil ty, aj ked nepadol tvoj roll.
        • predpokladam, ze odpoved zakliknou vsichni naraz v te 10s pauze a pak je hra sama ,,prehraje,, ti co nestihnou, tak se jejich postavy proste nevyjadri a budou mlcet

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit