Přejít na výpis diskuzí
Umělá inteligence ve hrách #1: zapomeňte na inteligenci
24.7.2011 | Dan Vávra
175 příspěvků
-
Přísahal bych, že ten screen u kterého je nápsano MW 2 je z multiplayer mapy Crossfire z MW 1 (nevim jestli to bylo i v singlu). Sem jedinej komu to tak připadá???
-
-
Nie, toto je DLC map pack pre MW2 a koknrétne toto je trochu prerobená mapa z MW1 a volá sa Crash - Crsossfire bola mapa kde sa bojovalo len na jednej ulici
-
-
Jo, obrázek už změnili...
-
Máš pravdu, ale předtím tam byl screenshot z MW1.
-
-
V MP CoD4: MW je to Crossfire u plantu B :-)
-
Je to tak a ano bylo to i v singlu...
-
A není to jedno? *1* Je to všechno stejný od MW1 *3* *1*
-
-
Pokud umite anglicky, prikladam demonstraci jak ma (podle me) vypadat clanek o AI: Game AI vs Traditional AI. Jde sice hlavne o srovnani akademickeho AI s hernim, ale je to hezky a inteligentne popsane.
-
-
vypada to na zajimave pocteni. letmym pruletem narazil jsem tam narazil na narazky na planovani...a maji pravdu. proto jsem celkem nadseny, ze nase vice herni skupina zacala spolupracovat s lidma z planovani a snazime se jim prehodit par dobrych hernich domen, aby zkusili prijit s necim uzitecnym. pry se na tech prvnich par domen tvarili docela podivne ve stylu "proc by todle nekdo chtel?" :). nicmene pry se toho celkem chytli. tak me zajima kam to dotahnou.
-
-
Malá připomínka : Ten obrázek neni z Modern Warfare 2 ale Modern Warfare 1 :D
-
-
Je to z MW2 mappacku v kterým byla mp_crash z jedničky. (-_-)
-
-
docela fajn uvodni clanek. az na to mensi mlzeni co je a co neni prava umela inteligence :).
-
Nu, s tím vyplivnutim NPC někam poblíž... Kdo hrál zatím oba Mass Effecty, dá zapravdu, že tam to bylo hodně komické... Člověk projde dveřmi, ty se zavřou a přednimi se zničenonic zjeví dříve přivření kompadres, připadně se stane, že když civíte na dveře, kde se zjeví, se vám mezitím zjeví přímo za zády *1*. Jo tam to byla pecka, občas se i stalo, že doslova spadli z nebe *3*.
-
-
To je fakt... Ale porad lepsi, nez kdyby se nekde zasekli a clovek by se pak pro ne musel vracet a navigovat je.
-
-
Skvelý úvodny clanok , potazmo dúfam v kalitný celý serial. Som architekt a velmi sa uz nehrajem. ale na druhu stranu velmi cerpam z ostatnych oborv. rad si prave zajdem aj na tiscali games. prave koli takymto clankom. vobec mi nevadi laickost az trivialnost textu. je odlahcujuci a citim sa byt do tematiky uvedeny. Ale samozrejme, kolko ludi , tolko názorov. Urcite sam viete , komu calnok orientujete. staci to na zaciatku zmienit. potom su ostante pripomienky irelevantne.
Zaujimala by ma aj kratka analyza hry Hitman a spravnaie protivnikov v nej. Stealth akcia je tiez vpodstate skript? -
-
spis nez hitmana zkus Splinter Cell: Chaos Theory. tam bylo opravdu videt, ze neco delaji. treba kdyz se vsimne, ze je zhasnuto v pokoji, kde bylo rozsviceno, tak obezretne vleze do pokoje a rozsviti.
-
-
s tou nesmrtelností sem si vzpoměl na úžasnej bug ze starších CoD (mám dojem že to bylo jen v CoD1 a CoD2) kdy některé důležité postavy, například cpt. Price byly nesmrtelné takže když je kropili němci MGčkem tak vždycky jakoby upadli a zase vstali a takhle to bylo tak dlouho dokud s tim Mg hráč něco neudělal...
-
Súhlas skutočná AI v hrách nefunguje sú to len čiary pohybu a scripty. Na fungovanie čiastočnej inteligencie sa autor mýli a nepotrebujeme obrovský super počítač na zvládnutie AI v hrách. Taký malý pokus ....cirkusová aréna v nej 50 krychiel plus dva roboty s úlohou dať na hromadu všetky krychle. Netrvalo dlho a krychle dva roboty dali na kopu, všetci si mysleli aký zložitý program pomáhal robotom. Opak je pravdou mali len jeden príkaz dať zobratú krychlu k druhej. A tento poznatok vedci odpozorovali od sociálneho správania obyčajných mravcov.
-
moc se tom se nehodí(i když v širším slova smyslu) ale neznáte nějakou hodně válečnou strategii kromě total waru?
-
-
co si pod tim predstavujes? King Arthur - The Role-Playing Wargame?
-
-
Clanek se mi jako laikovi líbil. Jen doufám že příští díl mi řekne něco jiného, z tohoto jsem téměř vše už věděl jak funguje.