Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dan vavra moc keca zije z jedne hry a povest si vybudovla jako herniu novinar s neobjektivnimi nazory dane mafie 1 byla super hra ale je cas presta byt zahorkly rikat jak by jsi to udelal ty jinak
    • koukam ze spouste lidi lezi vavra v zaludku. falesna skromnost se dnes uz nenosi, tak nevim proc do nej kopat. nechte ho at se predvede a pak teprve si ho dejte k snidani. apriori se vuci nemu vymezovat , nema smysl.
  • Nechápu, proč NPC postava která má hráče někam dovést, ale neví jak se tam kvůli hráčem umístěné překážce dostat, nemůže udělat to co by udělal každej normální člověk v takové situaci. Poprosil o pomoc.
    • obracenyKybl
      Když si ji tak někdo naprogramuje, tak proč ne...
      • a kdyyž je to nepřítel ? a ty ho nemáš zabít ? :-o
  • Co si pamatuji, tak hra codename outbreak mela taky propracovanou AI
  • neuteseny stav AI je hlavne dan tim ze v podstate zatim u zadneho AAA titulu nebylo zadnemu AI umozneno >25% CPU time. prece primarne grafika urcuje co je in a co je out. tohle se jen tak nezmeni, urcite ne u soucasne generace vyvojaru (rozumej ne dle veku tvurcu, ale celkove management,producenti atd, soucasna garda co v tomto tisicileti zatim nedokazala prijit s necim novym) treba za 10-20 let se z AI stane zaklad,kolem ktereho se hra stavi,a ne kolem 3D enginu. treba se taky po dlouhe dobe se objevi i nove herni zanry,coz uz se pekne dlouho nestalo.
    jinak mimo herni branzi je dnesni stav AI celkem dobry, samoucici se systemy se prosazuji v mnoha oblastech,to jen u her je celkem mrtvo. no jo,na hrach jsem delal,bylo to poucne obdobi...
  • No tak Fear 2 (aj 1) mala dosť dobrú AI a v niektorých situáciách mi dala dosť zabrať....
    • no AI ve Fearu neni zas tak vyjmecna .. dobry pocit a hratelnost je spis vysledkem dobre prace leveldizajneru a skripteru .. preci jen je to linearne temer jak jen muze byt a vetsina se odhrava v 2-3 metry sirokem tunelu
      • Mahcake
        I když je to lineárně zaměřené a odehrává se hlavně v budovách. Je to zatim nejlepší AI co svět spatřil.
  • když jsem čet o těch parťácích okamžitě jsem si vybavil pekelný quest z gothic 2 pro příjmutí mezi mágy kdy jste museli dopravit ovečku přes celou mapu. nejlepší bylo všechno po cestě pozabíjet aby se během boje neztratila, přepnout na chůzi abyste ji neutekly a každejch 5 sekund savovat kdyby se stalo nevim co.
  • Pro mě nejlepší AI mělo GTA IV a po něm následující hry od R*.
    Možná to nebylo ani tak umělo inteligencí, jako spíš systémem real-time propočítáváných animací (Euphoria engine - http://www.youtube.com/watch?v=Ae3fgj2x1aI ), ale dojem skutečně "živých" NPC je dokonalý.
    V přestřelkách jsou možná pořád trošku koprní, ostatně jako ve všech GTA, ale chodci udělali od San Andreas velkou cestu vpřed.
    • Euphoria nic s umělou inteligencí společnýho nemá, je to fyzikální engine. Ani to, že by AI nějak Euphoria využívala, jsem si nevšiml (například, že by se mezi sebou nějak výrazně pošťuchovali nebo třeba házeli ze schodů)
  • zajímavý, fakt jo, ale ta hrubka v druhym odstavci by tam bejt nemusela :)
  • I když většinu informací z článku už znám, stejně děkuji za kvalitní příspěvek. Nicméně poprosil bych opravit hrubku, viz citace:

"Poprosím tak ty, jež se umělé inteligenci věnují profesionálně (takových u nás mnoho nebude a většinu asi budu znát), aby bylI shovívaví, protože cílem textu je seznámit naše čtenáře s tím co to vlastně AI je a k čemu se ve hrách používá."

Jinak, podtext této série článků je poukázat na kvalitu umělé inteligence v budoucím projektu od Warhorse, že ano ^_^.
    • Jen pro úplnost - v uvedené citaci ještě chybí čárka. Jako na pár dalších místech v článku (a nejen tomto). Z hlediska obsahu byl ovšem pro mě zajímavý.
    • Taky jsem na tu chibku narazyla a nechápu, jak si něco takovího mohl dovolit. Já takovou udělat, tak se podřešu ve vaňe, protože bich se na sebe nemohla do konce života podývat.
    • Přesně tohle jsem chtěl napsat taky, ať si sakra opraví tu hrubku. Jako člověk se někdy utne, ale tohle.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit