Přejít na výpis diskuzí
Umělá inteligence ve hrách #3: o chytrou AI nikdo nestojí
10.8.2011 | Dan Vávra
124 příspěvků
-
Nebo třeba Brothers in Arms.
-
asi tak, v jiný hře, by se jen vyklonil, ale pro demonstraci, že se schová, pak vykoukne, zase se schová atd. tak prsotě vyleze o pár metrů ven, aby si to poznal
-
Popravde staci jedna reka s utesem a neni problem tam dostat celou nepratelskou armadu :)
-
ze ses kkot
-
No jo, ale když hodím granát a nevidím 5 těl letících vzduchem, jsem nasranej že jsem vyplýtval tak drahou munici :D
-
Tipuji, že se jedná o demostraci pro nehráče, takže vliv jejich pedváděné Kynapse A.I. musí být naprosto zřetelný. Proto podle mne ve videu tolik vybíhají a zabíhají.
-
Gratulace donu Danovi za úspěšný zářez v paintballu.
Co se týče A.I. a článku, dovolil bych si jednu poznámku - pokud má A.I. rychlé reflexy a přesnou mušku, tak je hra velmi nepříjemná. Ale pokud A.I. v komerčních hrách 21. století neumí ani hodit šipku od granátu nebo ten granát sebrat a hodit zpět odkud přiletěl, tak problém podle mne není v tom, že by pak hráče něco frustrovalo.
Nepožaduji A.I. se 100% reflexy a muškou Old Shatterhanda. Ale požaduji A.I., která umí hráče najít, dokáže šplhat na překážky, neleze po žebříku/laně/tyči když nepřítel stojí právě na konci té věci a je připraven šplhajícího hodit dolů.
Rád bych A.I. která dobře spolupracuje mezi sebou a její špatná muška je jedině vítaná a nutná okolnost, aby hra byla adrenalinová, ale ne otravná.
Skriptované divadlo není vzrušující, je to nuda. Howgh -
Teraz nechcem spochybnovat urcite narocne a sofistikovane algoritmy, ale urcite nie je velmi inteligentne, ked AI namiesto zmensenia vlastnej zasahovej zony tym ze zo seba ukaze len tolko, kolko je potrebne na zasah hraca vybehne mimo prekazku, alebo pred dvere.
Je mozne ze to je len na demostraciu, ale poriadne to udrelo do oci. -
Kdo to rika ten to je, tomu se to rymuje :-). Hnupe :-).
-
Píše ten, co ani neumí psát česky... To je maďarsky? *11*
-
Vzpomněl jsem si, že ani pod z jedním z článků nikdo nezmínil Mount and Blade.
AI tam sice nedělá žádné zázraky, ale je to pěkný příklad davového boje, bez jakýchkoliv skriptů (mapy jsou náhodně generované). Na bojišti může být až 150 vojáků pod vaším velením.
I když, ona to ta absence rychlopalných zbraní asi hodně ulechčuje. Vlastně stačí když naběhnou do sebe a máchají kolem sebe mečem.
Co si o tom myslíte? -
Že ve hrách není špičková AI mi nevadí. Že střelím hlídku do hlavy a dva metry vzdálený kolega se dál šťourá v nose, to mi vadí dost. To samé voják nebo parťák, který se u plotu pokouší o kvantové tunelování na makroúrovni a moc mu to nejde...
-
Tak určitě Operace Flashpoint. Jak postupuješ hrou, dostaneš pod sebe celkem velká družstva.
Deset lidí určitě, pamatuju si i mise s konvojem :) Tým máš i v ArmA 2, ale tam jsem neviděl víc než 4 vojáky v týmu.
Jinak Rainbow Six, starší díly původní série Ghost Recon. -
Právě si ukázal AI v dnešních hrách.
-
Hlavně že ty tady projevuješ svoji inteligencI ...
-
tak rozhodne s nejlepsi AI jsem se setkal v half life 2 (aji v 1 byla dosti dobra) a far cry 1 byl bych hrrozne rad aby ve hrach byla lepsi AI napr v cod xD
-
Pozerám že neumíš číst? *3*
-
Troll alert
-
proc nejvetsi blbec pise clanky o inteligency?
-
Ehm... žeby "Umělá inteligence ve hrách #1"??? Pozerám, že aj tebe to niekto blbo naprogramoval...
http://games.tiscali.cz/tema/umela-inteligence-ve-hrach-1-zapomente-na-inteligenci-56421