Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • autor, patrně miluje, interpunkci... já, ačkoliv, nejsem sám, žádným expertem, a ačkoliv mám pana Vávru v oblibě, toto snáším, jen s velikou, nelibostí... pokud bych, ale chtěl býti novinářem, patrně bych si, pravidla českého pravopisu, nastudoval... :) jinak skvělá práce, výborná série článků o AI! díky!
  • rancor1223
    To s tim házenim granátu je skutečně blbost, přecejenom, co by člověk udělal? SKočil po granátu o kterym neví kdy bouchne nebo skočil do prvního krytu poblíž? Já sázim na druhou možnost..
  • rancor1223
    Jen k tomu spottingu v BF3. Není to sice dokonalé, ale má to svou logiku. Když voják vidí nepříteel, spolubojovníkům nahlásí jeho pozici. Ale jak chceš vyřešit "hlasovou" komunikaci mezi vojáky v MP hře? Značkou na zpozorovaným vojákem, takže když si sedí v křoví a někdo ho spotne, tak ho někdo v tom křoví vykropí i kdž ho vlastně nevidí.. Problém je jen s 3D spottingem (BFBC2), kdy je vidět i nepřítel který dávno změnil svou pozici, ale nepřítel jeho značku pořád vidí i za budovou apod - to by ale snad mělo být z větší části opraveno v BF3.
  • Cahir
    Good Point.
  • Je to přesně tak. Když člověk hrál před 15-ti 20-ti lety na 8-bitech, měl sakra co dělat, aby tu a tam nějakou hru dohrál do konce. Pak si právem mohl myslet, že je opravdu dobrý. S příchodem stále novějších a výkonnějších pc bohužel kvalita her rapidně klesala (386-ky a 486-ky se ještě daly a něco i poté), zatímco, jak můžeme vidět dnes, grafický zpracování šlo a jde stále víc nahoru. Jenže hratelnost (znovuhratelnost) a zážitek z kvalitní hry zde bohužel a velmi často chybí. A dovolím si tvrdit že rovnou u celých 99% dnešních her. Kvalitních strategií a arkád rapidně ubylo, prakticky bych to viděl tak na jeden až dva solidní kousky za celý rok. 3D strategie prakticky málo která firma umí zpracovat tak, aby to bylo opravdu hratelný. Proto často nezbývá než se vracet ke starším hrám. A tak dnešní žánr tvoří většina typu akčních, bojím se dále označit... A myslím, že to není o nostalgii jako takové, že by se snad člověk nedokázal vyrovnat s proudem času a změnami, ale v porovnání dnešních her kvalita prostě opravdu a často chybí. No, možná, že každý má jiný nároky, zvláště ti mladí, ale kdo kdy někdy hrál starší hry, ví moc dobře, o čem je řeč.
  • Souhlasim :-) ... teda az na ten granat nevim kde se vzalo hazeni granatu zpatky ale je to nejvetsi blbost jelikoz zadny clovek/vojak nema na tohle koule, ale to beru jakoze ti to ulitlo jinak naprostej souhlas ;-)
  • Awakened
    To ti řeknu úplně přesně: sbírat munici po padlých, z beden nebo z vozidel a pokud žádnou nenajdou, budou se na tebe hrdinně dívat a čekat na smrt. (Taky si zkusí zavolat muniční náklaďák, ale to v kampani to nejspíš není)
  • hh AvP, bylo mi tam jednou divny, proc se sami otevreli dvere a co to leze po zemi za krysu ... pak uz jsem jen sel menit kalhoty :)
  • Co se tam chces ucit? LMB strelba, RMB miridla, R nabiti...jestli uz je na tom herni scena tak spatne, ze na tohle potrebuje single zvlast, tak je asi na case to s hrama zabalit. :) A neboj, hral jsem to, ale vsechno (vcetne vlastnosti zbrani) pochopis behem prvnich minut hrani multaku....ve spojeni s tim, ze se ti oteviraji zbrane postupne vlastne nemas mit zadnej problem.:)
  • Tak vam nevim. Chapu ten nutnej kompromis mezi realitou a hratelnosti....ale jsem jedinej, kdo kdyz si vzpomene na hry 10 - 15 let zpet, tak vidi vycerpavajici hodiny hrani? Tehda vam ty hry nedaly nic zadarmo a otoceni hry bylo neco, cim jsme se chlubili. Jenom kdyz si vezmu pomerne noveho puvodniho AvP (toho prvniho kolem roku 2000) - marinak - stredni obtiznost. To bylo strasne frustrujici! A bavilo to. Kdyz jsem ho dohral, tak ve mne adrenalin pumpoval jeste dlouho. Dneska uz me to nenaplnuje...hrani neni vyzva (spis uplne vymyti mozku, kdy nemusite plne 4 hodiny herni doby premyslet) a vetsinou je to jenom zazitek na jedno pouziti. Snad jeste ten MP to trochu drzi, ale jinak smutnej pribeh..:(
  • CoD je zrovna špatný příklad *3* , víš jak.
    Trofeje jsou pro někoho důležitý.
    A když si vezmeš Spec-Ops v MW2 tak tam se pěkně naučíš dobře zacházet s každou zbraní.
  • smejki
    v posledních dvou misích v ArmA2 máš na starosti libovolný počet vojáků. od skvadry čítající maximálně 20 lidí až po roli polního velitele, který tyto skvadry řídí
  • Zrejme te pujdou utlouct pazbou jak je v posledni dobe modou. I kdyz dnes je to bezne k videni i v pripadech kdy ma protivnik plny zasobnik.
  • V CoD si muzes vyzkouset jine metody hrani? Myslis pri tom prochazeni tunelu kterym te cela hra vede? Tam je fura prostoru na seberealizaci, tim spis kdyz uz dopredu vis odkud kdo vyleze! Trofeje jsou dulezity, bez nich by nemelo cenu ani hrat. Jo a zlepsovat schopnosti pred vstupem do MP?! To by si ten MP musel hrat se simpanzi, protoze na ne by ti trenovani s AI v CoD mozna stacilo.
    Jen pro poradek CoD jsem si zvolil jako priklad, dalsi kvatna her na tom jsou podobne. *6*
  • Psychotic
    A nebo proto, že protivník v naprosté většině her padne dřív, než stihne vystřílet jeden zásobník. A i kdyby náhodou ne, muselo by se počítat i s možností, že v těžkých situacích hráč na čtvrt sekundy vykoukne z krytu, aby všichni začali střílet a tak to opakovat do zblbnutí, než by nepřátelům došla munice. Kromě polo-simulací jako Arma nebo arén typu Unreal je omezená munice zbytečná.
    PS: Mimochodem děkuju za vnuknutí nápadu. Až budu po sto padesáté dohrávat původní Flashpoint, zkusím, jestli můžu nechat nepřátele vyplýtvat všechnu munici a co pak budou dělat :-)
  • proc na toho idiota reagujete ? Coz pak nevidite ,ze si u toho akorat honi brko .
  • Já si lámu hlavu proč si to psal tak dlouhý *4*
    Obtížnost je dobrá v tom že si hru můžeš zahrát víckrát,vyzkoušet jiné metody hraní,získání trofií a zlepšovat si schopnosti než vlezeš do MP *3*
  • Chapu ze hra plna skriptu viz. CoD je piplacka jenze za sve penize clovek dostane stezi 5 hod. kampane s prakticky nulovou znovuhratelnosti a k tomu MP ktery ponecham bez komentare. Takovy titul pro me nema cenu vyssi nez 599,- bez ohledu na svoji kvalitu a hodnoceni. Stejne tak chapu ze dokonala AI ktera by hrace vysachovala by mnoho priznivcu nenasla ale na druhou stranu je otresne kdyz hraci projde nabehnuti doprostred dvora a zde zcela nekryty pokropi kvanta lelkujicich protivniku. Uprednostnuji par otrlych nepratel pred stadem ovci. Kdyz byla zminka o AI v Crysis 2 tak tam zalezelo jakym zpusobem na ni clovek sel. V soubojich nablizko umeli byt protoivnici pekne neprijemni a casto dokazali prekvapit, aspon co se nejvyssi obtiznosti tyce. O to vice pokud meli dostatek manevrovaciho prostoru. Ovsem kdyz na ne clovek vzal sniperku a udrzel si je od tela byli ztraceni. To by ale byl i normalni clovek kdyby ho nekdo ostreloval na dalku. V meritku dnesnich strilecek dopadla AI v Crysis 2 jeste obstojne. Je to par dni co jsem videl ukazku spottingu v pripravovanem BF3. Hrac lezel za hustym krovim, krome neho vubec nic nevidel ale v zornem poli mel identifikacni znacky nepratel a jen podle nich nahodile strilel skrz to krovi, kdyz jsem to videl tak me mohl vzit cert. Udivuje me ze podobny zpusob skorovani muze nekoho uspokojovat?! Doufam ze podobne zrudnosti pujde vypnout aspon v HC modech?!
    Dnes cim vyssi ambice vyvojaru na prodejni cisla tim vice kompromisu, pomocnych berlicek a ustupku. Marne si lamu hlavu nad tim proc hry nabizeji volbu obtiznosti a rikam si zda to neni jen fiktivni kolonka v menu ktera nema na hru samotnou zadny vliv. *8* *5*
  • To je proto, že AI v naprosté většině her nedokáže sbírat munici po mrtvích jako to dokýžeš ty *3*
  • Ono sa to tu spominalo uz asi v prvom clanku a to ze protivnik ma skoro vzdy nekonecnu municiu. Vsetko by bolo ok, ale nech mi niekto vysvetli, preco nemoze mat AI rovnako obmedzenu municiu ako hrac. Toto mi pripada najmenej fer.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit