Přejít na výpis diskuzí
Umělá inteligence ve hrách #3: o chytrou AI nikdo nestojí
10.8.2011 | Dan Vávra
124 příspěvků
-
ne tak jako v reálu je dost "nereálný", aby jeden člověk postřílel deset (Brothers In Arms) či 250 000 (Call Of Djúdy) vojáků/protivníků sám. Takhle to v životě nefunguje a hry se musejí přizpůsobovat tomu, aby člověk měl pocit, že je nezastavitelná vraždící mašina, ale zároveň aby mu to vraždění neviňátek nepřišlo až trapný. Proto se do her dosadili wingmani, který buď něco dělaj (BiA) nebo naoko dělaj, že něco dělaj, ale ve skutečnosti toho moc nedělaj (Call Of Djúdy). Asi tak.
-
Zase alibistické kecy vývojářů? Neumíme to, takže to vlastně nikdo nechce...
-
mám dojem, že jsi nepochopil, mimochodem v článku nestálo, že AI musí být tupá, jen nemůže být ani moc chytrá a musí se hledat kompromis, to je to celé... *5*
-
všichni se bavite jne o střílečkách typu cod
to neznáte neco jinýho? vazne jste tak naivni ze v cod proti vam pujdou strategové?
meli by jste začit hrat nejaký jiný žanr samí cod crysis battlefield *6* *6*
hrajte treba shoguna 2 total war(na obtiznost legendary) nebo ruse to si uzijete AI az budete brečet *1* -
jenže u her zemřít nesmíš. u her je smrt prohra a nedohraješ to. proto musíš být superman (taky můžeš zalehávat granáty, ale občas to jde rozchodit :) ). je třeba, že hry jako realita jen vypadají, ale nemohou si na realitu hrát, musí tam být stále herní prvek. proto jsou to HRY. a jestli se někdo pokouší o simulace, to je jiný soudek, většina lidí má však hry pro zábavu, hraní. ne umírání.
-
To nesmíš hrát na Wii :D
-
Dnešní hry bych přirovnal ke krásné ženě, která dbá o své tělo, aby vypadala co nejlépe. Bohužel když na vás promluví, zjišťujete, že toho v hlavě moc nemá.
-
Což je věc, kterou používají jen známí.
-
o tom nikdo nepochybuje a moji myslenku jen potvrzuje...
-
"Ale jak chceš vyřešit "hlasovou" komunikaci mezi vojáky v MP hře?"
...
pardon, ale neni presne pro tohle delany teamspeak, teamchat atd? -
Problem je, ze ked si zvysis narocnost, tak to neznamena lepsiu AI... Vacsinou to znamena viac HP pre protivnikov, menej pre teba a podobne kraviny...
A to je skor na nastvanie ako pre zabavu... -
ja chcem SWAT5, so skvelou AI, kde aj jednu mapu, mozem znovu hrat stale dookola a nahodnym rozmiestnenim pachatelov a nezucastnenych osob + dobra AI, budem mat vzdy iny zazitok, dobra AI minus skript rovna sa znovuhratelnost
-
samozřejmě, proto by v každý hře měl být reálný "systém" házení granátu. Odjistím a mám 10sec než bouchne. Pak s dobrým skillem není problém granát hodit tak, aby nikdo neměl čas zdrhnout nebo hodit granát zpátky. Prostě tak jak v reálu.
A s házením granátu zpět naprosto souhlasim.
Akorát se mi vybavila scéna z filmu Save private Ryan. Při poslední bitce krijou přístup dírou ve zdi. Vletí k nim granát tak, že je na dosah ruky. Matous by vstal, chvili se rozhlížel, kam se tak asi schovat, než by to bouchlo a kvuli němu by zemřel i jeho parťák. Kort v dnešní době, kdy jednotka je jako rodina, tak si její příslušník pokusí granát dostat z dosahu svých spolubojovníků i za cenu života či zmrzačení. -
v Crysis jednice to tak 100% nebylo a dvojka mi prisla stejna i kdyz jsem hral jen prvnich cca 160minut.
-
Jinak hrac sam muze bezproblemu postrilet i deset protivniku naraz ... jen na ne nesmi nabehnout ;) Ale to uz je vec inteligence hrace ... navic ja stojim o kvalitni AI opravdu nevim ve ktere strilecce posledni dobou byla vyzva (jestli znas, hod jsem, rad si ji zahraju a zhodnotim), jestli myslis to ze mne script hodi nepratele za zada ... to nepovazuju za vyzvu
A navic ja se bavim momentalne o strateegiich, ktere uplne vyechal ... kdyz se bavime o AI, nemuze prece jeden zanr vynechat uplne ... to proste nejde. -
Souhlas s příspěvkem. Nestojím o A.I. s hyperpřesnými reflexy aneomylným rozhodováním. Ale rozhodně požaduji chytrou A.I., která se na mne nebude smutně dívat jen protože jsem vyšplhal na střechu. Nebo A.I., která si pojede svoje předurčené manévry i ve chvíli, kdy to působí spíš úsměv na tváři než vrásky na čele ^_^.
-
Vysel jsem ze cviku :D Musim zase natrenovat, driv jsem porazel i Cheating AI ... holt zrezavel jsem :D
-
Hraji proti dvěma AIx bez problémů. A myslím samozřejmě jedničku, dvojka je paskvil.
-
myslim ze v ruse si uskoku taky docela uzijes *3*
-
Doufam ze si delas legraci nebo jen trolujes.