Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Skoda ze to uz konci 4. dielom, som sa tesil ze ked autor rozpraval o AI v akcnych hrach, ze postupne prejde aj k dalsim zanrom, hlavne RPG a strategie, na tie som sa tesil najviac. *8*
  • Upřímně,já chytřejší AI ocením,protože to je/byla jedna z věcí na kterých mi ve hře záleží.Protože,když před váma stojí voják a střílí do vás,místo toho aby se schovával za všemožný úkryty.
    Chytřejší AI oživý všechny hry.
  • tak rozhodne s nejlepsi AI jsem se setkal v half life 2 (aji v 1 byla dosti dobra) a far cry 1 byl bych hrrozne rad aby ve hrach byla lepsi AI napr v cod xD
  • Gratulace donu Danovi za úspěšný zářez v paintballu.

Co se týče A.I. a článku, dovolil bych si jednu poznámku - pokud má A.I. rychlé reflexy a přesnou mušku, tak je hra velmi nepříjemná. Ale pokud A.I. v komerčních hrách 21. století neumí ani hodit šipku od granátu nebo ten granát sebrat a hodit zpět odkud přiletěl, tak problém podle mne není v tom, že by pak hráče něco frustrovalo.

Nepožaduji A.I. se 100% reflexy a muškou Old Shatterhanda. Ale požaduji A.I., která umí hráče najít, dokáže šplhat na překážky, neleze po žebříku/laně/tyči když nepřítel stojí právě na konci té věci a je připraven šplhajícího hodit dolů.

Rád bych A.I. která dobře spolupracuje mezi sebou a její špatná muška je jedině vítaná a nutná okolnost, aby hra byla adrenalinová, ale ne otravná.

Skriptované divadlo není vzrušující, je to nuda. Howgh
    • rancor1223
      To s tim házenim granátu je skutečně blbost, přecejenom, co by člověk udělal? SKočil po granátu o kterym neví kdy bouchne nebo skočil do prvního krytu poblíž? Já sázim na druhou možnost..
      • Jéje, to je tu dnes zase rozumbradů :). I když se "odhazování" granátu neděje příliš často, blbost to rozhodně není - naopak, v některých situacích jsou k tomu vojáci přímo cvičeni. Když ti vlítne granát oknem do místnosti bez solidního nábytku, tak je to často jediná možnost, jak mít alespoň malou šanci na přežití. FYI - jen za posledních několik měsíců dostalo několik amerických vojáků vyznamenání za to, že takhle zachránili svoje druhy. Někteří sice in memoriam a jeden, kterému to utrhlo obě ruce (a teď má robotické), ale to nic nemění na tom, že to už zachránilo celkem dost životů...
    • Souhlasim :-) ... teda az na ten granat nevim kde se vzalo hazeni granatu zpatky ale je to nejvetsi blbost jelikoz zadny clovek/vojak nema na tohle koule, ale to beru jakoze ti to ulitlo jinak naprostej souhlas ;-)
      • Day of Defeat.
    • No jo, ale když hodím granát a nevidím 5 těl letících vzduchem, jsem nasranej že jsem vyplýtval tak drahou munici :D
      • samozřejmě, proto by v každý hře měl být reálný "systém" házení granátu. Odjistím a mám 10sec než bouchne. Pak s dobrým skillem není problém granát hodit tak, aby nikdo neměl čas zdrhnout nebo hodit granát zpátky. Prostě tak jak v reálu.

A s házením granátu zpět naprosto souhlasim.

Akorát se mi vybavila scéna z filmu Save private Ryan. Při poslední bitce krijou přístup dírou ve zdi. Vletí k nim granát tak, že je na dosah ruky. Matous by vstal, chvili se rozhlížel, kam se tak asi schovat, než by to bouchlo a kvuli němu by zemřel i jeho parťák. Kort v dnešní době, kdy jednotka je jako rodina, tak si její příslušník pokusí granát dostat z dosahu svých spolubojovníků i za cenu života či zmrzačení.
        • Víš něco o tom, jak v realitě funguje granát? *7*
          Rozdíl mezi obraným, útočným?
          • To vim, ale nevim, co to má společného s odhazovánim granátu zpět. Pouč mě!
            • MickeyMutant
              Obranný se odhazuje, útočný se polyká.
        • ucho
          jenže u her zemřít nesmíš. u her je smrt prohra a nedohraješ to. proto musíš být superman (taky můžeš zalehávat granáty, ale občas to jde rozchodit :) ). je třeba, že hry jako realita jen vypadají, ale nemohou si na realitu hrát, musí tam být stále herní prvek. proto jsou to HRY. a jestli se někdo pokouší o simulace, to je jiný soudek, většina lidí má však hry pro zábavu, hraní. ne umírání.
  • neurol_4ever
    Pro Dana Vávru.
    Pane Vávro, jako člověka, který vytvořil Mafii 1 a 2 a pomohl tak propagovat Českou Republiku na zahraniční herní scéně, si Vás velmi vážím. Ale to, co zde na games.cz předvádíte poslední dobou, mě už začíná opravdu otravovat. Z každého Vašeho článku, recenze nebo hostování v podcastu na mě přímo čiší, že vše, co se Vám v dnešních hrách nelibí, je totálně debilní, Ti co to hrají a líbí se jim to, jsou asi debilové a jen Vy byste to udělal lépe a vlastně úplně nejlépe a jen Vy máte pravdu. Naopak co se líbí Vám je to jediné správné na světě. V jednom podcastu jste se tak rozohnil o Duke Nukem Forever, jak je to totální fail, jak je tam všechno špatně a opravdu nejlepši na Vašem monologu bylo, že v singlu nejde nikoho zmrazit a pak rozkopnout. Nevím jakou verzi hry jste recenzoval ale u té mé jde nepřátele zmrazit a rozkopnout. Opravdu nechápu proč hře vyčítáte neco, co není pravda a všichni ostatní mlčí a věří Vám to. Tuhle jste se zase rozpovidal jak se Vám úplně nejvíc ze všeho líbí L.A. Noire a zase monolog L.A. Noire tohle, L.A. Noire tamhleto a jedině takhle by to mělo vypadat. Vždycky Vás nechají se vypovídat a pak rychle přeskočit k jinému tématu. Z Vašich článků o A.I. mám také pocit, že skoro všechno je špatně a jak by se to mělo podle Vás dělat. Doufám, že po posledním čtvrtém dílu necháte články, recenze a podcasty na ostatních členech redakce, kteří nejsou, tak jednostranní a zapšklí a budete se soustředit na Váš nový projekt. Na ten jsem tedy opravdu zvědav. Podle toho, co od Vás čtu a poslouchám, tak čekám minimálně desítkovou hru, kde bude všechno dokonalé. Opravdu očekávám, že ve Vaší nové hře nebude ani jedna věc na kterou jste si za poslední dobu stěžoval u jiných her. Ale abych řekl pravdu, nevěřím tomu ani za mák.
    • Pozorne sleduju tento ctyr dilny serial, a rozhodne ani v jednom z nich na me nepusobi, ze by autor nekterak obhajoval jakkoukoliv cestu. Proste jen VYSVETLUJE co se deje, kdyz se zvoli tento postup, nebo onaky, a kdyz se zamyslim nad dusledky ve smeru autorovi myslenky, musim s nim souhlasit. Ma to hlavu a patu. Nevidim zadne GUROVANI nebo MUDROVANI jak to "ma byt a nema byt." Schvalne jsem si vsechno precetl jeste jednou. Ne kvutli vasemu komentari, jen abych dostal veci do souvislosti. Asi jste si spletl clanek. A jestli nahodou v tomto komentari kritizujete nejaky jiny clanek, co je nekde uplne jinde a o necem jinem, treba nejakou recenzi hry, ktera je vzdycky ponekud subjektivni, tak jste zde uplne totalne vedle a mel by jste kritiku (mozna i podstatnou, LEVEL uz nejaky ten patek nectu a zde v Sydney je to ponekud nedostatkove zbozi, takze Vasi kritiku nemuzu nikterak objektivne zhodnotit, jestli je spravna, nebo ne) ventilovat jinde. V kontextu tohohle clanku jste jen forum troll, ktery dela nekompetentniho **** jen sam ze sebe. Pardon.
    • Neboj. Oni mu to potom vsichni omlati o hlavu *1* Jenze on do predu moc nevidi *2*
    • Irisis
      na games je dv zatim ještě v klidu, spíš ty články v levelu mě už deptají několikátým rokem...
      • Naprostej souhlas. Jeden z duvodu proc jsem to prestal kupovat :D
    • MickeyMutant
      Tomu se říká vlastní názor. Dan Vávra má nějaký, ty máš asi úplně jiný. Jestli tě to tak strašně prudí, tak to radši nečti a neposlouchej, šetříš svoje nervy.
      • Myslim ze ti unikla pointa toho postu, jelikoz tim jenom rika ze se vlastne dela z pana Vavry takovy herni Guru a pritom to vubec neni pravda. De facto by se dalo tvrdit ze se z jeho vyroku dela takove Dogma.

A pokud svoji novou hrou nepredvede neco opravdu dokonaleho, tak tim jen potvrdi ze rozumovat umi kazdy.
        • MickeyMutant
          Ale on v podcastu vlastně v určitém smyslu takový herní guru je, protože má na rozdíl od Lukáše nebo Petra dlouholeté zkušenosti přímo z vývoje. Tím nechci rozhodně říct, že by jeho názor byl automaticky kvalitnější, ale v některých konkrétních otázkách, týkajících se přímo vytváření a produkování nějaké hry se může opřít o svou praxi.
          • Bohuzel nekdy je toho "opirani o svou praxi" mozna az moc.
          • XorxoxTalarius
            Pri tomhle podani s tebou musim souhlasit :D
    • Mate muj bod ;)
  • namoušnkepčruje *12* *11*
  • Pan Vávra se podílel na Mafii 1 a 2? Hmm, není divu jak špatný stav AI je v hrách když to dělaljí lidé s takových přístupem, viz. článek... *13*
    V mnohém v článku jde souhlasit a je více méně pravdivé, samozřejmě nejde udělat AI realisticky, to by hra nebyla hratelná ale nejde se vymlouvat že špatně udělaná AI ve hře je proto aby hra nebyla příliš obtížná, AI může být velmi chytrá, nepředvídatelná a záludná, obtížnost se dá ladit mnoha jinými parametry jako reaction time, bot AIM, atd.
  • Akorát se tady pořád mluví pouze o AI s cílem zabít a její taktických šachách na bojišti.
  • Teraz nechcem spochybnovat urcite narocne a sofistikovane algoritmy, ale urcite nie je velmi inteligentne, ked AI namiesto zmensenia vlastnej zasahovej zony tym ze zo seba ukaze len tolko, kolko je potrebne na zasah hraca vybehne mimo prekazku, alebo pred dvere.
    Je mozne ze to je len na demostraciu, ale poriadne to udrelo do oci.
    • Tipuji, že se jedná o demostraci pro nehráče, takže vliv jejich pedváděné Kynapse A.I. musí být naprosto zřetelný. Proto podle mne ve videu tolik vybíhají a zabíhají.
      • asi tak, v jiný hře, by se jen vyklonil, ale pro demonstraci, že se schová, pak vykoukne, zase se schová atd. tak prsotě vyleze o pár metrů ven, aby si to poznal
  • všichni se bavite jne o střílečkách typu cod
    to neznáte neco jinýho? vazne jste tak naivni ze v cod proti vam pujdou strategové?
    meli by jste začit hrat nejaký jiný žanr samí cod crysis battlefield *6* *6*
    hrajte treba shoguna 2 total war(na obtiznost legendary) nebo ruse to si uzijete AI az budete brečet *1*
    • multi player supreme commander to hraju stale.
      • multiplayer hraje uměla inteligence? *1*
        • Cajk
          občas mám v některejch hrách pocit, že jo:)
        • lol, mas pravdu. mel sem si to vic precist.
    • Anal.S
      Jenže ve většine RTS vidí AI všechno, včetně toho co samotný hráč ne. V Shogunovi je to sice principem hry, ale v Ruse rozhodně ne. Navíc, obě mají předem připravené mapy, které jsou určitě pro AI otagované.

Někdo v komentářích u minulých dílů zmínil Warrior Kings: Battles.
      Zatím jsem si četl jen tuhle recenzi

http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/warrior-kings-battles-06p-/clanek.A030330_warriorkingsbattles_bw.idn

ale už si na ni brousím zuby *14*
      • XorxoxTalarius
        S tim tagovanim ano pro RUSE ... ne pro Total War, jelikoz tam jsou mapy generovany nahodne ...
    • XorxoxTalarius
      Taky kolik let uz tu svoji AI piplaji ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit