Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no jestli v budoucnu bude mit kazdy vydavatel vlastni digitalni platformu,tak to bude peklo.Kdo chce mit na pc 20 programu na digitalni distribuci.Mam steam a mam rad hry pohromade a ne roztahane po 20 uctech.
    Jestli chce EA mit nektere hry exklusivni pro svuj ORIGIN ,tak se bude muset zastracene snazit ,aby me presvedcil a verim,ze podobne to vidi vice lidi.
    Sice se konkurence pro steam hodi,tak se mi tenhle model exklusivit nelibi.Staci ,ze se tohle deje u konzoli a ted to budou tahat i na pc.
    • Paul_cz
      Zase takový problém to není.Nakupoval jsem hry na Impulse, steamu, gogu, direct2drive, game.gamesplanet, ea store (dnes origin), gamersgate. Prostě když je někde dobrá akce na hru co si chci zahrát, tak to tam koupím, stáhnu hraju. No problem. Na Gamersgate, GOGu, D2D a game.gamesplanet ani není potřeba klient, prostě se stáhne rovnou hra. Na ostatních klient je, ale mám je všechny až na steam vypnuty a používám je jen když si chci něco stáhnout.
      • Jasny chapu,nekomu to nevadi.Ja osobne to mam radsi vsechno takrikajic pod jednou strechou *1* .
        Co mi spise vadi jsou ty exkluzivni hry.Vadi mi to u konzoli a bude mi to vadit i na pc.
        A na steam nadava spusta lidi,ze jsou drahy,coz je casto pravda.Jenze ceny non-valve her urcuji vydavatele,zatimco valve hry maji ceny slusne.Myslim si,ze pokud by takovy EA melo takove postaveni jako steam,tak by to bylo teprve peklo co se cen a predrazenych dlc tyce.
        • Problem Steamu je, ze prevadi z dolaru na euro 1:1 (nektere hry mam pocit maji odlisnou cenu pro evropu a usa, ale jde spise o vyjimky). Takze USA maji hru na Steamu pri dnesnim kurzu priblizne o 30% levnejsi nez v Evrope a to je si myslim docela dost. Prosto se na Steamu vyplati kupovat pouze v akcich. Ja mam napriklad na Steamu pouze hry z ruznych akci a pak hry, ktere pouzivaji Steamworks i v pripade krabicovych verzi hry (MW2, Fallout New Vegas, FEAR2).
          • ucho
            To je fantasmagorie :) Steam neurčuje cenu, Steam nedělá žádné převody měn. To si nastavují distributoři sami :) Proč má někdo pořád potřebu plácat tyhle nepravdy?
            • smejki
              ano, má slovo, co se ceny týče - ale jen u vlastních titulů. A dále má slovo u organizace akcí. eto vsjo
            • No valve asi bude mit taky nejake to slovo co se ceny tyce,ale konecne slovo ma vydavatel,o tom zadna.Faktem je,ze u valve her jsou ceny v dolarech a eurech v poradku zatimco u her jinych vydavatelu tomu tak casto neni.
        • Paul_cz
          Tak osobně bych taky raději vše na steamu a gogu, ale když je někde něco fakt levné tak mi jiný shop nevadí. S těmi cenami je to zajímavé - např. DNF stojí na steamu 50 eur. Já ho koupil na game.gamesplanet za 27 liber, což je o 500Kč méně. A co jsem tam koupil? Steam klíč, takže jsem hru zaregistroval a stáhl ze steamu. Ať žije (i takhle paradoxní) konkurence!
  • RavenHolm
    EA si asi neuvědomuje jak obrovskou komunitu si Steam za těch x let vypěstoval.
    • Black_Hand
      kazdej takovej projekt vyzaduje velkou investici a risk. ja to chapu. se ukaze az po vydani jak to dopadne.
      • RavenHolm
        Já v tomhle EA moc nevěřím. Pokusit se postavit proti steamu se svým eshopem? Malá šance na úspěch. Ano pokud by se na steam vykašlalo víc vydavatelů jako Ubi, Eidos atd. Tak věřím, že by to steamu uškodilo, ale v tomto případě je EA jen samo proti sobě. Já jakožto uživatel steamu nemám potřebu mít své digitálky (možná až na GoG, ale ten je zaměřený na jinou sortu her) někde jinde naž na steamu a to by si EA mělo uvědomit. Mám spoustu her v krabičkách a spoustu her na steamu (zásoba do konce života:)), ale skutečně nebudu kupovat v dalším digitálním kanálu.
        • Cosi
          A ještě se divim, že EA pustilo staré hry na GOG, teď si je mohlo vydávat samo a být tak konkurencí na dvou frontách.
        • smejki
          same here
        • Cosi
          Jedinou naději vidím v tom, že by mohly prodávat digitálně hry levněji než v krabicích, ale to se asi nestane.
        • Black_Hand
          jo, ja vim jak to myslis. ale my nejsme zas tak vyrazna skupina. (jsem na tom v podstate tak jako ty)
  • Takze namiesto Steamu, kde to bolo oproti obchodu predrazene proti logike, to hodia na Origin, kde to bude tiez oproti obchodu predrazene - co tym chcu ziskat? sudny clovek si to aj tak kupi v obchode.
    • Upřimně, krabicovky kupuji jen vyjmečně, protože nevim jak Vás, mě hry na Steamu vyjdou VŽDY levněji. Příklad třeba právě portal 2, něco okolo 800, v obchodech vypláznete 1200. Taky určitě záleží, od jakýho vydavatele hra je a co to je za hru, ale opravdu jsem osobně na Steamu nekoupil hru dražší než je v obchodem, maximálně byla cena více méně totožná.
      Když si vemu, kam se krabicovky ubíraji (absence manuálů, případně manuál za h*vno- Kde jsou doby, kdy jako u Caesara III byl manuál se stovkami stránek, prostě tlustá bichle), digitální distribuce bude získávat výhody a vzhledem k tomu, že vydavatelé chtějí být ekologičtí, krabicovky budou brzo o ničem.
  • EA ma v poslednych tyzdnoch utvrdili v tom, ze si od tych zmrdov uz nic nekupim. ci uz tymto "exclusive origin" krokom, alebo exkluzivnymi DLC k BF3.

mozem im to cele osrat a viem ze niesom sam. to si radsej kupim COD, ktore z duse neznasam.
    • COD a jeho spoplatnene. sluzby ? Lol z blata do kaluže.
      • podme bratia, spustime si CSS a zabime par chlupatych, vyhodme do povetria par strategickych cielov a zalejme to niekolkymi pivkami.
        • CSS nebrat... radeji CS 1.6 a ty pivka k tomu :-)
  • ucho
    tak začíná se to trochu obracet :D
    http://www.computerandvideogames.com/307454/news/crysis-2-steam-removal-not-eas-decision/
  • ucho
    Alenka už je na Steamu zpět.
  • sidi
    jedina vec co mi na tom vadi je ta ze budem musiet mat nainstalovanych X dalsich programov na to aby som si zahral hry origin pre hry od EA, Steam na ostatne hry a potom na COD ten dalsi program ten ich vlastny
    • Ano, je to demence, každá firma bude nakonec mít vlastní. A ještě si vzpomínám, jak se EA a Microsoft Valve smáli, "Steam nebude fungovat, lidi nemaj internet, tohle nemá budoucnost" a dneska se tam chtěji v*srat. Holt, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí s risk je zisk :P.
  • a máte někdo ten Origin? Funkcema se začíná blížit STEAMu, mnohem rychleji startuje, není potřeba ho spouštět před startem hry. Ceny her od EA Bioware a spol jsou na Origin nižší než na Steamu, Darkspore který má teď akci na Steamu se slevou 40% je pořát dražší než na Originu a v podstatě všechny hry od EA tam pořídíte o dost levněji. STEAM je podle mě tak drahej, že konkurenci potřebuje jako sůl. U mě si STEAM za léta užívání žádný pouto nevytvořil a poslední dobou mě spíš čím dál tím víc štve.
    • Tak to je snad logicke ze EA bude mit sve hry na sve platforme levnejsi nez na cizi platforme ne?To by museli byt uplne padli na hlavu aby sve hry prodavali na steamu levneji nez na sve vlastni platforme,kterou se snazi protlacit.Nekdy to chce se jen trochu zamyslet.
    • smejki
      ceny her na steamu určují vydavatelé, takže o "konkurování" steamu nemůže být řeč
    • ucho
      to zní jako reklama od EA, ale je lživá. lze najít i hry od EA, které jsou na Origin 2x dražší než na Steamu...
      edit: mimochodem ceny her nestanovuje Steam, to je tak těžké pochopit? :D
      • Hry který mě zajímaly, byly na Originu vždycky levnější, pokud se je STEAM neuráčil dát do nějaký akce. A aktivně používám oba systémy. A ne, nejsem od EA a nemám s nim nic společnýho.
        • Nj chlapče musíš kupovat na steamu když jsou tam akce ,a ty jsou skoro každej víkend .A přesně jak píše ucho ,Valve ceny neurčuje! Názornej příklad Portal 2 tam asi cenu určovalo Valve a v předobjednávce to stálo 736 kč :-)
  • smejki
    škoda, bejval bych si to na steamu koupil časem. Origin? -> *1*
  • Hele proč ten smajl? Jméno Origin mi přijde taky trochu divný (původ). Nevzniklo takhle náhodou EA z Originu? (to už bude asi jenom pro pamětníky)
    • kua kde to zase je?? To patří k tobě smejki.
      • smejki
        kdepak, název je... nijakej, normální... ale ten systém sám o sobě mě rozesmál už při svém spuštění. je to jen přeskinovaný EA store a to ještě tak, že to vypadá, jako by někdo večer sednul k pohotoshopu a ráno měl sakumprdum hotovo včetně implementace na webu. čas ukáže, ale momentálně je to pro smích, alespoň mně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit