Přejít na výpis diskuzí
Update: PS3 hacker George Hotz (ne)uprchl do Jižní Ameriky
23.3.2011 | Petr Poláček
322 příspěvků
-
Už dřív tady byla novinka, která to vysvětlovala, jde o opodstatnění toho, že se soud má konat v New Jersey což chtějí dokázat záznamy, které ukáží přístupy a stahování hlavně z tohohle státu.
Nicméně je to absolutně nepřípustné a fatální selhání soudu, že něco takového umožnili, kapříků asi připlulo více než dost. -
ma jedinu prioritu...PRACHY
-
Ach jo, jestli chceš zase začínat s tím, že jeho skutečný zločin je zveřejnění jak to tu už někdo dřív zkoušel, tak to bež říci třeba těmhle http://www.lockpickers.cz/ ti ukazují otevírání zámků, pořádají mistrovství, na youtube najdeš tisíce možná miliony videí na prolamování ochran kde čeho, otázka pro modré, červené i Jerryho, proč nesedí za katrem když se tím ještě takhle chlubí?
-
jediné, co mě napadlo bylo tyto IP adresy porovnat s účty na té jejich síti a dát si ty lidi do hledáčku, jestli se u nich neděje něco podezřelého, třeba... což je tedy jen předpokládaný důvod, ale celkový smysl v tom moc není...
-
Geohot běží o život, go jen go. Mohl by to zkusit ve Venezuele, Hugo Chavez nemá rád konzole a západní dekadenci, ale hlavně ne na Kubu, tam konzole neznaj.
-
Sten - když si v autě hackneš alarm a potom budeš psát na internet, jak se prolamuje, bude to stále v souladu s tvoji morálkou? :D Však koho zajímá, že si to lidé přečtou a budou pak vykrádat auta, tvoje chyba to není, ne. Ono teoreticky když to bereš takhle, tak je vlastně jedno co si stahuješ na svoje PC, vždyť je tvoje :)
-
To, že jsi hloupý ti skutečně nemohu vyčítat, to máš pravdu, moje chyba, shame on me.
-
Já ted fakt nevím, půlka lidí řve posvětit a druhá pověsit, což tedy v ideálním případě, aby se jak se říká sony nažralo a werz zloději zůstali celí, pak tedy pověsit a pak posvětit, címž by sony dostala svou libru masa a warez ptácí mučedníka *1*
A teď vážně: Sony si chrání zisk. Kdyby jste měli byznys a někdo vám ho narušil a umožnil by vašim zákazníků neplait a připravil vás o profit, tak by jste se nebránili? Jestli ne, tak klobouk dolů a alou k lopatě, protože v jné svéře by vás asi nezaměstnali a soukromé podnikáni nedoporučuji.
A co se týče velkého útěku, je celkem logické, že se do jižní ameriky nešel (neletěl, neplaval, nepodhrabal se), aby se tam mohl opaloval. Zkrátka vzal dráhu, typuju, že si uvědomil co způsobyl. Ono i hackeři měli kodex, kde sice uznávali svobodu myšlenek a práva na informace, ale zase byli proti úmyslenému poškozování. Možná, že si ani neuvědomil, jaký je sony moloch, možná že ve svém IT mozku neurčil, že dělá něco špatně, ale udělal. -
Tahle fašistická praktika by mě taky zajímala, bohužel, nenapadá mě ani ta jedna věc, spíš mi to příjde jako nějaké odstrašující gesto
-
Jerry - když si na svym zařízení prolomim ochranu, nevidim na to vůbec nic špatnýho, klidně si teď půjdu hacknout alarm v autě a budu mít čistý svědomí, ale budu se muset smířit s tim, že u tebe budu morální odpad...no... nějak se s tim už vyrovnám.
Robotron - Otázka stále trvá, to že mi je jasné jako většině lidí že v dnešním světě jde jen o peníze nic nemění na tom, že se stále ptám čím je připravil o peníze, tím že umožnil kromě používání OtherOS i užití pirátských her? To neni zločin, zločin páchá až ten co si pirátskou hru stáhne. Už jsem to tu jednou psal, je to jako hnát k odpovědnosti výrobce paklíčů, páčidel apod., je to na hlavu. -
už je to trochu nudné, jsem zvědav, jak to rozseknou... každopádně nechápu, k čemu jsou Sony IP adresy lidí, kteří navštívili jeho stránky... (no jedna věc mě napadá, ale celkový smysl mi uniká)
-
Konečně , jeden proti gigantu :D GOGOGO !!
-
Promiň, jsi příliš velké střevo na to, abych to s tebou dále řešil. :DDDD Napřed napíšeš cosi o tom, že si lidé řeknou "NE" a přestanou hloupý zákony dodržovat a potom mi začneš vyčítat, že proč by to jako měli lidé přestat dodržovat. :DDDDD Raději pokračuj v psaní o ovečkách, to ti jde očividně lépe. :DDDD
-
Stan: Kdyz to vis, tak jak se muzes ptat? "Jak pripravil nekoho o penize?"
-
Protože prolomil ochranu PS3??? Nepovažuješ to za morálně správné? Řekl jsi, že co dělal je po morální a čestné stránce v pořádků, myslíš, že prolomení ochrany jim bude vydělávat a chránit chudé a nemocné?
-
Já snad tvrdím opak? vždy jde o peníze, v dnešní společnosti obzvlášť.
-
A ty si myslis, ze jde o vec principu? Vzdycky jde o penize.
-
To si objevil Ameriku, nedodržení zákona = trest, máš tam ještě nějaký hluboký moudro který nám musíš sdělit aby si nás spasil? Tohle by člověka totiž nenapadlo, zbytečně to vokecáváš a začínáš se v tom hrozně plácat : )
Další tvoje skvělá dedukce, geohotzův hack=všichni nebudeme doržovat autorský zákon=nebudou existovat hry :D bravo. Kdo z něj dělá Robina Hooda? Kde si to sebral?
Další ti předkládat nebudu, ty stejně ani po miliontém příkladu nepochopíš, že nesrovnávám zákony ale principy, bylo by to házení perel sviním ti něco o tom psát :)
Citace "Ten může, ba musí, poškodit jen ty, co ho úmyslně porušují, hacery, piráty a podobně, pokud poškodí tebe, jakožto člověka co nikdy nic nestáhl ani nic podobného, potom bude něco smrdět, ale v tomto případě se to ani zdaleka nestalo, to by pak totiž nemusel utíkat do JA"
Dobře ty *1* -
Nejsou dodržována základní lidská práva? Za 1) Co to ma co dočinění ze Sony 2) Když já řeknu že v Čechách nejsou doržována základní lidská práva, tak to taky bude pravda, protože se najde někdo kdo je porušuje
-
trestny zakon pozna mnoho druhov trestnych cinov, ja osobne povazujem za najzavaznejsie nasilne trestne ciny, Chrudim a pod. , vies kolko $$$ sa da na tento hon na hackera ? a kolko resourcov sa dalo na Chrudim a pod. ? tato spolocnost ma zvlastne priority