Přejít na výpis diskuzí
Update: PS3 hacker George Hotz (ne)uprchl do Jižní Ameriky
23.3.2011 | Petr Poláček
322 příspěvků
-
pro pana EEE extra poznamenám, že to co je dole česky jsem psal já, uživatel Brambic asi okopíroval celej koment, ve kterym jsem také použil tyhle dva výroky představitelů Sony z jednoho zahraničního zdroje.
Nicméně krásný důkaz, že skutečně lžeš a obhajuješ Sony za každou cenu. -
Tak tohle je hodne velky rozdil.
Mitchell:
1) naboural personalni ucty
2) prodaval neco, co mu nepatri (vzhledem k virtualnosti jde ale tusim jen o prodejni podvod)
3) vydaval se za zamestnance dane firmy (podvod na zaklade impersonace).
Nic z toho geohot pokud vim neudelal... -
jo tak to lzes ty jako kdiz tiskenes tady to mas 2007 from Sony's Phil Harrison: "One of the most powerful things about the PS3 is the 'Install Other OS' option"
"Sony engineer Geoffrey Levand wrote to a PS3 mailing list in August 2009, "Please be assured that SCE is committed to continue to support for previously sold models that have the 'Install Other OS' feature and that this feature will not be disabled in future firmware releases." "
Tvoje oddaná obhajoba Sony je obdivuhodná a tvojí loajality si mohou skutečně cenit, ale přijde mi to už trochu moc. -
Pak to neprirovnavej k bytu. V mem prikladu byt predstavuje PS3 konzoli. Bezpecnostni system pak FW PS3 a bezpecnosti klic pak klic v PS3. Podle me ten priklad docela sedi.
Technickou stranku chapu velmi dobre. Je irelevantni, jestli system chranis heslem, xor klicem nebo certifikatem. Bezpecnost zalozena na klientu je vzdy prolomitelna => nelze se na ni 100% spolehat (proto se u bussiness aplikaci pouziva dvoji validace). Je to to same jako cracky pro hry apod., je to jen otazka casu.
Zadny !bezpecny! bezpecnosti system nepouziva jeden klic. Bud sifrujes privatnim nebo verejnym klicem a tim je take urcen "smer" zabezpeceni. Pokud pouzijes jeden klic pro vsechny instance aplikace, nemuzes ocekavat silnou bezpecnost. Respektive tuto formu zabezpeceni neni mozne pouzit u hromadne distribuovanych instanci tak, aby byla aplikace bezpecna. V podstate tim svuj klic davas verejnosti.
=> Mas pravdu v tom, ze pokud distribuujes neco na optickych mediich pro jedno zarizeni a zaroven pouzivas digitalni podpis, nemas jinou moznost nez pouzit 1 klic. Proto tento zpusob neni bezpecny a proto byly vsechny tyto ochrany prolomeny. -
takze my tvrdis ze kdiz si koupim za moje penize nakou vec tak ji nikomu nemuzu dat ? nebo pucit ?? to se my zda hodne divne .l mozna to beres podle zakona ale ja na zakon kaslu zakoni delaj naki trupky kteri chtej videlat prachy na obicejnich lidech ja si muzu delat co chci jeto moje pravo. priklad dostal si nekdy od rodicu treba pc ??? tak tebe bych namiste hned zavrel do chlatku jestli to beres takhle
-
Šikovně to s nimi kluk válí. Sranda.
Pokud by bylo pravdou, že jim disky předal a ony nepředané věci mají být řadiče apod. , tak ze sebe Sony udělalo opravdu blba (resp. ti co za tím stojí, ale přenesli hanbu na celou firmu). -
to Nekdo jiny výše - tady vidíš jak je to matoucí, toho blbce si ze sebe dokonale právě udělal sám : D
-
John Mirra?
-
Doufam ze s geohotem to dopadne minimalne stejne, protoze on zpusobil skody daleko vyssi.
http://games.tiscali.cz/tema/hacker-zynga-pokeru-jde-na-dva-roky-do-chladku-za-virtualni-kradez-55276 -
Nekdo jinej -> Takže jinak. Nevadí mi, že někdo používá tenhle nick. Dokonce mi ani nevadí, že je stejný. Jen mi to jednoduše připadá matoucí :)
A jelikož já nečetl celou diskusi, ale jen to co mně zajímalo, vůbec jsem nevěděl, že někdo nick Stan už použil, dokud na to druhý Stan neupozornil ne zrovna milým způsobem. V tom případě napiš tomu "pravému" stanovi že měl použít číslo když vlastně reagoval až jako druhý :)
A ty asi nečteš co píšu. Napsal jsem, cituji: "Kdyby někdo psal pod nickem který používám, použil bych jiný" :P
A děkuji. Někdo ze sebe toho blbce přece udělat musí, že jo ;) -
Mně se neptej. Ale i tak je tato diskuse zajímavá.
Škoda jen, že je OT a tak bude nejspíš i smazána (pokud se tady OT příspěvky mažou).
Jak my lidi dokážeme udělat z komára velblouda :) -
to tvoje chyba, já v hlavě datábazi niků mám a nikdy bych se neopovážil psát pod někým jiným
-
ale nekecej, kdyby ti to nevadilo nebudeš žádat o změnu nicku protože je to matoucí.
Já nevim, ale podle mě je slušnost a normální když už je jeden nick v diskuzi použitej, tak ať ten další dotyčnej ten nick když ho chce tak hrozně moc použít znovu nějak odlišit, třeba číslem, u tebe to asi normální neni co?
ale jo, stav se častejc, takových tu neni nikdy dost ;) -
Uplne stejnou, geohot vniknul do ciziho systemu, ziskal tam citlive informace a ty zverejnil. Zverejneni techto informaci poskozuje sony, herni vyvojare i poctive hrace.
-
No, první reakce byla vtipná, teď už to tolik vtipný od nich není a požadavek o přidání dalších je snad ještě méně vtipný, no ták, proč to někdo podělá v nejlepším když to bylo ještě legrační, opakovaný vtip není vtipem :(
-
Popravdě mi to nevadí, protože já vím co jsem psal a pořád se v tom dokážu orientovat.
Ale tato diskuse se mi začíná líbit. Musím na Games chodit častěji :)
Navíc to ani není můj nick ;)
A rozdíl je v tom, že on nepsal odpovědi na Stana se stejným nickem.
Kdyby někdo psal pod nickem který používám, použil bych jiný (výjimkou je tato diskuse, která by pak ztratila své "kouzlo" :)
Docela se mi líbí představa člověka, který se v tom snaží orientovat.
Vlastně jediný problém, který s jeho příspěvkem mám je ten, že každý kdo (klidně i bez vědomí, že ho zrovna on používá) použije jeho nick je "ubožák".
Nevím jak ty, ale já v hlavě nemám databázi používaných nicků ;) -
Takže naposledy, tebou popisovaný příklad legální neni.
Ovšem jakou má v tomhle znění souvislost s geohotem, to víš asi opravdu jen ty. -
jasne a proto tobe chybi argumenty
Takze jeste jednou. Melo by byt legalni, aby nekdo mohl vniknout do tveho bytu, ziskat tam citlive informace, treba udaje o tvych platebnich kartach, a tyto zverejnit na internetu? -
and who are you?!
-
Trochu se ta diskuse zvrhla. Teď to není diskuse, ale maškarní ples. Je to jako kdyby všichni přišli ve stejném oblečku :)