Přejít na výpis diskuzí
UPDATE: Regionální ochrana Deus Ex se vyhne Anglii
17.8.2011 | Martin Bach
277 příspěvků
-
no to si dělají pr.del, teď abych zrušil předobjednávku... sakra!!
-
Takže prodejci v Anglii řeší cenovou válku, platí advertismy apod. a tihle pánové se rozhodli jim "pomoc" tím, že jim sníží počty prodaných kusů, správně ? *1* A nikoho nenapadlo že tímto krokem mohou docílí toho, že crackování opět posílí na popularitě a i ti co hru koupí z UK si to cracknout a budou hrát kdekoliv jinde ? *15*
A co se týče tady toho pána překladatele, klidně si do češtiny zabudujte co chcete, ale zamyslete se pro koho bude hra díky podobným překážkám mnohem otravnější, pro piráty? vůbec. -
Cheche na PS3 pohoda koupim z anglie :)
-
doufam ze si nikdo od ceskych distributoru nic nekoupi a pojdou hlady sv*ne... >D *1* a ty marku mi sem nic nepis nebo pojdes prvni
-
-
Pokud pojdu, nebude čeština.
-
-
toje fakt , nemas hlad? kdyby neco napis nebo volej ... >-*
-
-
kdyby dělal do knížek, mohl aspoň sníst ten papír:)
-
Shodou okolností mám. On celý tým by si něco dal. Kam mám volat?
-
-
tak cekam ten telefon a porad nic :< neomdlel si hlady ? *13*
-
-
a nechces mi zavolat aspon ty prosim, citim se tu tak sam *13* ... muzes teda snit markovu porci kdyz je na me takhle zlej
-
to je pod jejich úroveň ti volat, prosímtě:) Mimochodem Gabe Newell by ti brnknul, jak znám jeho smysl pro humor:)
-
-
728150410 sem ted v praci ale za hodku koncim tak muzu uvarit treba spagety nebo tak... pozdravuj the avengers tym ...
-
-
špagety? Pro jejich mlsný jazýčky minimálně lanýže:)
-
pokud ma nekdo z usounu hlad tak at mi zavola
-
-
-
-
-
nezapomente dat nelibi se mi , at me to boli u srdicka
-
-
Já nevím, kolik teda v UK stojí, ale mně přijde limitovaná edice za 899 s češtinou docela v pohodě... Ani by mě nenapadlo si dělat potíže s kupováním v zahraničí.
-
-
Jenče čeština byla ohlášena téměř na poslední chvíli a neplánovaně. Já s touto cenou a bonusem v podobě češtiny také souhlasím, ale jádro problému bylo již (bohužel) zaseto mnohem dříve.
-
-
Dříve? Region lock oznámili dneska! A na češtině taky pracujeme už déle.
-
-
Vždyť cena v ČR je strašně nízká proč kupovat v zahraničí ? Kvůli ušetření pár desítek korun ? Od Xzone navíc dostanete češtinu zdarma. *7*
-
-
Protože třeba sběratelská edice u nás není vůbec k dostání? To by nebyl až takový problém, pokud bych byl schopen jí normálně provozovat i poté, co si jí koupím ze zahraničí. No, teď evidentně je, resp. (možná) bude.
-
-
Já mám teď objednánu limited za 850 z jiného shopu (ne xzone) a taky tu cenu beru, ale jde o princip (no dobře, a taky nemožnost sehnat tady augmented edici, byla hned vyprodaná).
-
-
jasně, to chápu... taky jsem chtěl v době, kdy se ty verze objevily, vyzkoušet augmented z amazonu nebo odkud, ale asi jsem na to už moc líný... Co jsem dostal kdysi k originálce DX? Nic, a pořád jde o nejlepší hru všech dob (nejen pro mě, ale omlouvám se za zobecnění). Osobně jsem si objednal verzi normální a byl smířený s angličtinou, takže tohle mě velmi potěšilo. Snad čeština bude kvalitní jako ta od Dentonů u jedničky. :-)
-
-
-
zaujímali by ma výrobné náklady produktu a zdieračské ceny v našich eshopoch... máme tu asi príliš málo kupujúcich keď musíme platiť o 10-20 € viac... a hlavne konzoly majú o 10 € viac ako PC... je mi do plaču z toho biznisu kde sa snažia zákazníka zodrať aj z kože a keď hru kúpi tak musí kúpiť ešte 300 DLCčiek aby mal z hry vôbec nejaký pôžitok...
mal som samozrejme na mysli tituly ktoré zrovna nemajú preorder alebo premieru... -
-
Konzolové verze jsou dražší o poplatek majiteli dané platformy. Takže si stěžujte na Microsoft a Sony. DLC je forma boje s bazary. Že se to dostalo do poněkud absrudní roviny je věc druhá. Nicméně hromada DLC nepřináší nic, bez čeho by si nešlo původní hru vychutnat.
-
-
jasné s radosťou prispievam dalších 10 € navrch ku hrám aby som prispel sony na honosné prezentácie na jednotlivých výstavách ako je teraz napríklad gamescom... ako by toho už nebolo dosť... nenažranci
-
-
-
I když jste v ČR tak tu hru seženete levněji než v UK.Např. od společnosti Skidrow-a to jakou verzi chcete....
-
Marku už toho prosimtě nech, akorát se ztrapňuješ *1*
-
-
Opravdu s anonymy se nedá rozumně bavit.
-
-
Marek Tvrdý (anonym)
Opravdu s anonymy se nedá rozumně bavit.
Touché *1* *1* *1*
-
-
-
Je to ciste otazka penez. A jednim slovem dodavam ze to je humus :) Nicmene presto lokalni distributory nepodporim - jejich straslive preklady a dabingy fakt nemusim, jejich vydaje na marketing snad nemuze nikoho zajimat a jejich ceny jsou velmi nesympaticke. Sice tu hru nekoupim levne z UK ale kdyz uz mam priplatit tak to vemu radsi pres steam, ceskemu prodejci nakakat (pokud neda cenu jako anglican) ;)
-
-
Cenu jako anglican tady nebudeš mít nikdy.. ani kdyby prodejci stokrát chtěli *7*
-
-
Mě fascinuje že si tyhle společnosti (Squeenix, Ubisoft..) neuvědomují, že soupeří s piráty, kteří hru nabízí zadarmo a bez opruzu. Lidé jež si kupují originálky si je kupují proto, že chtějí DOBROVOLNĚ podpořit tvůrce, popř. protože chtějí mít originální krabičku.
Ale pokud to těmto lidem (zákazníkům) tyhle společnosti budou debilně komplikovat, tak prostě budou mít malé zisky (viž Ubisoft a jejich mrzké prodeje PC her). A je to jen jejich chyba.
Schválně porovnejte jednání Ubisoftu a Squeenixu s CDProjektem.
Witcher 2 - DRM free, všude na světě jedna verze, žádný region lock (takže může kdokoliv objednat odkudkoliv), všechny jazyky ve všech verzích včetně češtiny, GOG verze nabízející store credit a bonusovou hru, spousta bonusů i u základní verze (soundtrack, bonus dvd, papercrafty..), hromada free DLC a několik patchů přidávajících funkce po nichž hráči volají, nyní se chystá obří balík 2.0 přidávající nové funkce a mody.
Škoda že CDP je jediná AAA firma jež tohle chápe a k zákazníkům se chová s respektem. -
-
Mrzké marže PC her nejsou kvůli pirátům, ale faktu, že dneska se ve světě prostě hraje na konzolích.
Co mám srovnat s CDProjektem? To, že Zaklínače 2 koupím v češtině jan v krabičce a jen v České republice a nikde jinde? Že de-facto je monopol českých prodejců na lokalizovanou verzi? To jste měl na mysli?
Witcher 2 - není všude na světě jedna verze. V tomto se právě mýlíte. Region block tu je - viz výše. Například na Steamu češtinu ve Witcher 2 nenajdete. Stejně tak v krabicové edici, kterou koupíte v UK výrazně levněji. -
-
Nesmyslný post, až z toho bolí hlava. Witcher 2 prodal první týden 400 000 kopií, z toho velká část digitálně, takže právě marže jsou ohromné, mnohem větší než na konzolích, kde digitál pro AAA hry neexistuje. Dnes už bude určitě přes milion, CDP jsou za vodou.
A nevím jak vy, ale já vlastním kromě z anglie dovezené (protože u českých ubožáků může kupovat jen blázen) sběratelské edice i verzi z GOG.com, a hádejte co? Tam čeština, stejně jako všechny ostatní jazyky, je. -
-
kde jste přišel na to, že na konzolích není digitální distribuce AAA titulů? Není jich zatím moc, ale rozhodně tam jsou.
Dneska je možná CDP za vodou, ale před pár měsící málem zkrachoval.
O GoG jsem nehovořil. Tam je komplet verze se vším. Ale ta vaše dovezená by mě fakt zajímala, kde se tam ta čeština vzala. Že by zdroje na rapidshare? -
-
Rapidshare? Kdepak, znáte stránku www.thewitcher.com ? Tam totiž existuje patch, jež všechny jazyky obsahuje. Patch, jenž se stáhne a nainstaluje při prvním spuštění hry. Patch, co přidává všechna dosavadní DLC, vylepšuje spoustu věcí a odstraňuje z retail verzí ochranu, jíž si tam vynutili idioti z Namca.
Ne, na CDP si nic vymyslet nedokážete, je mi líto.
-
-
-
-
Nooo mas recht. Ja som si to chcel kupit UK lebo tam je ta cena fajn ale teraz......?? a este musim mat aj STEAM??? Nim snad sibe!!! Takto prisli o zakaznika a berem pirata aj keby co. Tak im treba blbcom
-
-
Ano, chlebíček nebyl s parmskou šunkou, ale jen s normální. A proto je vlastně povinnost za něj neplatit a ukrást ho.
-
-
Marek Tvrdý (anonym) před 42 min.:
SW není produkt, ale služba. Základní problém.
Ty to asi nemáš moc srovnaný, co? *1* *5* -
Kupuju originálky (a i v případě DX kupuju, ač po tomhle jednání nerad), ale tohle DEBILNÍ přirovnání je už opravdu otravné.
Kdybyste si mohl chlebíček s parmskou šunkou zkopírovat replikátorem ze star treku, taky byste to neudělal protože to "není normální" ? V této fázi totiž s digitálním zbožím jsme. Kopírování není to samé jako krádež fyzického (vzácného) zboží. Je to jen potenciální ztráta. A někdy to může být i zisk (Team Meat by mohli vyprávět). -
-
znovu pro pomalejší: http://www.youtube.com/watch?v=IeTybKL1pM4 :)
Zdůrazňuji tohle není nabádání ke kopírování, tohle je legrační poukázání na to, že se Porušení Autorských Práv z pohledu zákona velmi výrazně liší od činu Krádeže -
Rád bych viděl, jak tenhle "argument" přednesete na nějaké konferenci libovolných vývojářů software.
-
-
Dnes již existuje pár vývojářů co to chápe (Team Meat, 2DBoy), stejně jako pár hudebníků (Nine Inch Nails, Saul Williams..) či filmových tvůrců (např. tvůrci Man from Earth nebo Ink). Ono se nejedná ani tak o argument, jako spíš o fakt současnosti.
Až/pokud někdo ten replikátor fyzických věcí vymyslí, budeme ho ničit a zakazovat, protože nám "bude krást práci", přestože by mohl vymýtit chudobu na celém světě?
Ono existuje opravdu hodně lidí jež si hry chce kupovat, jsem jeden z nich, ale rozhodně to není kvůli nějaké morálce nebo strachu ze zákonů jež napsal někdo koho jsem nikdy neviděl. Ne, řekl bych že hry si většina lidí kupuje protože se chce odvděčit tvůrcům, chce je podpořit, aby mohli pokračovat v tvorbě. Já chci vidět další Deus Ex hry a hry podobného stylu, takže si ho koupím, i přes tento fuckup ze strany Sqeenixu. Stejně jako si koupím Dishonored od Arkane nebo Prey 2 od HHS, ať už s nimi Bethesda udělá cokoliv.
-
-
Já už jsem mu tohle vyvrátil o dvě stránky dál... Koukám, že tenhle hoch je fakt (na)Tvrd(l)ý.
-
-
-
-
Taky mne to nepřestává fascinovat, přitom tohle heslo tu razím od dob registrace:).. Jak někdo v kravatě s VŠ vzděláním může být tak neskutečně hloupý a nechápat svůj vlastní segment trhu?
-
-
Ale oni ho chápou. Jen vy nejste ochoten se na to podívat z druhé strany.
-
Ono to asi nebude tak snadné. Řekl bych, že Američani a Japonci mají větší zkušenosti s vy**báváním s konkurencí, než Poláci a že asi vědí, co dělají. Ve finále CD Projekt všichni poplácají po rameni, ale miliony vydělá Square. I když asi ne příliš "fair & Square" ke koncovému zákazníkovi.
-
-
CDP už taky vydělává miliony.Ono být fair k zákazníkům chce čas, ale in the long term..je to mnohem lepší.
-
-
-