Přejít na výpis diskuzí
Úspěch Alien: Isolation vzešel z umělé inteligence a práce se zvukem
19.12.2015 | Ladislav Loukota
65 příspěvků
-
Umělá teleportace *1* *2*
-
Je hrozne zajimave že hry z malím rozpočtem jsou i většinou více zabavne než hry s obrovskou reklamou.
-
Sold out! *1* *1*
-
s malým rozpočtem by ta hra ale byla hnusná, měla mizenou AI, otřesný zvuk a strašný dabing...
pak by neprodali ani těch 10 000 tisíc... -
P.S: Doplním ještě, že ve speciální edici dílu prvního bylo rozmnožování vetřelců popsáno tak, že člověk byl zabalen do nějaké podivné látky a měnil se pomalu ve vetřelčí vejce.
-
To ano, ale na pomyslném, vývojovém stupni nebyla královna, respektive vajíčka byla vysvětlena pouze tak, že byla přivezena kosmickou lodí. Královnu dosadil až Cameron.
-
Dalsi filmovy vseznalec co si vidi jen na spicku nosu(penisu) !*6*
-
princip rozmozovani alienu byl i v prvnim dile...
-
ani u Tajemství Oslího Ostrova?
-
10 tisíc kopií hry nikdy zadnej uspech nebyl *12*
-
Pro mě nejlepší hra s Vetřelcem a možná i GOTY (2014). Krásná grafika a prostředí Sevastopolu s božským smyslem pro detail, perfektní zvuky s originálním soundtrackem a hlavně retro hardcore hratelnost, které jsem se nemohl nabažit ani na druhé rozehrání, i když s možná až moc natahovanou herní dobou, čímž narážím i na otravné, opakující se QTE, kdy ke konci hry jsem již prosil vývojáře, abych nemusel otevírat zas další, zku***** dveře a nelogickým prvkem v podobě "absolutní nesmrtelnostíi" Vetřelce (kdo viděl filmy, tak ví, že Vetřelec nesmrtelný rozhodně není a po zasáhu ze zbraně z něj teče žlutá kyselina, která zde naprosto absentuje po zásahu z palné zbraně, takže minimálně alespoň nějaké zranění mu ty kulky mohly napáchat, ale to je spíše vedlejší).
Jsem jinak nesmírně rád, že Creative Assembly necpali do hry královnu a ten debil*í, rozmnožovací systém z druhého filmu, protože jestli nemůžu na Vetřelčím univerzu něco vystát (já vím, moc to žeru), tak je to právě tuhle zho*adilost od Camerona a poslední půlhodinu z filmu, kdy jsem jen nevěřícně čuměl na obrazovku a měl obrovské nutkání prokopnout obrazovku. Camerona mám celkem rád, ale za druhého Vetřelce bych ho nakopal do koulí.
A abych zde jenom neplácal svoje dojmy ze hry a emoční kolaps nad druhým filmem, tak doplním, že děkuji autorovi moc za tenhle článek, protože pokud mi něco doteď chybělo ze hry Alien: Isolation, tak jsou to právě tyhle rozhovory a střípky z vývoje, které mě vždy nesmírně zajímaly.
Ještě jednou, děkuji Loukoto. -
když to vygoogluješ, tak poslední zprávě je někdy z května, že se prodalo 2.1 milionu strašlivých vetřelců, a že pro Segu to je zklamání. Nevím co by ty firmy dnes chtěly. V minulosti býval uspěch, když se prodalo 10 tisíc kopií hry a dnes 2 miliony je neuspěch.
Nemají dělat hry s rozpočtama velkých filmových blockbusterů, pak nebudou muset prodat deset milionů kopií, aby se jim to zaplatilo. -
Aspon si tu hru zahraj nez zacnes psar bludy' v jednu chvilu tam sou vetrelcu stovky a podivas se i do jejich hnizda coz je nejlepsi pasaz hry.
-
Tak byla ta hra ve skutečnosti úspěšná nebo ne? Vždyť v relativně nedávné době se objevila zpráva, že její prodeje byly pro Segu zklamáním a hra se prodávala hlavně ve slevách. Tak jak to tedy je?
-
ke konci jich je vic...
-
a mulťák kde by mohl kámoš hrát za Aliena, to mě vždycky nejvíc bavilo v AvP roleplayovat vetřelce a dělat s nim co největší lekačky *1*
-
Jo, kdybych tam bylo více těch alienů a ne jen jeden nascriptovanej, kterej se objeví zrovna v tu chvíli, a kterej se nedá zabít..
-
mhmm, az na to ze si vynechal docela zasadni vec diky ktere se to meni prave ve stopovani.
-
AI hráče rozhodně nestopovala byla k němu připoutána neviditelným lanem. Být dějištem hry Pražské metro tak kdyby jste vetřelci těsně před nosem naskočili do vlaku v jedné ze stanic trasy A tak si můžete být jistí že až po přestupech vylezete někde na Cečku z vestibulu bude tam na vás už čekat a to nemá s chytrostí nic společného. *6*
-
Na první pc AvP nesahat! Dodnes hrajeme na každoroční LANparty - v mp nepřekonatelná pecka!