Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • twicer

    To je dobře, že to tak máš v sobě nastavené. No, tohle už je ale zase tvá osobní fabulace. ^^ Já to bral obecně jako narážku na často skloňovanou výtku, která je vlastně i součástí tohoto článku.

    Tento úhel pohledu chápu, avšak minimálně posledních 10 let kdy AAA hry prodává grafické pozlátko nejsou vyhoněné trailery bohužel něčím novým. Vývojáři tvoří tech demo/trailer na prezentaci pro uklidnění investorů po několikaleté produkci, často i roky před vydáním, kdy funkční není ani polovina plánovaných mechanik. To celé často vede ktomu, že nakonec dostaneš značně jinou hru, než jaká byla původně prezentována, kde významná část původně prezentovaných featur je buď kompletně předělána, nebo rovnou vyříznuta skrz nedostatek času na vývoj, testování a implementaci. Podobně rozebírat bysme mohli i další E3 trailery. Z minulosti si vzpomenu na Watch Dogs, no man sky, killzone, dead island, alien colonal marines a určité i další které ukazovali značně jinou hratelnost či atmosféru než co bylo nakonec naservírováno nám, hráčům. Po těch letech se už pravostí E3 trailerů fakt nezabývám, z mé zkušenosti to vede jen ke zklamání. Beru to jako ochutnávku atmosféry nebo zasazení, tím to hasne.

    Za sebe mám hry od CD projektu rád, ale hry v mizerném stavu při vydání od nich znám už od prvního zaklínače, takže jsem byl rozhodně zvědavý jak to dopadne, ale růžové brýle zůstaly bezpečně v pouzdře. To co se stalo u Cyberpunku se jednou stát muselo, natahovat špagát jde jen do určité míry a sklízí pouze to, co si předtím zaseli. Já jen doufám že to byl dostatečný kopanec pro velitelstvo firmy, aby si uvědomilo, že není potřeba využivát všechny šedé praktiky co se do herního průmyslu v průběhu času dostali.

    Skrz fungování policie to bude asi na herním stylu každého, já třeba hojně využíval parkuru, takže nahánění policií bylo často záležitost na pár vteřin než jsem zmizel na nejbližší střechu.

  • J.V.Stalin

    Ale však v pohodě. Věř mi, že zrovná já se tu hádat vůbec nechtěl. Naopak bych si o tom rád s někým v klidu i popovídal. Osobně ani tu hůl na psa nehledám, to už je zase další fabulace. Vždyť za celou dobu jsem té hře vyčetl vlastně naprosté minimum věcí o kterých vím, že tam nejsou (a kdybych chtěl, tak to dělám v mnohem větší míře, jenže já nechci). Určitě mě tu nenajdeš pod každou novinkou o Cyberpunku ve které bych na tu hru bezmyšlenkovitě plival a kritizoval. Naopak se k ní vyjadřuju velmi vzácně.

    Ale na druhou stranu se na to podívej i z jiného úhlu pohledu. Ten trailer o kterém mluvím prostě začíná dokonce i detailním záběrem stanic metra. Beru to střízlivě a vím, že i kdyby tam to metro bylo, tak tolik stanic ani mít nebude atd... Moc dobře znám trailerové kampaně. Na druhou stranu bych čekal, že když je to natolik zásadní část prezentovaného materiálu (vyloženě ti to vmetou do tváře), tak jsem prostě očekával, že tam opravdu bude. To je celé. V podstatě je to jediná (!!!) věc, kterou jsem tady z toho traileru vytrhl. A že mě pobavilo, že ji tam musel přidat moder? Nezlob se na mě, ale to prostě vtipný je 😀. Pak se nediv, že mě popudí, když tu někdo začne psát jak o tom vím kulové apod...

    Jinak neboj, mám v plánu si tu hru zahrát. Jenže já osobně nemusím všechno hrát hned první den a radši si v klidu počkat. Bohužel teď hru předchází taková pověst, že ji prostě hrát nechci a raději si počkám až bude v rozumné míře opravená. Osobně totiž nemám tolik problém se Cyberpunkem, jako spíš s CD Projektem, který bezostyšně a sprostě lhal úplně všem (mně i tobě). A nebavím se ani tak o traileru (i když ano, je to jeden z problémů, ale spíš těch menších). Bavím se o podvádění zákazníků jako např. lži ohledně toho jak se snaží aby to na konzolích minulé generace bylo (s pochopitelnými ústupky) plynule hratelné apod. Pak najednou konzolové verze ani nedají recenzentům a tají to do zahájení prodeje - to je první humus.

    Dál je tu ono slavné video, ve kterém nám potenciálním zákazníkům opět sprostě lže. Hlavně ta část, kde se prý problémy konzolových verzí ztratily v komunikaci díky covidu. Což jak se později ukázalo a potvrdili to i zaměstanci CDP moc dobře věděli, že konzolová verze byla hnůj, ale bylo jim to jedno, protože priorita byla vydat ji před vánoci - to je druhý humus.

    A s tím videem se pojí další věc. Když se pořádně podíváš na tu roadmapu, tak zjistíš, že už koncem minulého roku měla být hotová i nextgen verze hry na současné konzole plus zdarma velké DLC. Co to znamená? Že teď už víc jak rok od vydání ta hra není stále hotová (!!!)

    Navíc abych splnil tvé podmínky, tak jsem se zeptal kamaráda, který si ji kupoval day one PC verzi co na to říká. Předně musím říct, že ho hra jako taková bavila, dohrál ji dvakrát. Ale taky mi říkal, že po některých updatech mu hra běžela dokonce hůř než dřív a zrovna chování policie ho vytáčelo do nepříčetnosti

    Takže celkem vzato je taky nutné nenosit růžové brýle a vidět to trochu nezaujatě. Takže já si klidně počkám ještě další rok když to bude nutné. Rád bych hru hrál bez sebezapření a sebenucení že: "aby mě to ze zážitku nevytrhovalo". Takže až se přestanou vydávat velké updaty, které nebudou mít v popisu "tady opravíme tuhle a tamtu zásadní chybu" (ano, čtu si obsahy updatů, protože mě Cyberpunk opravdu zajímá) tak se do té hry pustím. Bez emocí, bez předsudků ji pak zhodnotím a možná pak odpustím CDP že mi sprostě lhal.

  • twicer

    Jo, uznávám že jsem se už do toho slovíčkaření slušně zamotal. A popravdě už nemám ani sílu vrtat se týden starých reakcích a honit argumenty.

    Budu rád když si hru v současném stavu alespoň zahraješ, a sám posoudíš včem je poutavá, co bije do očí a zaslouží si kritiku. Polofunkční metro, nebo design hledanosti policií, mě ze zážitku zrovna nevytrhovalo a vídím vtom spíš určitou formu kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

  • uher

    Hel to fakt nemá cenu. Očividně jsi twicera zahnal do kouta, tak už se jen kroutí jak žížala a evidentně ti nikdy neodpoví. Už ho chudáka netrap 😇

    Jak se říká: člověk se nemá bavit s bláznem, není-li psychiatr 🙂

  • J.V.Stalin

    Tak teď už ti teda vůbec nerozumím. Argument, který jsem použil jsem si nastudoval v přímo v tomto článku pod kterým diskutujeme 😀

    Já jsem ale ani jednou nenapsal, že ty tvrdíš že nemám pravdu. Já jsem doslova napsal: "Kde jsem napsal co není pravda?" To je pak problém, když si vytváříš otázky, které vůbec nejsou 😂

  • twicer

    "Tak teď si to stačí už jen zahrát a mít na ni alespoň vlastní objektivní názor."

    Tohle sem ti napsal už původně, nevím proč se furt dokola bákáš na to samé, ještě sis ten význam posunul jinam.

    Bylo to myšleno tak, že si na věci uděláš nejlepší názor tím, když si je sám zkusíš, nebo si toho otom alespoň dost nastuduješ. Což srovnávání s trailerem vytvořeným minimálně rok před vydáním dle mého názoru fakt není.

    A kde přesně jsem napsal, že nemáš pravdu? Vytváříš si otázky které vůbec nebyli předmětem předchozích příspěvků, to se pak odpovídá těžko.

  • J.V.Stalin

    Právěže nedostal. Takže se ještě jednou ptám a rád bych přímou odpověď:


    1. Kde jsem neobjektivní?

    2. Kde jsem napsal co není pravda?


    Jak jednoduché otázky, na které máš problém odpovědět 😂

  • twicer

    Odpoveď na tvou otázku si dostal hned ve druhém mém příspěvku, proč si vtom dál hledal něco hlubšího, netuším.

  • twicer

    Je to tak, z mých učitelek historie už je zaplněný celý hřbitov. A na moudru, že historii píší vítězové taky něco je ne? :)

    Hold jsem ještě ten staromilecký boomer který rád ty hry i hraje, aby o nich pak mohl následně diskutovat a nemusel srovnávat stím co bylo či nebylo v nějakém vyhoněném traileru. :)

  • uher

    S twicerem ve škole asi museli mít hodně práce. Úplně si dovedu představit ty hodiny dějepisu, kdy mu učitel vyprávěl o historii a jeho reakce musela být: "A byl jste tam? Ne? Tak se nemáme o čem bavit!" 😂

  • J.V.Stalin

    Základní fakt je úplně někde jinde a ty od něj pořád utíkáš 🙂 Položil jsem ti jednoduchou otázku a ty jsi na ni jednak vůbec neodpověděl a ještě mi k tomu pořád podsouváš, že jsem tu hru nehrál. Přitom v rámci toho o čem se bavíme je zrovna tato informace zcela irelevantní.

    Nastínit ses mi nic nesnažil, doslova jsi napsal, že o tom vím kulové. Přestože jsem použil fakt, který zazněl v článku. Mimochodem proto opravdu tu hru hrát nemusím 😀

    Nebo jsem napsal teda něco, co nebyla pravda? Byl jsem neobjektivní? Pořád samé otázky 😀

  • twicer

    No tak já ti nevím, pokud ti to nepřijde už ztoho základního faktu že si to nehrál tak se asi nemáme moc očem bavit. :)

    Já se ti jen snažil nastínit, že krom naprosto bezvýznamného metra vtom traileru není navíc nic, co by pak nebylo ve hře.

    A aniž bych toho byl fanda, nadsazené trailery vznikají dnes už naprosto standartně.

  • Nejhorší hra to určitě není. Určitě to ale je jedno z největších zklamaní.

  • Derp_1337

    Jo, v tom s tebou souhlasím. CDP si zaslouží kritiku za lživou marketingovou kampaň a za vydání nedodělané hry.

    Ale co si ta hra nezaslouží, je donekonečna opakovaný spam, že je to nejhorší hra, protože tam není XYZ, bla bla bla.

  • Hráči si ji takto nevysnili, CDP jim ji takto "prodával" přes PR a to je sakra rozdíl a rozhodně to není omluvitelné. A to CDP opravdu rád mám... Ale chci aby zůstal dobrou firmou a proto si myslim, že je nesmysl to házet na hráče a dělat z nich "hatery", protože to tak není. Je prostě nutné si přiznat, že ta kritika je oprávněná. A CDP má ještě šanci to aspoň částečně napravit...

  • Už jsem se lekl, že to tam přidali patchem..

  • J.V.Stalin

    Ale pořád jsem se od tebe nedozvěděl, v čem jsem teda neobjektivní 😀

  • twicer

    "ale tak nějak jsem čekal, že většina (pozor! nepíšu všechno aby sis zase nezačal něco vymýšlet) toho čím se CDP tak prsil v trailerech tam opravdu bude."

    Zda jsi tou většinou myslel jen metro, tak ok, ale pak už ses s touto plitkou reakcí nemusel ani zalamovat..

  • iSpirit

    Problém CDP byla hlavně nekritická adorace CDP a Witchera 3, kde se objevilo spousty problémů sdílených s CP2077, bohužel recenzenti i fanboys zcela tyhle chyby ignorovali. 

    Kritika je dobrá věc a posouvá pomyslné hranice. Tato doba bohužel kritice moc nenahrává. Jede se jednotný názor, kdo vystoupí proti všepravdě, je následně dehonestován. Jednotný názor se upravuje i na platformách jako Youtube, kde zmizely dislikes hlavně kvůli korporátům jako EA a Activison apod. Jejich trailery obsahovaly zaslouženě ve větší míře dislikes a to reklamě, PR prostě neprospívá.

  • Derp_1337

    Oki, oki. Jak jsem řekl, nebylo to myšleno na tebe, i když to tak možná neúmyslně působilo. Mluvil jsem všeobecně o různých haterech, co si stěžuješ z principu. Pár takových příspěvků bylo smazáno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit