Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • delO

    Kde je ten užitečný idioot Dworkin? Tohle není AD hominem! To je vyvození faktů. Co tu máme za týden? V Německu vznikají koncentráky na převýchovu odpíračů karantény. Na Slovensku zvažují, že budeš moc jít ven jen v případě, že ti pípne SMS. V Česku 3/4 všech testovacích zařízení patří Andrejovi Babišovi. Nemocnice uměle plné lidmi, kteří mají být dávno doma. 15 tisíc pojišťovnám za každé  obsazené lůžku.

    Tohle už i snad užitečnému idiotoovi Dworkinovi musí být jasné, že už nejde o Covid. 

    Bohužel pokud bude takových lidí jako Dworkin pořád dost, budeme zavřeni hodně pěkně dlouho.

  • Thanquol

    Kdykoliv bro i já díky za tvá. :) (Y)

    Viděl jsi ? Taková odbočka: Omyly ve vědě

  • dworkin

    Přesně. 

  • Bumtaratabumbumbum

    Ty se snažíš pojem kultura hrozně relativizovat. Tak to ale není, pojem kultura je celkem přesně definovaný. Asi se dají najít hraniční formy formy kultury, o kterých lze jako o kultuře pochybovat, nicméně nic z toho, co uvedl Dworkin to jednoznačně není. 

    Pokud si někdo pojem kultura definuje výrazně úžeji, než jaká je všeobecně uznávaná definice, pak je to čistě jenom jeho problém. 

    Uznávám, že pokud je někdo, koho jedinou životní radostí je chodit na koncerty. tak má v současné situaci fakt problém. Na druhou stranu to ale znamená, že takový člověk je velmi nepřizpůsobivý. Nezapomínejme, že adaptace je základní dovednost z hlediska evoluce, tak ji nevnímejme jako nějaké negativum ("pff, to jsou ale lidi, že pořád jenom ohýbají hřbety").

  • chápu, můj komentář k takové reakci vybízí. Ano, osobně čtu celkem dost, na filmy taky doma koukám. Opravdu jde kultura konzumovat i doma (i když slovo konzumovat se zrovna ke kultuře nehodí).

    Ale ten sociální rozměr tam taky chybí. V divadle míval člověk takový povznešený pocit, v sálem plném lidí také zapůsobí hudba jinak, ať už je to klasika nebo rockový koncert

    Ale reaguju spíš na to, že lidé se často vyjadřovali v tom smyslu, že kulturu nepotřebujeme vůbec. 

  • dworkin

    To obvinění je velice závažné, přitom je postavené na naprosté fantasmagorii a je vůči Janu Hamáčkovi sprosté a neférové.

    Nechováš se vůči němu dobře. 

  • delO

    tvůj subjektivní pohled nic více. Tvoje snahy o nějaké emoční vydíraní jsou směšné.

  • dworkin

    Je to nefér a sprostý. To, že si to nepřiznáš (chápu, to bys o něm musel přemýšlet jako o člověku a ne jako o panákovi z televize), tě chrání před uvědoměním, že by ses za to vlastně měl docela stydět.

  • delO

    nefér a sprostý? Ale prosím tě :). Nepřehrávej, na to ti fakt neskočím. Pro mě je fantasmagorie, že by takový člověk ty tužby neměl alespoň v minimální formě. A u Babiše to je za ty roky potvrzené. Ten rád ovládá úplně vše a ve velkém.

  • dworkin

    Představa, že sociální demokrat Hamáček schovává za vládní opatření vlastní touhu nás všechny ovládat, je představa fantasmagorická. Taky je vůči němu jako člověku hluboce urážlivá. Ten chlap má svoje mouchy, ale tohle o něm tvrdit je strašně nefér a sprostý.

  • delO

    to slovo všichni, tam nemá co dělat, ale věřím, že nejsi hlupák a mou poentu jsi dobře pochopil. Tak nechápu, proč se to snažíš zakrýt tím, že jsem zvolil jedno špatné slůvko?

    "Protože to nedává absolutně žádný smysl. Je to blbost."

    Takže ještě jednou:

    Už od nepaměti se spousty jedinců snažilo získat moc a ovládat ostatní.

    Tak pojď. Obhaj to.

  • dworkin

    Není pravda, že od nepaměti se všichni snažili získat moc a ovládat ostatní.

  • delO

    😉. Co není vůbec pravda, můžeš být konkrétní? Jestli tě chápu správně, tak mi tady chceš namluvit, že v historii jedni nechtěli ovládat ty druhé. Cože? Tady už pozor!

    Jestli ses chytil toho slova "všichni", tak to je pravda, to je moje mýlka. Všichni takové tužby opravdu nemají.

  • PCMR

    To doufám. Tahle "zkratka" a nerozlišování rozdílů mezi konspirací a konspirační teorií totiž bývá často nástrojem manipulátorů nebo chybou ignorantů. To ty ale nejsi. Ty jsi inteligentní člověk a víš, že každá konspirace začíná teorií, která stejně jako jakákoliv jiná teorie (policejní vyšetřování, výzkum) využívá induktivní logiky a kritického myšlení. Teď pojďme logicky. Víme z historie, že konspirace existují (jednoduše prokazatelný fakt). Tzn. je třeba se zaměřit na kvalitu konkrétních teorií, tj. analyzovat všechna fakta pro/proti. To si neudělal. Naopak si použil výrazu konspirace/k. teorie v podobě ad hominem, což bývá typické u lidí, kteří buď nemají o tématu dostatek informací, aby o něm mohli byť jen trochu polemizovat, nebo se snaží dotyčného umlčet, nebo jsou obětí kognitivní disonance, tzn. klasika - zní to až moc hrozivě, aby to byla pravda, takže mě fakta vlastně ani nezajímaj. 

    Pointa? Jednoduchá. Nebýt lidí s duchem konspiračního teoretika (jednoduše přeloženo lidí, kteří se moc ptají, jde jim o hledání pravdy a ne o pozornost), tak se nikdy nedostal na veřejnost žádný skandál. A že jich bylo požehnaně.

  • delO

    :) já jsem rád za každého, kdo to cítí podobně jako já, dává mi trošku optimismu do žil v této době. Děkuji za milá slova.

  • dworkin

    Ne, je to blbost, protože to nedává absolutně žádný smysl.

    >>Od nepaměti se všichni snažili získat moc a ovládat ostatní.<<

    To vůbec není pravda.

  • Thanquol

    bože. 

  • dworkin

    Ty aspoň argumentuješ, on jenom uráží. Proto mu nebudu věnovat svůj čas. Všimni si, že tobě jsem ho dneska věnoval spoustu.

  • Thanquol

    Škoda že se neznáme bro. Je mi skoro 30 a příjdeš mi jako chytrej chlap/kluk. Všechna čest to takhle otevřeně napsat. Fakt smekám a podle mě máš dobrej instinkt a nejen to. Fakt se mi líbí, jak dokážeš s lidma jako Dworkin zachovat chladnou hlavu a jak zvládáš se nenechat srazit na jejich úroven argumentace a zvládáš racionálně diskutovat.

    Pro to co jsi napsal nemám hmatatelné důkazy, ale můj instikt mi říká, že to cítím hodně podobně. Připíjím na tebe a ikdyž mě nevidíš, tak nejsi sám. Kdybych nebyl takovej po*era, tak už je ze mě dávno nomád a tebe bych do té rodiny bral. Mám z tebe dobrý pocit a byla by škoda o lidi jako ty přijít. 

    Drž se vtéhle těžké době, posrtarej se o své blízké a naslouchej svým  instinktům. 

  • delO

    to jsem pochopil, ale nějaké ignore listy jsou naprosto směšné, když nechceš věnovat čas ostatním názorům, i když je považuješ za hloupé, tak nechoď do diskuzí a uzavři se ve své bublině. Takže tě tituluji oprávněně nezvladajkem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit