Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chápu, ale jsem spíš toho názoru, že jde o výjimky či nešťastné náhody (např kosatka vs. tuleň), případně zabití ryze kvůli přežití. Celkově narážím na ten fakt, že člověk navzodry své nepoměrně větší inteligenci, než jakou mají zvířata, není schopen zabíjení druhých v sobě potlačit, ba dokonce se v tom ještě nevyžívat...
  • ales.smutny
    Samozřejmě, zkuste sféru edutainment her, Fate of the World, Peacemaker apod. To jsou všechno hry, které se většinou úspěšně snaží o reflexi politických a sociálních témat. Ostatně, on na tom stojí celý edutainment sektor.

A nemusí jít jen o politiku. Heavy Rain je v některých pasážích velmi, velmi dospělá hra, LA Noire taktéž, když už jsme u tématu... Ale tady jde samozřejmě hlavně o téma. Pokud si většina vybírá za téma to, co by v 80. letech vydalo na akční film, sotva bude mít kde se realizovat.

Ale herní průmysl je dospělý i (hlavně) tím, jakou hraje roli ve společnosti a ekonomice...
  • Paulcz
    já bych si rád zastřelil Obamu, úroveň vládnutí je zhruba na stejný vlně
  • Já vím, herní průmysl tuhle kauzu nezvládá dobře, ale právě to dokládá, že ještě není dospělý (polemizuju především s tímhle tvrzením). Neznám produkt herního průmyslu, který by reflektovatal nějaké dospělé téma adekvátním způsobem. Vy ano?
  • Až na to, že u náš to není tak v prd*li diky prezidentoj, ale diky naprosto spupidní vládě a podvnodníkům na vysokých místech. Evropksá unie nám spíš uškodila než prospěla, ale hlavne že romové si žijou vklídku.
    Náš stát je už hodně dlouho v prd*li a z toho se už jen tak nevyhrabem pokut se ihned nevyporadame s korupcí a příživníkama na tomto státu.
  • ales.smutny
    Teo: A co dočíst ten můj příspěvek do konce? Ono to zas tolik písmenek není...:)
  • Damarus
    No soudě podle toho jak se všechno sere tady u nás v republice, tak je celkem pravděpodobné že za několik let budeme nahánět našeho (Vaška) Kadafiho ;-)
  • To ze se ale zvirata mezi sebou nezabiji jen kdyz je to nezbytne se ti tu snazim od zacatku vysvetlit.
  • To možná probíhá, ale určitě ne v zájmu NEZBYTNÉHO přežití, ale spíš NEZBYTNÉHO bohatství vybraných jedinců... Tohle není válka z hladu nebo kvůli rozšiřování území (kvůli hladu) přece.
  • Herní průmysl že už je dospělý? A proto udělá FPS, ve které může hráč odpravit Kadáfího a lá Call of Duty? Vskutku dospělé vyrovnání se s dospělým tématem a hláška 21. století*1* *1* *1*
  • Boj o teritorium v zasade prave probiha i v Libyi ne? Nerikam ze lidi jsou svaty jen si nasli dalsi duvody proc se zabijet. Proste cesta k naplneni lidskych potreb ale i potreby samotne se muzou lisit od potreb zvireciho ale princip byva podobny. Ted teda nechci hajit zabijeni lidi, muceni apod. ale jen tak jako naznacit ze to neni tak cernobily :D
  • Určitě myslel kopku jako od slovu kopulovat. Prostě místo, kde místní satanističtí redaktoři vykonávají kopulační orgie *1* *1* *1*
  • kostejnesmrtelny
    Asi jsi myslel koBku, a taky jsi určitě chtěl napsat "odsoudilI".
    Ale i tak by to nedávalo moc smysl *3*
  • Za tohle by toho kdo tohle napsal a otiskl by v pravnim state a civilizovane spolecnosti odsoudily! Jste uboha spodina spolecnosti, ktera dobre slouzi svym panum plundrujicim suvereni staty pro pristup k rope a dalsim zdrojum. Je mi z vas spatne!!! Co takhle si strelit do clena vasi rodiny az umre? Babicky? Idiocie dnesnich pseudoredaktoru nezna mezi!! Bezte se ukajet do vasi satanisticke kopky vy primitivove *16*
  • ales.smutny
    Ale informace o hře podle dění v Libyii sem patří. Tím spíše, když vyvolávají takovou diskusi a nelibou odezvu. Je to lepší, než aby se celá věc obešla mlčením.
    Pokud má být herní průmysl dospělý, a on už je, musí se umět vyrovnat i s dospělými tématy...a tohle je, dle mne, případ toho, kdy to nezvládá a bude jen dobře, když se veřejnost nesouhlasně ozve.
  • Možná trochu podceňuješ přirozenou intelginci (šimpanzi se mezi sebou zabíjejí navzájem, protože bojují o území, a tedy o potravu a přežití, ostatní zvířata jakbysmet), každopádně si tím nijak neobhájil člověka před faktem, že je v působení bolesti sobě i ostatním svého i nesvého druhu ten nejvynalézavější tvor planety... Zvířata se zabíjejí, ale rozhodně se navzájem netýrají...
  • ales.smutny
    Ale jak vidíte, rozpoutala se diskuse, tohle téma lidi zjevně zajímá. A podle mne by i mělo a osobně jsem za spíše pobouřené reakce rád.
  • Určitou roli ovšem hraje i to, do jaké míry je za zpráva pro čtenáře Games zajímavá, ne? Na 99,9 procent bude ta hra totální hovadina, o které možná už nikdo nikdy neuslyší. Ve Fight Clubu jste prohlásili, že nebudete zvěřejňovat žádný prachobyčejný tabulky z progammingu, protože nikoho nezajímaj. Pointa je v tom, že i taková blbá tabulka má pro hráče (!) větší informační hodnotu než tahle medální superkachna vhodná tak akorát pro Blesk, nemluvě o její velmi pochybné hodnotě z hlediska hratelnosti...
  • Mno ty se mezi sebou obcas radi vybijou aniz by bylo potreba se navzajem pojidat. Gorily delaji to same. Kosatky sikanujou lachtany, hrajou si s nima a pak je poskubany nechaj jit coz taky muze mit pro lachtana fatalni nasledky. Pri souboji o samicku nekterych druhu zvirat muze take dojit k umrti. Kdyz samci kockovitych selem zabiji mladata jineho samce taky to nedelaj proto ze maj hlad. I u teritorialnich sporu muze jedno zvire zabit druhe. Ja jen aby se ta zvirata zase az tak neglorifikovala. Kdyby meli sanci tak nas zastoupej hned a radi a budou se mastit dal. Evoluci nezastavis :D
  • Nikdo tu nemluví o zacpávání očí a uší, ale podle mě se to sem prostě nehodí a tečka. Informace o dění v Libyi na herním serveru nemají co dělat, ostatně o něm nás informují zpravodajská média na všech kanálech a to úplně stačí. Minimálně ta fotka mi přijde dost nevhodná. Kdyby levis na tuhle hru neupozorňoval, tak na ni ani většina z nás nepřijde a neštěkne po ní ani pes. V podstatě se podobným hrám dělá akorát nechtěná reklama, kterou si tvůrci podobného braku rozhodně nezaslouží.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit