Přejít na výpis diskuzí
Valve věří v příchod PC do obýváku, kde vyzve konzole
10.12.2012 | Aleš Smutný
188 příspěvků
-
To tu uz je dlho, vola sa to ze HTPC...
-
Podivej se na L4D2... Portal 2 - to jsou jasne hry delane predevsim na konzole.
A neni to spatna vec. Ovladani na PC je stale dobre udelane. Proste jen kdyz to zapnes na TV tak budes mit pocit, jakobys to pustil na konzoli. To UI a texty uz jsou tak dostatecne velke. A myslim, ze Big Picture to jeste zvetsuje. -
Co to furt melete o prizpusobeni textu na TV? Dnesni TV maj 1920x1080 HW pripojite pres HDMI a text pak prectete mnohem lepe na 50" TV nez na 19" monitoru.... Konzoli uz snad dnes nikdo nepripojuje pres scart *3*
-
Prijde mi, ze se spis resi prizpusobeni pc hardware, nez prispusobeni pc her pro hrani v obyvaku.
-
Vidím to i tak , že Valve bude v případě úspěchu BIG Pig/Screenu mominován za neocenitelný přínos k degradaci úrovně PC her .
Ale rád bych se mýlil ... -
Taky nechapu, jak muzeme platit dan ze steamu, kdyz ty prachy nejdou do CR...
Kdyby byl ryze ceskey steam, kde by se kupovalo za KC, pak by to slo, protoze by se dane odvadeli statu, ale takhle platime komu... nemecku? EU? -
Vzdyt cely koncept stoji prave na tom, co si napsal/a.
-
Pokud se podivas na WiiU, tak to je neco podobneho tomu co rikam - mas hub (konzoli) a pak mas terminaly (WiiU controller)
Nemusis mit vyhradne PClike terminal, ale teoreticky to sam muzes mit prave na tablety a smartphony - dobry priklad je taky XBox Smartglass - taky bude podle me vykon obstaravat samotnej xbox, abys to mohl pouzivat na jakemkoliv smartphonu a tabletu. -
O EURO=USD problematice toho bylo napsano hodne. Co jsem se ja docetl, tak je to spise problem vydavatelu a jejich cenove politiky v jednotlivych regionech nez problem Valve.
Valve hry maji prepocet spravny myslim.
Navic v USD neni zapocitana dan, na rozdil od EURA. Problem je, ze nektere EU zeme za SW dan neplati tusim. -
Nevím jestli si něco koupím pokud mi je líto peněz , a nevím zdali těch zbytečných 35 her vynahradí ztrátu , kterou je ti jinak schopna vypočítat protipirátská unie ;DDDD
Ale viditelně výrobce na krátkodobých akcích netratí . -
No i kdyby to co rikas byla pravda, tak bych to videl spise jako plus pro pristi xbox, tedy pridana hodnota.
Pokud by zvladal to co PS4 (tedy prevazne herni konzole) plus veci navic a pokud by stal obdobne jako PS4, tak ma sanci zaujmout vice potencionalnich zakazniku.
Navic me prijde, ze i obe soucasne konzole uz ted vicemene funguji jako multimedialni zarizeni.
Co se Valve tyce jako konkurence MS a Sony, tak momentalne je to velka neznama. Ale je mozne, ze do rozlozeni sil u pristi generace konzoli promluvi. -
Ta uvaha je milna a trend je uplne opacny PC ide do uzadia a tie jednoduche ukony ktore spominas nahradzaju roznorode jednoduchsie zariadenia: tablety, smartphone alebo aj SmartTV...Takze PC ako nejake centrum domacnosti urcite nie, o tom sa hovorilo už roky dozadu naposledy vo velkom ked prisla sucasna generacia konzol v rokoch 2005/6 a prax proste ukazuje ze najjednoduchsie riesenie vyhráva.
-
No přehlednost si představuji jinak , ale co mi na vší té šarádě vadí ? Že by nebyly do budoucna už nikdy snahy sjednotit prostředí ? Že by se pro zařazení na Big Picture vyžadovalala podpora joypadu ? Že by se náhodou k arkádové hratelnosti neklonila větší část vývojářů pokud Big Screen uspěje ?
-
Většinou šlo stejně o hry co jsem dřív upirátil a tak jsem se chtěl nějak revanšovat. Navíc pokud kupuješ nějakej pack co je ve slevě, tak ti to výjde i lépe jak koupit si jen 2 konkrétní hry co mají stejnou slevu. Protože ten pack výjde prostě levněji. Takhle jsem si kopil teď třeba všechny Unrealy. Zaplatil jsem o cca 2e víc a místo jedné hry jsem dostal všechny.
-
Steam hlavně prodává hry za 60$ a zároveň za 60euro pro evropské zákazníky (stačí se podívat na Black Ops 2), Far Cry 3 49,99euro a 49,99 dolarů taktéž. Nakonec zaplatíš za hru o 1/3 víc, než bys měl, pokud bydlíš v zemích s eurem.
-
V prvni rade by tomu musely byt uzpusobeny hry, tedy ovladatelnost gamepadem, velke uzivatelske rozhrani, velky font textu a titulku a tak dale. V druhe rade by tomu musel byt prizpusoben os, aby jeho ui bylo snadno a pohodlne ovladatelne gamepadem, protoze jestli se neco na hrani do obyvaku nehodi, tak je to klavesnice s mysi.
-
Jak sam pises, nejvetsi problem je v tom, aby ten cenralni "HuB" zvladal vsechny pozadavky z vicero "terminalu" zaroven. Zejmena pokud by slo o narocnejsi aplikace.
V soucasnosti asi nerealne. V budoucnu, kdo vi?
S rozmachem tabletu a smartphonu by v budoucnu podobny koncept mohl fungovat. -
no vidíš, takže si zbytečne koupil 35 her a presne o to v akcich jde a zbytek jsi patrne hrál stejne jen proto že ti bylo líto penez
-
No pozor, HDD je pořád stejný, což je hlavní problém sekání se. SDD to řeší :)
-
Jediný co bych potřeboval kdybych chtěl hrát na televizi je rychlý bezdrátový spojení s mým stávajícím herním PC. Je to celkem výkonej stroj na kterým i pracuju a upravuju fotky a nepotřeboval bych si vydržovat ještě jedno herní PC pod televizí. Tam mám HTPC na filmy který jsem si sestavil ze starších součástek co se doma nahromadily. Kdyby existovala krabička kam bych mohl píchnout HDMI kabel, vytáhnout zvuk do zesilovače a nejlépe ještě připojit USB komponenty s tím že by to s PC komunikovalo bez znatelných prodlev tak bych byl spokojenej.